עבור לתוכן

האם הF50\SD850 משתווה באיכותו ל F31\SD800 או עולה עליו ?

Featured Replies

פורסם

אחותי נמצאת עכשיו בארה"ב והמלצתי לה שתקנה את הF31 של פוג'י או ה SD800 של קאנון, זאת בעקבות המלצות רבות שקראתי על שני הדגמים, בין היתר המלצות שנכתבו כאן בפורום.

הבעיה היא שהיא חיפשה את המצלמות הנ"ל בחנויות אלקטרוניקה (bestbuy, circutcity..) באזור בו היא נמצאת ונענתה על ידי המוכרנים שהדגמים הללו הוצאו כבר מייצור ושהיא יכולה לקנות את הF50 של פוג'י או את ה SD850 של קאנון, שלטענתם טובים יותר, בין היתר כי הם דגמים חדשים יותר.

שניהם אגב בסביבות אותו המחיר.

אז רציתי להתייעץ איתכם, האם זה אכן נכון שהדגמים האלה טובים יותר ? האם הם באמת כבר לא מיוצרים.. או שכדאי לחפש טוב יותר ?

בהנחה ושני אלה, הם המומלצים ביותר, על מי מבין שניהם אתם ממלצים יותר ?

אין לה שימוש מיוחד במצלמה, היא סך הכל רוצה מצלמה טובה שתתאים פחות או יותר לכל סוגי הצילום.

תודה רבה, וגמר חתימה טובה לכולם !

פורסם

ה-SD800 הוחלפה ע"י SD870, לא ע"י ה-SD850 (שהיא מצלמה שלא כוללת עדשה רחבה). לגבי ה-SD870, זה מה שכתבתי עליה לא מזמן:

את ה-SD870 לא הייתי קונה. אין עליה עדיין ביקורות, והשינויים שיש בה בהשוואה ל-SD800 לא נראים לי כשיפורים - תוספת המ"פ היא שינוי מפוקפק שהסיבה היחידה לו היא מרקטינג, וכדי לקלקל עוד יותרת העינית האופטית הוסרה. אני לא חסיד גדול של עיניות חלון של קומפקטיות (ראה הסבר כאן), אבל אני עדיין מעדיף מסך 2.5 אינצ' + עינית + קצת מקום להחזיק את המצלמה מבלי שהאגודל יישב על המסך (כמו ב-SD800) מאשר מסך 3.0 אינצ' ללא עינית וללא מקום בכלל (כמו ב-SD870).

לגבי ה-F31 מול F50, ה-F31 עדיפה ב-ISO גבוה ולכן עדיפה בתנאי תאורה חלשים, ובעיני בעיני זאת הסיבה העקרית לקנות פוג'י. לצילום באור יום בלבד, ה-SD800 (או ריקו R6/R7) אמנם לא תהיה איכותית יותר מהפוג'י, אבל בהחלט תהיה שימושית יותר בזכות העדשה הרחבה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הבהרת לי את כל העניין הרבה יותר !

בסופו של דבר, על איזה מצלמה היית ממליץ ? ה F50 או לנסות ולחפש את הSD800 .. ? (הבנתי שהוא עדיף על פני ה SD850, תקן אותי אם אני טועה.. ואת ה F31 היא ממש מתקשה למצוא.. אז למרות ההמלצות הרבות היא תוותר עליו)

פורסם

כפי שכתבתי קודם, לא הייתי קונה את ה-F50 וגם לא את ה-SD850 וה-SD870. איזו מצלמה כן לקנות זאת שאלה של צרכים, של תקציב ושל היצע. תשאל את אחותך את השאלות שמופיעות בהודעה הזו, ולפי התשובות שלה יהיה קל יותר להמליץ על דגם מסויים.

פורסם
  • מחבר

אין לה שימוש\ים ספציפים, זה פחות או יותר הכל - חשוך, באור יום, נופים, אנשים וכו.... היא לא ממש מבינה בתחום, ככה שרוחב העדשה לא כל כך חשוב, כך גם לגבי פיטצ'רים אחרים. היא סך הכל רוצה מצלמה שיהיה לה נוח לצלם איתה ושתציג תוצאות טובות.

מה שכן חשוב לה שהמצלמה תהיה קומפקטית (כמו הf31, sd800) ושתהיה מבית טוב.

התקציב שלה הוא בסביבות ה300$.

תודה שוב !

פורסם

אם כך, זה מחזיר אותנו ל-SD800 ול-F31, בתלות במה שבכל זאת חשוב לאחותך יותר ובמצאי בחנויות (מה שכנראה מוריד את הפוג'י). ה-SD800 נותנת יותר גמישות בשימושים כללים, ה-F31 מאפשרת לקבל צילומי איכותיים יותר של אנשים בתנאי תאורת חדר. שתי המצלמות טובות. אף אחת מהן אינה מושלמת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים