עבור לתוכן

מישהו פה למד תואר ראשון במתמטיקה?

Featured Replies

פורסם

זה הנושא היחיד שמעניין אותי..

אבל אמרו לי שזה לא שווה כי אין עבודה בזה

מישהו ניסה?

פורסם

אני לא למדתי, אבל אני יודע שיש מתמתיקאים רבים שעובדים בפיתוח אלגוריתמים בחברות תוכנה.

פורסם

קודם כל אני אומר - תלמד מה שמעניין אותך.

חוץ מזה - אם אתה מתעניין גם במדעי המחשב, אתה תמיד יכול לשלב ביניהם. כמו שנאמר מעליי, מתמטיקאים מועסקים בפיתוח אלגוריתמים.

חוץ מזה אין ממש מה לעשות עם המקצוע הזה :)

פורסם

פיתוח אלגוריתמים זה יותר אחרי תואר שני. חוץ מזה אפשר להיות חוקר ומרצה באקדמיה, אפשר להיות סטטיסטיקאי, יש כל מיני דברים גבוליים במתמטיקה כמו חקר ביצועים, דברים שקשורים להצפנה.

הבנתי שלפעמים יש אפילו העדפה למתמטיקאים בקבלה לעבודות תכנותיות (כמובן אם יש להם רקע של כמה קורסים בתכנות), כי סה"כ זה תואר שמפתח מאוד את דרכי המחשבה.

פורסם

זה הנושא היחיד שמעניין אותי..

אבל אמרו לי שזה לא שווה כי אין עבודה בזה

מישהו ניסה?

יש לי חבר שעשה תואר כזה וכרגע הוא לומד לתואר שלישי. זה תואר מעולה. לך על זה,

איפה אתה רוצה לעשות אותו?

התואר הזה הוא הבסיס לכל השאר, הדבר היחיד שאני חושב שיותר טוב הוא תואר בפיזיקה אבל גם זה טוב.

פורסם

קודם כל אני אומר - תלמד מה שמעניין אותך.

חוץ מזה - אם אתה מתעניין גם במדעי המחשב, אתה תמיד יכול לשלב ביניהם. כמו שנאמר מעליי, מתמטיקאים מועסקים בפיתוח אלגוריתמים.

חוץ מזה אין ממש מה לעשות עם המקצוע הזה :)

אין ממש מה לעשות עם המקצוע הזה חוץ מזה? :

כל המדע והטכנולוגיה יקרסו ללא מתמטיקה- שאתה פיסיקאי אתה צריך לדעת מתמטיקה וכך הלאה

וכן גם רק מי שעוסק במתמטיקה נטו יכול לעשות המון עם זה ובכלל מתמטיקה טהורה במבט ראשון היא לא שימושית אבל ראיה כזו של מה הוא שימושי ומה לא יכולה להיות מסוכנת כי בכלל זה תחום מחקר שמניב תוצאות גם בשטחים שימושים ובכלל לא הכל מסתכם בתועלת ורווח בכלל הרבה מההתקדמות של החברה נעשה דרך דברים "לא שימושים" אסור לנו לעשות את ההבחנה המסוכנת הזו.

פורסם

יש בזה עבודה. אם זה תואר 1 וזהו אז באמת שאין. אבל בתוספת משהו אחר אתה יכול להיות מרצה באוניברסיטה או לעבוד במקצוע של התואר השני ותקבל תוספת שכר.

פורסם

אתם האנשים הכי לא ראלים שראיתי בחיים שלי!

"אתה יכול להיות מרצה" נו באמת? מכל מחזור בקושי אחד בכל הארץ נהייה מרצה אז אל תבנה על זה...

(שלא תבין אותי לא נכון, המון בהצלחה עם זה אבל זה פחות ראלי מלסיים קורס טייס, לזה לפחות יש 80 כל שנה.. זה לא משהו שבונים עליו)

ועכשיו לעניננו,

עם תואר ראשון במתמטיקה אין מה לעשות!

אם תשלב אותו עם מחשבים הוא יהיה תוספת מעולה ומבוקשת מאוד בשוק..

אתה יכול לשלב אותו עם כלכלה או סטטיסטיקה ואז גם תהיה לך עבודה...

אבל רק מתמטיקה? נו באמת...

(לתואר שני לא כל כך קל להתקבל ככה שגם זה לא משהו שכדי לבנות עליו...)

כדי שתדעו קצת על מה אתם מדברים לפני שאתם מייעצים לבן אדם מה לעשות עם החיים שלו..

לא לומדים רק מתוך עניין, בסופו של יום צריך גם להתפרנס..

אני לא יודע בן כמה אתה וכמה קדימה אתה מסתכל, אבל תמיד מגיע השלב שבו צריך לשים תאוכל על השולחן...

לדעתי הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא לשלב, ללמוד משהו מעניין ומשהו שיש בו עבודה...

אני למשל לומד פיסיקה והנדסת מחשבים..

פיסיקה הרבא יותר מעניין, אבל אתה יודע איפה אני עובד עכשיו? באינטל, כי שם יש עבודה, ורוב הסיכויים הם שכל החיים שלי אני אעבוד במחשבים והפיסיקה ישאר תחום עניין...

(אלה אם כן אני אעשה תואר שני בפיסיקה יישומית ואז יש מה לדבר על עבודה בתחום)

ועוד דבר אחד שאני לא יודע כמה הוא רלוונטי לגביך אבל כדי שתדע לאן אתה נכנס...

כל קשר בין מתמטיקה תיכונית לתואר במתמטיקה הוא מקרי ביותר... כדי שתברר ותדע מה זה מתמטיקה אקדמית לפני שאתה קופץ על ללמוד רק מתמטיקה..

אם אתה אוהב מתמטיקה מהתיכון לדעתי פיסיקה יתאים לך יותר...

פיסיקאי לומד יותר מתמטיקה שימושית בתואר שלו ממתמטיקאי...

(פשוט הפיסיקאי לומד בעיקר לפתור משוואות, והמתמטיקאי לומד בעיקר להוכיח שיש למשוואה פיתרון, 2 דברים שונים ביותר...)

ככה שלדעתי מתמטיקה פיסיקה יהיה יותר טוב בשבילך מאשר רק מתמטיקה, כי במקרה הכי גרוע תוכל להוריד תמתמטיקה ולהשאר עם פיסיקה...

(שאגב גם עם זה אין מה לעשות בלי תואר שני, זו הסיבה שאני הלכתי על פיסיקה מחשב...)

פורסם

הדבר היחיד שאתה יכול לעשות עם זה זה להיות מורה בבית ספר

פורסם

b] תואר ראשון במתמטיקה?

אני לומד באורט גבעת רם - בקמפוס שלה אוניברסיטה העברית בירושלים למדעים מדויקים.

בכיתה יא' ביחד עם עוד 2-3 חברים התחלתי ללמוד באונ'. רציתי לבדוק איך כל זה הולך וזה... לקחתי תואר דו מסלולי - מתמטיקה מורחב ופיזיקה מצומצם.

קורס ראשון לקחתי מתמטיקה לינארית - היה קשה. גם לא השקעתי בזה את כל כולי, לצערי. ולא היה לי הרבה זמן לצאת עם חברים בכל זאת. קיבלתי במועד א' 52... לא ניגשתי למועדים אחרים היות וגם ככה החזירו לי את הכסף על הקורס משום מה(ללא דמי הרשמה וטיפול). היה ניסיון מעניין ולמדתי אפילו קצת... :)

תביא עוד פרטים על עצמך ועל הרצונות שלך....

דבר אחד בטוח: עם תואר ראשון במת' בלבד לא תעשה נאדה.

פורסם
  • מחבר

מה זה פיסיקה מחשבים? איך משלבים את זה?

ובפיזיקה יש עבודה? יותר/פחות ממחשבים?

פורסם

בתואר ראשון אין יותר עבודה מבמחשבים... כיום השוק פתוח לקלוט בוגרים במדעי המחשב בלי בעיות...

(בפיסיקהת אין ממש עבודה אחרי תואר ראשון - צריך שני)

איך משלבים? בקלות.. יש מסלולים יעודיים לזה...

אני לומד בעיברית ושם יש או ללמוד לתואר דו חוגי פיסיקה ומדעי המחשב

או ללמוד את מה שאני לומד שזה הנדסת מחשבים עם התמחות בפסיקה יישומית

מן הסתם אני חושב שהשני עדיף אבל זה כבר שאלה של טעם אישי... (רצון להיות מהנדס ולא סתם איש מדעי המחשב, לקחת את הפיסיקה לכיוון של אופטואלקטרוניקה וכאלה..)

באוניברסטות אחרות יש גם אופציה של הנדסת חשמל ופיסיקה שגם בזה לא חסר עבודה...

בקיצור אם אתה חושב קצת קדימה רק מדעי המחשב / הנדסת מחשבים / הנדסת חשמל

ואם אתה רוצה קצת יותר עניין תשלב את זה עם מתמטיקה או פיסיקה...

(בכל אוניברסיטה יש אפשרות לשלב לעשות את השילובים האלה)

אם יש לך שאלות ספציפיות דבר איתי במסנגר

or_hen@walla.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים