עבור לתוכן

להתחיל וינדוס 2000PRO בלי קבצי בוט ?

Featured Replies

פורסם

אני צריך עזרה בדבר הבא :

כרגע יש לי במחשב השני כונן 40GB המחולק לשלוש מחיצות כאשר במחיצה הראשונה מותקן וינדוס 98SE ובכונן השני מותקנת וינדוס 2000PRO, הוינדוס 2000 הותקן מתוך הוינדוס 98SE כדי ליצור תפריט דיוא ל בוט מה שאומר שקבצי הבוט נמצאים בוינדוס 98SE. כעת קיבלתי הארדיסק חדש לשם ואני רוצה לחלק אותו גם ל-3 אבל לשים בו וינדוס 2000PRO( להעתיק את זה מההארדיסק הקודם) ובמחיצה השנייה לשים וינדוס XP, ככה שבעצם לא יהיה וינדוס 98SE ואת הוינדוס XP אני אתקין מהוינדוס 2000PRO כדי ליצור תפריט בוט. אם אני סתם אעביר ואעתיק בעזרת GHOST את המחיצה של הוינדוס 2000PRO ללא המחיצה של הוינדוס 98SE הוינדוס לא יעלה כיצד אני אוכל לגרום לכך שהוא יעלה ללא וינדוס 98SE ?

פורסם

אני לא בטוח לגבי זה, אבל אחרי שאתה מעתיק את הוינדוס עם הGHOST יש כלים בדיסק של וינדןס 2000 לתיקון הבוט שלו,אחד מהם הFIXMBR הוא ישים לך בMBR את מה ש2000 צריך לאתחול ויש עוד קובץ אחד בדיסק שכרגע ברח לי השם שלו ומה שהוא עושה זה משהו דומה לקובץ SYS של וינדוס 98 שהייתה כותב :SYS C אז זה עושה פעולה דומה וככה תוחל לעלות את ה2000 שלך.

פורסם

נתקלתי בבעיה דומה בעבר עם חלונות XP..

היתה לי מחיצה לחלונות XP ומחיצה ללינוקס רדהט, בMBR התקנתי את LILO (של לינוקס), כשמחקתי את מחיצת הלינוקס LILO לא עלתה לי ולא יכולתי לאתחל דרכה את XP, ולכן הפתרון שJobNick הציע היה נראה לי כפתרון טוב. אבל מכיוון שחששתי מביצוע פעולה שאני לא מכיר ניסיתי דרך אחרת שהצליחה בודאות. כמובן שאני לא ממליץ להשתמש בה כי היא הדרך הארוכה והמיותרת, אבל מה שאני בטוח שהיא עובדת.

בכל אופן מה שאני עשיתי זה היה גיבוי מחיצת XP בגוסט, התקנה מחדש של המערכת במצב שיחזור. ואז לאחר שהמערכת שיחזרה בין היתר את הMBR, והמשיכה את תהליך ההתקנה עצרתי אותו ושיחזרתי את מחיצת XP מהגיבוי בגוסט. התוצאה הסופית היתה MBR תקין שדרכו יכולתי לאתחל את מערכת XP. לצורך העניין XP ו2000 זהות אז הפיתרון מתאים גם ל2000.

בכל אופן הכי טוב שתנסה את מה שJobNick הציע, ואם תמצא את הדרך/פקודה המדוייקת אתה מוזמן לספר לנו עליה. הייתי עושה את זה בעצמי כשהיתה לי את אותה הבעיה אבל מכיוון שבמקרה שלי היה מדובר על דיסק של 80 גגה עם הרבה מאוד נתונים חשובים עליו לא רציתי לקחת סיכונים ולפגוע בMBR בצורה בלתי הפיכה שתגרום לכל הדיסק להנזק. אצלך המצב שונה כי מדובר בדיסק חדש אז גם אם הניסוי הקטן לא יצליח לא יקרה לך נזק בלתי הפיך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים