עבור לתוכן

X1950 Pro קורס בכל פעם שמגיע ל 80 מעלות

Featured Replies

פורסם

מאז שהתחלתי לשחק Bioshock התחיל להיות אצלי מצב מוזר - כל כמה זמן הכרטיס היה קורס,

כלומר, המשחק נתקע, מסך שחור ואז עולה לי ההודעה של ה VPU Recover.

(יש לי את הדרייברים האחרונים...)

כשהורדתי את כל הגדרות הגרפיקה ל Low זה לא קרה.

בכל אופן, השארתי את ה Catalyst Control Center פתוח בעמוד של מד המעלות.

אז התחלתי לשנות את ההגדרות גרפיקה במשחק כדי לראות מה גורם בדיוק לקריסה (כשמד המעלות פתוח ברקע).

בקיצור הגעתי למסקנה הבאה - בכל פעם שהכרטיס מגיע ל 80 מעלות הוא פשוט קורס.

מדוע זה קורה ? האם אלו הגדרות בביוס של הלוח אם ?

האם הכרטיס דפוק?

האם זו הגדרה כלשהי (כמו שיש הגדרות למעבד של המחשב - שאם הוא מגיע לטמפ' של 70 מעלות המחשב עושה ריסטרט).

איפה אני שולט על זה?

ואולי בכלל הכרטיס דפוק ? יש לי אחריות אני יכול להחליף אותו.

מה אתם אומרים ?

פורסם

תנקה אותו.

פורסם

כרטיס לא אמור להגיע לכאלו טמפרטורות, יש לך בעיית התחממות כתוצאה מאוורור לקוי של המארז. כבר אמרו פה: תנקה אותו. ותדאג שהמאוורר של הכרטיס לא מוסתר על ידי כלום.

פורסם
  • מחבר

אתם רציניים ????

80 מעלות זה הרבה ?

היה פה אחד שאמר שה X1950 שלו מגיע גם ל 100 ואפילו 120 מעלות ?

יכול להיות? או שאני מתבלבל ?

חוץ מזה, מה הטמפ' המקסימלית לכרטיס כזה ?

פורסם

זה היה כרטיס אחר.....

וזה שהוא מגיע זה לא אומר שזה מעלות טובות...

הוא הגיע למעלות מאוד גבוהות.

במקום לבקות הוא העדיף לצחוק... :\

פורסם

אתם רציניים ????

80 מעלות זה הרבה ?

היה פה אחד שאמר שה X1950 שלו מגיע גם ל 100 ואפילו 120 מעלות ?

יכול להיות? או שאני מתבלבל ?

חוץ מזה, מה הטמפ' המקסימלית לכרטיס כזה ?

אני זה האחד הזה...

יש לי שניי X1950XT בCF ואחד מהם הגיע לשיא של 112 מעלות פעם אחת שהיה חמסין.

הטמפ' המקסימלי של X1950PRO הוא 126 מעלות.

80 מעלות זה בסדר גמור אלה אם יש לך כרטיס של GECUBE.

פורסם

לא ידעתי שזה אתה...

יש פה משהו שכתב את זה בחתימה שלו....

פורסם

תראו, לי יש 8800GTS והוא על 67-70 במנוחה... אז... 80 זה ממש לא נורא.

אבל, בכל מקרה הגדרתי את התוכנה Riva Tuner שלפי הטמפרטורה תשנה את מהירות המאוורר של הכרטיס, כך שאני לא נותן לו לעלות מעל 85 מעלות.

תנסה להגדיר את זה גם מתחת ל-80 אם שום דבר לא עוזר, למרות שבכל מקרה אני ממליץ על זה.. ממש שימושי:

http://home.comcast.net/~boogieman1954/8800%20fan%20speed%20guide.htm << זה ל-8800, תחפש באתר לכרטיסים אחרים (למרות שזה נראה לי כמעט אותו דבר).

פורסם

תראו, לי יש 8800GTS והוא על 67-70 במנוחה... אז... 80 זה ממש לא נורא.

http://home.comcast.net/~boogieman1954/8800%20fan%20speed%20guide.htm << זה ל-8800, תחפש באתר לכרטיסים אחרים (למרות שזה נראה לי כמעט אותו דבר).

אתה לא יכול להשוות כרטיס אחד לאחר...

לך יש מעלות מומלצות וכו' ולו יש.....

פורסם

שלום,

אפשר לדעת איזה כרטיס זה?

זה של Sapphire או של HIS?

AGP או PCI-E?

אני שוקל לקנות אחד של HIS שהוא מגיע בגירסת ה-IceQ3 (תקציב מצומצם)

פורסם
  • מחבר

אפשר לדעת איזה כרטיס זה?

היי מייק. אני רואה שאתה דיי חדש :) . קיצר, מתחת לשם שלי יש כתובית שרשום בה "מפרט מחשב" שם אתה יכול לראות איזה כרטיס בדיוק יש לי.

בכל אופן זה הכרטיס - Sapphire ATI Radeon X1950 Pro 256MB PCI-E

בכל אופן, לידיעת כולם - הבעיה אכן היתה טמפרטורה. ניקיתי את הכרטיס ואת המאוורר שלו. הטמפ' ירדו.

העלתי את כל ההגדרות של המשחק הכי גבוה שיש וזהו - רץ חלק. לא נתקע אפילו פעם אחת. אני ממש מרוצה עכשיו.

במאמץ הכרטיס מגיע כרגע ל 76-78 מעלות, מה ששם אותי על מקום גבולי, אבל לפחות לא נתקע.

אני אנקה את הכרטיס יותר טוב בשבוע הקרוב עם קומפרסור (מכשיר שדוחס אוויר ומשחרר אותו בלחץ חזק ממש - למקרה שמישהו לא יודע).

2 שאלות יש לי אליכם:

1) למה לעזאזל אף חברה לא עושה מערכת קירור שניתן לנתק אותה בקלות מהכרטיס ולנקות אותה בנפרד ואפילו עם מים מתחת לברז. ואם לא במים בגלל אבנית אז עם אלכוהול 95%. זה רעיון טוב לדעתי. תגידו, אם אני מנתק את ערכת הקירור של הרדאון שלי, זה מסיר אחריות ?

2) איזה עוד הצעות יש לכם בשביל הורדת המעלות של הכרטיס ? magament למשל הציע את התוכנה Riva Tuner.

פורסם

חחח , קשה לראות שאני חדש (במיוחד שאני עם 2 הודעות בפורום)...

בכל מקרה אני שמח שלא התעצבנת על חוסר הניסיון שלי בפורום...

לגבי מה שרשמת , קשה (אם לא בלתי אפשרי) ליצור גוף קירור נתיק מאחר וזו הדרך היחידה לפיזור החום , חייב להיות מגע מלא בין גוף הקירור ולחלק שאותו רוצים לקרר.

ממה שאני מבין הSapphire שלך מגיע עם גוף קירור די חלש , אם יש לך סלוט פנוי של PCI לך על ה- BlowFan של Evercool שנקרא FOX SB-2 או SB-1

קניתי אחד בעצמי ושמתי אותו מתחת לכרטיס מסך והוא הוריד לי את הטמפ' של הכרטיס מסך ב 7-8 מעלות וגם את הטמפ' של המעבד והלוח אם.

אני בדיוק עכשיו מתכנן שידרוג קטן לכרטיס מסך שלי ל HIS RADEON X1950 PRO 256MB בגירסת ה-AGP (מחשב פנטיום 4 ישן אבל חזק) ועם גוף הקירור מסוג IceQ 3 שאמור להיות קטלני.

ומנסיון אישי שלי , תבדוק גם את אופן הזרימה של האוויר בתוך המארז , אם רק נכנס אוויר או רק יוצא אוויר אז כדאי לעשות קצת התאמות.

לפי חוקים פיזיקליים רצוי שמאווררים שפולטים אוויר חם החוצה יהיו מעל החצי העליון של המארז בעוד מאווררים שמכניסים אוויר למארז יהיו בחצי התחתון , באופן הזה תיצור (באופן תיאורטי) תזרים אוויר "מושלם".

אם אתה אוברקלוקר רציני ומנוסה , יש את האופציה שלנתק את גופי הקירור ולנקות את החלקים עם אלכוהול (לא עם וודקה,טקילה ובטח שלא עם וויסקי!!!) ולמרוח מחדש משחה טרמית , מריחה נכונה של המשחה יכולה לעזור מאוד.

עוד אופציה היא לקנות גופי קירור ייעודיים לכרטיס מסך , לThermaltake לדוגמא יש גוף קירור מים לכרטיסי מסך....

דרך אגב , איך אני עושה שגם לי יהיה רשום "מפרט מחשב"???

פורסם
  • מחבר

הזרימה טובה. כשהמחשב היה חדש (4 חודשים ראשונים), היתה לי טמפ' בכרטיס של 43-45 במנוחה.

עכשיו, אחרי הניקוי שעשיתי , הטמפ' עומדת על 45-50 במנוחה.

אני זה האחד הזה...

הגיע לשיא של 112 מעלות פעם אחת שהיה חמסין.

הטמפ' המקסימלי של X1950PRO הוא 126 מעלות.

נו! אז אם הטמפ' המקסימלית של הכרטיס שלי היא 126, איפה אני מגדיר שלא יאתחל את עצמו ב 80 מעלות ???

אני רוצה שיאתחל את עצמו רק אם הוא מגיע ל 90 (שזה 36 מעלות פחות ממה שאמרת ונראה לי מספיק).

פורסם

Riva Tuner תוכנה מעולה ואולי שם גם תמצא את ההגדרה לכיוונון של הטמפ' של הכרטיס...

דרך אגב , מה על מה MHZ עומדים הזיכרון והליבה של הכרטיס מסך? ( Core Clock ו Memory Clock )

ההגדרות הבסיסיות הן 575 Mhz לליבה ו 690 Mhz לזיכרון , אם עשית אוברקלוקינג לא שיפרת את הגוף קירור זה יכול לגרום להתחממות.

אני מקווה שתפתור את הבעיה הזאת , הנושא הזה ממש מעניין אותי , מחכה לתשובה...

פורסם
  • מחבר

core clock 580

Memory clock 702

סתם שאלה, כדאי שהם יעבדו ביחד של 1:1 ?

כלומר להעלות את ה core clock ל- 702 ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים