עבור לתוכן

2007 או 2407

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מסך LCD

המטרות שלי הם בעיקר משחקים ועריכת סרטים ב AVID.

דבר שמצריך שטח עבודה של 2 מסכי 19 צמודים כמו שאנחנו עובדים בצבא.

יש לי תקציב ל2407 אבל אני לא יודע אם הפאנל שלו יותר מתאים לי מה2007.

מה אתם אומרים?

שמעתי שב2407 יש בעיות עם סרטים רחבים בגלל שהוא 16:10 ולא 16:9 ועוד כמה בעיות עם גירסת הHC או בלי HC לא הבנתי מה זה אומר כל כך הHC הזה ואם מה שמוכרים בארץ זו גירסה מתוקנת בלי הבעיות הללו.

מישהו יודע בקשר לזה משהו? והאם יש חנות זולה ואמינה שתיתן אחריות טובה על פיקסלים מתים ?

תודה על העזרה!

נ.ב. יש לי 8800GTS 320 האם הוא יספיק ב2407? מקסימום אני קונה את כרטיסי המסך של הדור הבא.

פורסם

ישנן חילוקי דעות בין ההבדלים HC-NON HC .

אם תרצה את ה HC, בכל מקרה, הוא לא מיובא דרך היבואן הרשמי .

כך שאתה צריך לקנות מיבואן פרטי .

כפי שאתה מצטייר, לא נראה שתהיה לך בעיה " לפרק " כרטיס מסך מהדור הבא כאשר יצא .

כך שאתה מסודר באופן זמני עם הכרטיס שלך (שלא כ"כ מספיק) .

פורסם

ישנן חילוקי דעות בין ההבדלים HC-NON HC .

מה זאת אומרת? איזה חילוקי דעות יש?

ממה שאני ראיתי (בצילומי מסך של אנשים אחרים כמובן) התמונה ב-HC הרבה יותר מפורטת (בהירה?)..

אני עכשיו למעשה מחכה ל-HC שיגיע לארץ ביבוא רישמי.. יש לי סיבה להפסיק לחכות ולקנות את הגירסה הרגילה?

פורסם

נ.ב. יש לי 8800GTS 320 האם הוא יספיק ב2407? מקסימום אני קונה את כרטיסי המסך של הדור הבא.

1920X1200 זה כבר גבול היכולת של כרטיס המסך הזה, אומרים שעוד שנה הוא יתקשה עם 1600X1200 (=1680X1050 אם אתה הולך על רחב, רזולוציות זהות), ולכן אני מציע לקנות עכשיו דווקא את ה-2007WFP, שבא עם פאנל יותר טוב, גם יותר משתלם, וגם, מכיוון שמדובר במסך קטן יותר, יש פחות סיכוי לפיקסלים מתים.

פורסם

1920X1200 זה כבר גבול היכולת של כרטיס המסך הזה, אומרים שעוד שנה הוא יתקשה עם 1600X1200 (=1680X1050 אם אתה הולך על רחב, רזולוציות זהות), ולכן אני מציע לקנות עכשיו דווקא את ה-2007WFP, שבא עם פאנל יותר טוב, גם יותר משתלם, וגם, מכיוון שמדובר במסך קטן יותר, יש פחות סיכוי לפיקסלים מתים.

האומנם צריך כ. מסך חזק ע"מ לתמוך ברזולוציות גבוהות? למשחקים הבנתי שכן, אבל אותי למשל זה לא מעניין ,כי אני לא משחק. האם לשימושים רגילים ,(אינטרנט,אופיס,וכו'), לא מספיק כ. מסך פשוט ? ואם כן, אז מה לגבי סרטים? פחות בעייתי ממשחקים אבל עדיין צריך כרטיס חזק?.... אודה למי שיוכל להבהיר לי..חוץ מזה הבנתי שנכון להיום,המעבד הוא האחראי לרוב המאמץ ולא הכ. מסך..... לי יש אונבורד רגיל (64MB) ואוכל להשיג כנראה 6600GT ,בחיבור AGPx8 .

פורסם

רזולוציה גבוהה -> כרטיס מסך שמסוגל לעבד הרבה טקסטורות (8800GTS עושה את זה כמו ענק) אבל גם זיכרון גראפי שיכול לאחסן כמות כזאת של טקסטורות מעובדות, במשחק QUAKE IV למשל יש רמת פירוט ULTRA, שמתאימה מינימום לכרטיסי מסך עם בקר זיכרון של 256BIT ו-512MB של זיכרון גראפי, ה-GTS שלי התקשה עם זה בנוסף ל-1600X1200 :-\

לעומת זאת, לשימושים רגילים אפשר איזה כרטיס שאתה רוצה, כל עוד אין משחקים ;) לעומת זאת לסרטים, ובעיקר ל-HD, צריך מעבד חזק, או מעבד HD מובנה בכרטיס מסך (כמו שיש ב-8600 של NVIDIA, או ב-2600 של AMD-ATI, ושמעתי שהם מגיעים בקרוב ל-AGP).

פורסם
  • מחבר

עוד שנה שהכרטיס כבר לא יחזיק זאת ממש לא תהיה בעיה בשבילי לקנות כרטיס מסך חדש אני פשוט לא רוצה להיתקע בנתיים עם מסך קטן.

ושוב באותה מידה שאני משחק אני צריך גם לערוך וזה אומר שאני צריך מסך רחב עם הרבה שטח עבודה וגם יש את היתרון לסרטי HD ל2407

השאלה שלי כרגע היא איזה פאנל יותר טוב למשחקים וסרטים ומה ההבדל בין הHC לבלי HC ואם יש חנות אמינה עם אחריות טובה לפיקסלים שאתה מכירים וממליצים תודה על העזרה שלכם!

פורסם

אמת שככל שהפנל בעל כמות גדולה יותר של טרנזיסטור פר פיקסל יש יותר סיכוי לפחות לפיקסל שרוף אחד, אך לא צריך להירתע או לחשוש מכך במסך כמו 2407WFP. אצלי הוא בין יותר מחודש והמצב פשוט מצויין בהיבט זה.

מסך 20" אמנם יותר מתאים לכרטיס 8800GTS 320, אבל הוא פשוט קטן עד כדי גיחוך בגובהו בשביל סרטים - גובה של מסך 17"... למשחקים הוא מצויין לדעתי שכן זה גודל נוח עבורם, אך לסרטים אני לא חושב שהוא מהנה באותה מידה, מה עוד שה-24" נותן פוטנציאל ל-Full HD וגם ב-720P רואים טוב אפילו רזולוציה של DVD אם יושבים במרחק של 2 מטר ומעלה.

מסך קונים לתקופת זמן שמלווה גם שידרוגים למחשב ואף מחשב חדש לחלוטין בהמשך, לכן ה-2407 של דל, שמחירו ירד באופן דרסטי לעומת שנה שעברה, היום מהווה תמורה אדירה במחיר טוב גם עם מחשב לא מאוד עוצמתי. זה פשוט מהנה לקרוא קבצי pdf בגודל נוח מבלי לאמץ את העיניים וכמו כן לעבוד עם כמה יישומים בעת ובעונה אחת - קשה לחזור ל-19" . אמנם אצלי יש מאיץ אינטגרלי GeForce 6150 של נוידיה ומעבד חלש יחסית למיינסטרים, אבל ניתן ללמוד איך לאלץ את windows לתת סדר עדיפות מסויים למקודדים הייעודים ל-HD. ב-nStant או BSPlayer תכני 1080P מנוגנים וידאו+אודיו בצורה רציפה ללא קירטועים.

אני ממליץ לרכוש את הגירסה הוותיקה של 2407 כל עוד קיימת במלאי, קרי גירסה A04 ללא HC, מכיוון שכבר יש ספקולציות (ואלה עדיין ספקולציות אבל בכל זאת...) לגבי דיווחים על מחלת ילדות של הגירסה עם HC - מריחות יותר מובחנות בגלל מנגנון RTC, שכפי הנראה, עדיין לא כוייל ברוויזיה A00 לרמה תפקודית זהה לזו של הגירסה הוותיקה. מדובר בחלק מהמשתמשים ולא כולם ראו שיש בעיה ועדיין לא ברור מדוע יש מסכים שסובלים מכך. בכל מקרה בארה"ב דל הסכימה להחזרות של המסכים שהתגלו כבעייתים.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/dell_2407wfp-hc.htm

לפי נתונים על הנייר ה-HC ירד ב-50Cd/M2 במקסימום לעומת הקודם.

ההבדלים הם יותר בהפחתת Banding במצבי מולטימדיה וסרטים (בדגם הישן בכל מקרה במצב desktop אין Banding), בהוספת שליטה בניגודיות ב-DVI , הגדלת מכלול הצבעים מ-72% 92% מה-NTSC כך שבמסך החדש יש יותר רוויית צבע ירוק ואדום (ורוויית צבע מרשימה לעיתים את המסתכלים, אבל לא תיתן תמיד תמונות שתואמות את המציאות. זה תלוי אם משתמשים במכייל או לאיזו רמה היצרן הביא את כיול הצבעים בברירת המחדל).

בכל מקרה לסרטים - חד וחלק יש יתרון לפנלים מסוג VA* ולשימוש בידורי הם דווקא יותר מהנים מכיוון שהם מצליחים להציג יחס ניגודיות יותר גבוה כך שסצינות חשוכות נראות יותר אמינות. IPS נועד למי שמעוניין לעבוד בגרפיקה סטטית מקצועית מבלי לסבול משינויי גאמה כשהוא זז, והוא לא נותן יתרון בהצגת טקסט לעומת פנל VA* שמדגיש את הניגודיות בטקסט..

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת כדי לקחת את ה2407.

איך הוא מבחינת זמן תגובה ומריחות במשחקים?

הייתה ממליץ עליו למשחקים בהנחה שבאמת משדרגים לכרטיס מסך מפלצתי?

מזאת אומרת במצב DESKTOP הוא בסדר?

בקיצר הגרסה הישנה עדיפה על פני ה HC אם מחשבים את היתרונות לעומת החסרונות?

איפה אפשר להשיג את המסך בגרסה הישנה עם אחריות טובה?

תודה על העזרה שלכם!

פורסם

לעומת זאת, לשימושים רגילים אפשר איזה כרטיס שאתה רוצה, כל עוד אין משחקים ;) לעומת זאת לסרטים, ובעיקר ל-HD, צריך מעבד חזק, או מעבד HD מובנה בכרטיס מסך (כמו שיש ב-8600 של NVIDIA, או ב-2600 של AMD-ATI, ושמעתי שהם מגיעים בקרוב ל-AGP).

אז.....אם יש לי שני מסך 24" למשל , ע"מ שהוא יעבוד טוב (כולל סרטים) אני אצטרך לשדרג כ. מסך או מעבד או שניהם?....לא ברור...

פורסם

זאת אומרת כדי לקחת את ה2407.

איך הוא מבחינת זמן תגובה ומריחות במשחקים?

הייתה ממליץ עליו למשחקים בהנחה שבאמת משדרגים לכרטיס מסך מפלצתי?

מזאת אומרת במצב DESKTOP הוא בסדר?

בקיצר הגרסה הישנה עדיפה על פני ה HC אם מחשבים את היתרונות לעומת החסרונות?

איפה אפשר להשיג את המסך בגרסה הישנה עם אחריות טובה?

תודה על העזרה שלכם!

אם יש תקציב עדיף לקחת 2407 אם התקציב לחוץ אז גם 2007 יהיה מספק, אך היום לגבי 2407 של דל אחרי ירידת המחירים אין הרבה מה לחשוב

זמן התגובה של הגירסה ללא HC מספיק טוב בשביל לא לראות מריחות. אם אתה רואה מריחות מודגשות יחסית גם ב-TN למיניהם לא יעזור לך כלום (מי שרואה מריחות בכל LCD סובל מ-Retinal Persistence במוח.)

לדעתי גם עם כרטיס מסך כמו שיש לך זה לא דחוף לשדרג. מי צריך פילטרים עם רזולוציה טבעית כמו שיש ל-24"? ובכל מקרה אתה יכול לעשות Scaling 1:1 עם רזולוציות נמוכות יותר או לבצע מתיחה עם רזולוציות נמוכות אתה עדיין תיהנה.

כרגע נראה לי שעד שיוציאו ל-HC רוויזיה A01, כדאי לרכוש את הגירסה ללא HC; בארה"ב יש כאלה ששוברים לעצמם את הראש, כולל גרפיקאים חובבים שמודעים לבעייתיות של מכלול צבע מורחב שלא יתאים לציוד שלהם, מה לקנות כי הוותיק ללא HC אזל שם.

אז.....אם יש לי שני מסך 24" למשל , ע"מ שהוא יעבוד טוב (כולל סרטים) אני אצטרך לשדרג כ. מסך או מעבד או שניהם?....לא ברור...

איזה מעבד יש לך?

ב-X-BIT הופיע מאמר על העניין של התאמת כרטיסים לניגון 1080P

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/video-playback2.html

פורסם

לדעתי גם עם כרטיס מסך כמו שיש לך זה לא דחוף לשדרג. מי צריך פילטרים עם רזולוציה טבעית כמו שיש ל-24"? ובכל מקרה אתה יכול לעשות Scaling 1:1 עם רזולוציות נמוכות יותר או לבצע מתיחה עם רזולוציות נמוכות אתה עדיין תיהנה.

מסכים עם כל מילה. זה שהמסך הוא 1920X1200 לא אומר שאתה חייב לשחק על 1920X1200. הטשטוש הנגרם מאינטרפולציה לא קריטי בכלל במשחקים (בעבודה עם טקסט - כן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים