עבור לתוכן

המלצה למצלמת DLSR - תקציב 3-3.5K

Featured Replies

פורסם

לא מכיר את המימוש של אולימפוס, אבל לא כל Live View מבטיח פוקוס מבוסס קונטראסט בחיישן.

לדוגמה, אצל קנון זה לא כך.

לגבי דיוק פוקוס והגדלה זוויתית. אין פה קשר. פוקוס על מסך עם הגדלה ל- Real ייתן יכולת טובה הרבה יותר מאשר OVF.

בכלל יאללה, שיעיפו את כל התריס והמראה האלה. EVF טוב ותריס דיגיטלי (לא נהרס אף פעם, מדוייק יותר ממה שניתן לדמיין עם רכיב מכני), זה מה שאני רוצה.

לשואל השאלה, במחיר הזה, גם אני ממליץ על ה- K100D. איכות התמונה פנטסטית ויש מייצב ועדשת הקיט הכי טובה שיש בטווח הזה.

תהנה...

פורסם

בהקשר הזה אמרתי. אתה טוען שבגלל שהמסך יותר גדול קל יותר לבצע פוקוס ידני י רואים יותר את הפרטים כי התמונה יותר גדולה.

לא, זה לא מה שאני טוען. גם עם מסך קטן בגודל 1.5 אינצ' ו-100,000 פיקסלים עלובים יהיה יותר קל לפקס בתצוגה חיה מוגדלת מאשר עם העינית, בתנאי שההגדלה תהיה מספיק משמעותית. זה דומה להבדל בין להתסכל על פילם עם לופה X4 (שטיפוסית לעבודה עם שקופיות) ועם לופה X15 (שטיפוסית לעבודה עם יהלומים). ההבדל בכמות הפרטים שאפשר לראות הוא משמעותי מאוד, ואפילו רזולוציה של מסך LCD לא יכולה לקלקל את זה.

אני טוען שמה שמשפיע זה הגדלה זוויתית. כלומר להסתכל על תמונה קטנה ופיזיקלתי (אינסוף פיקסלים?) יכול להיות שתהיהי טובה יותר מלהביט על מסך גדול פי עשר ממרחק פי 10 שאיכותו 230000 פיקסלים.

אז זהו שלא. מלבד ה-7D (שכוללת עינית דומה לזו של ה-K10D), יש לי גם מצלמות SLR פילם (פריים-מלא) עם עיניות יותר גדולות, ואפילו בהשוואה להן אני יכול להגיד לך שעם אולימפוס E510 הרבה יותר קל לפקס ידנית. וזה נכון גם לשאר הדגמים של אולימפוס שכוללים תצוגה חיה.

פורסם

אוקי אורן. על זה אומר אין חכם כבעל ניסיון.

אז ה live view זה מה שישבור את הקניה של ה k10d כנראה=/

כי אני מתכוון לשחק הרבה עם פיקוס ידני...

אבל ממש לא מלהיב אותי הגוף העדין של האולימפוס 510 יש סיכויש הדגמים הבאים יהיו כבר עם live view?

או שאפשר לחיותגם בלי זה בצורה כלשהיא?

פורסם

אז ה live view זה מה שישבור את הקניה של ה k10d כנראה=/

הכל יחסי. ל-K10D יש את אחת מהעיניות הכי גדולות ואיכותיות שקיימות במצלמות DSLR בפורמט APS, ולכן לא ממש קשה לפקס איתה ידנית, אבל מבחינת דיוק וקלות שימוש העינית שלה לא יכולה להתחרות עם הגדלה של X10 בתצוגה חיה.

כי אני מתכוון לשחק הרבה עם פיקוס ידני...

אל תשכח שלפנטקס יש יתרון אחר בפוקוס ידני - טבעת הפוקוס בעדשות היא מכאנית, ולא by-wire. באופן אישי אני מעדיף את הפוקוס הידני שיש באולימפוס עם תצוגה חיה, אבל נראה לי שהדרך היחידה שבה תוכל לדעת בוודאות מה *אתה* מעדיף זה לנסות את שתי המצלמות.

אבל ממש לא מלהיב אותי הגוף העדין של האולימפוס 510 יש סיכויש הדגמים הבאים יהיו כבר עם live view?

הגוף של ה-E510 לא עדין. הוא בסדר גמור, אבל הוא לא מסיבי ואטום כמו הגוף של ה-K10D.

או שאפשר לחיות גם בלי זה בצורה כלשהיא?

בוודאי שאפשר לחיות בלי תצוגה חיה. רוב האנשים שמשתמשים ב-DSLR (ואני בתוכם) לא משתמשים בתצוגה חיה כי אין להם את התכונה הזו במצלמה. חלק גדול מהם גם מתייחסים לתצוגה חיה בביטול, אבל לדעתי זה רק מתוך חוסר ידיעה של מה התכונה הזו מסוגלת לתת להם. שוב, במקום לקחת את המילה שלי ולבחור מצלמה לפי ההעדפות שלי, גש לחנות ותראה על מה מדובר. יכול להיות שעבורך זה יהיה פחות משמעותי. אני מסתדר היטב בלי תצוגה-חיה ב-7D, אבל די ברור לי שבשדרוג הבא זה יהיה משהו שאני לא אסכים להתפשר עליו.

פורסם

זו בול הבעיה שלי. אני לא מוצא שום חנות בצפון שמחזיקה אף אחת מהמצלמות הללו... מכירים אחת במקרה?

הכי קרוב שהגעתי זה להחזיק את האולימפוס e410 והאחיזה שלה הייתה כל כך גרועה שוויתרתי ישר...

פורסם

יש לך כמה אפשרויות - לשחק עם התצוגה החיה המוגדלת של ה-E410 כדי להבין כמה הפיצ'ר הזה חשוב לך; לנסוע לחנויות במרכז; למצוא משתתפים בפורום שיכולים לתת לך לשחק קצת עם המצלמה שלהם (למרות שלא נראה לי שיש כאן מישהו עם E510).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים