עבור לתוכן

מכונת הגילוח התקלקלה- ביצוע תיקון עצמי

Featured Replies

פורסם

במכשיר יש 2 סוללות ניקל קדמיום aa

הערכה שלי שהסוללות ניקל קדמיום התבלו וכנראה גם המטען הפנימי מפני שחיברתי וולטמטר לקוטבי הסוללות בזמן שהמכונה מחוברת לחשמל הביתי ולא הצלחתי למדוד שום מתח.

בכוונתי לנסות לעקוף את הבעיה באמצעות ניתוק הסוללות וחיבור טרנספורמטור שנותן 3וולט בדומה למה שנותנות הסוללות.

95755562mr0.th.jpg

16405567co9.th.jpg

55949652fv2.th.jpg

יעבוד לדעתכם?

פורסם

כן, עשיתי את זה כשהמכונה שלי התקלקלה כשהייתי בצבא, עבד כמו גדול עם סוללה של מ.ק. 77.... תמצא 3V והיא תחזור לחיים... רק תדאג לחבר פלוס ומינוס נכון...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצאתי אצלי טרנספורמטור - שנאי ישן אבל תקין שנותן 4volt ,חיברתי אותו לחשמל למגעים שאליהם מחוברים הסוללות ווידאתי שהסכינים מסתובבות .

כל מה שנשאר לי זה לחבר את חוטי השנאי למגעים .

השאלה שנשארה פתוחה היא:

כיצד להפריד בין הסוללות לבין החיבורים שלהן ללוח ?

אני חושש שניסיון לעשות זאת בכוח ובצורה לא נכונה עלול לקרוע את המגעים מהלוח .

פורסם

קודם כל, אם אתה מחליט לנטרל סופית את הסוללות אתה מוזמן לעשות מה שאתה רוצה, רק קח בחשבון, שסוללות נטענות מוציאות 1.2V , כך שאתה אמור להכניס בין 2.5V ל-3V, בטח לא 4V.

אם אתה רוצה להחליף סוללות קח בחשבון:

1. קשה כבר לקנות סוללות ניקל-קדמיום, ואני לא חושב שהמטען הפנימי מתאים לניקל מטאל.

2. בד"כ (לפחות אצלי) הסוללות הינן לא AA רגילות אלא 4/5 האורך (תשווה לסוללות רגילות).

3. קשה עד בלתי אפשרי להלחים מגעים לסוללות רגילות, ולכן קונים מודול מוכן עם מגעים שמרותכים אליו, כמו שיש לך כרגע בסוללה. גם למגעים האלה קצת קשה להלחים, אבל הרבה יותר קל מאשר להלחים ישירות לסוללה.

קנו לי מודול מוכן כזה של GP מהיבואנים - סמיקום-לקסיס (הם יושבים במושב בני-ציון), 10 דקות עבודה והמכונה שלי כמו חדשה.

פורסם

עזוב שטויות, תקפל את הסוללות החוצה ותתחיל להעלות להוריד עד שהחיבור לסוללה "ישבר".. תלפף סביב מה שנשאר את החוט חשמל של הטרנספורמטור שלך ותקבל מכונת גילוח באוברקלוק מטורף..!

קצת יצירתיות, קצת תחכום והרבה איזולירבאנד, גם ככה המכונות האלה לא שוות הרבה.... :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים