עבור לתוכן

מהם קובצי הרישום ב xp ??

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לגבות את הרישום (registry) ב xp .

מישהו יודע אילו קבצים אני צריך לשמור? באופן ידני ולא דרך תוכנית גיבוי.

אני יודע שבחלונות 98 הקבצים הם : system.dat user.dat

פורסם

אפשרות אחת היא ללכת ל-Regisrty Editor ע"י

Start -> Run -> regedit

ושם ללחוץ על

File -> Export

ולשמור קובץ אחד מסוג reg על המחשב, שמכיל את כל המידע של הרג'יסטרי. כשתרצה להחזיר את הרישומים האלה, תלך לאותו מקום, תלחץ בסוף על Import, ותבחר את הקובץ ששמרת.

אפשרות שנייה היא להעתיק את הקבצים האלו ידנית. הקבצים האלו נמצאים בתיקייה

C:\WINDOWS\System32\Config

והקבצים שאתה צריך להעתיק מהתיקייה ההיא הם:

system

software

sam

security

(אלו שמות הקבצים, ככה, בלי סיומת)

אם אתה מגבה ידנית, חשוב לגבות את *כל* חמשת הקבצים האלו ביחד, ולא רק חלק מהם. ישנם ערכים ברג'יסטרי שנכתבים על יותר מקובץ אחד, וגיבוי של קובץ אחד בלבד יכול להזיק. לכן חשוב תמיד לגבות את *כולם ביחד*!

נ.ב.- אפשרות ה-System Restore בווינדוס XP מגבה באופן אוטומטי את חמשת הקבצים האלה ועוד כמה קבצים חיוניים בתיקייות מסודרת לפי תאריך. אם תרצה, אוכל לכוון אותך לתיקיית הגיבויים של כל הקבצים האלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התשובה.

אני רוצה לגבות את הרישום כי קרה לי שהתקנתי תוכנה מסוימת ולאחר הכיבוי , מערכת ההפעלה לא עלתה.

לכן האפשרות של שימוש בשיחזור המערכת לא רלוונטית לגביי.

השאלה היא: אם אני מגבה את חמשת הקבצים שציינת, האם אני יכול בעזרת הפקודה copy משורת הפקודה להחזיר אותם חזרה?

פורסם

כן.

כל עוד הווינדוס לא עולה, אתה יכול להעתיק את הקבצים האלו לתיקייה ההיא בחזרה. רק כשהווינדוס עובד אי אפשר להחזיר אותם לשם, כי הווינדוס משתמש בהם, אז אתה לא יכול להחליף אותם בזמן שהם עובדים.

הצעה שלי: תעתיק את הקבצים הנוכחים שלא עובדים מהתיקייה הזאת לתיקיית גיבוי אחרת (ליתר ביטחון), רק אז תמחק אותם, ואז תעתיק את הקבצים החדשים שגיבית מבעוד מועד ואתה מצפה שיעבדו לתוך התיקייה הזאת.

אני רק אזכיר לך שוב: אם אתה מתעסק עם זה, תמיד לעבוד עם כל חמשת הקבצים ביחד. להעתיק את כולם, למחוק את כולם, להחליף את כולם וכו'.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים