עבור לתוכן

AMD מול Intel - במחירים הנמוכים, מה עדיף ?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני קונה מערכת חדשה בקרוב, ורציתי לדעת מה עדיף - Athlon 4000 x2 שעולה בסביבות ה400-450 ש"ח, או להשקיע עוד 200 ש"ח ולקחת E4400 ?

אני רוצה מחשב שיחזיק את Vista כמו שצריך (לא יקרטע) ובכלליות - יהיה מחשב ביתי לעניין, ולמשחקים מדי פעם (כמובן עם כרטיס מסך מתאים).

כמו כן, מה הרמה של E2160 לעומת ה-4000 x2 ? האם יש טעם לקחת 4200 או 4400 ?

שאלה נוספת לגבי לוחות אם, אם אנחנו כבר בשוונג :) : ה-Gigabyte GA-M55S-S3 - למה ממליצים עליו? Nforce 550 זה צ'יפסט טוב? האם ה-M56S שמבוסס על Nforce 560 ועולה כמה גרושים יותר - עדיף עליו באיזשהי בחינה ? מה ההבדל בין ה560 ל550 ?

בהנחה שאני רוצה לחסוך קצת כסף, יהיה הבדל בביצועים או במשהו אחר בין לוח אם מבוסס Nforce 430 ללוח אם מבוסס Nforce 550/560 ? אם כן, עד כמה משמעותי ?

אשמח אם תוכלו לענות לי על שתי השאלות :)

תודה.

פורסם
  • מחבר

יצא לי כבר לשוטט בהשוואה הזו, אבל קצת קשה להבין אם היתרון הקטן יחסית של ה-E4300 שם על ה-Athlon x2 4000 הוא באמת יתרון משמעותי.

בתכלס - מה המעבד הכי משתלם היום בשוק ? אני רוצה מחשב חזק, שיתקתק עבודה ויריץ עניינים בווינדוס :)

פורסם

במהירות מקורית, ה E4300 בערך משתווה ל X2 4400. בחלק מהדברים מהיר ממנו, בחלק אחר איטי ממנו.

אתה צריך להחליט אם אתה רוצה לעשות Overclocking או אם תרצה בעתיד. אם כן, לך על אינטל. אם התשובה היא לא, יכול להיות ש AMD יצא לך יותר משתלם מבחינת יחס עלות-תועלת.

עריכה: קח בחשבון גם את העלות של לוח האם, שבדר"כ יותר יקר באינטל ללוח בעל ביצועים טובים.

פורסם

קח E4400 ואת הלוח

P31-S3L

פורסם
  • מחבר

הקטע הוא שחם אצלי בבית בטירוף בד"כ. אוברקלוק אף פעם לא עובד כמו שצריך פה בגלל זה :)

E4400 אוברקלוקר טוב ?

אני פשוט ממש לא יודע מה לקנות. לא יודע אם בכלל כדאי לקנות מחשב בימים האלה, כשעוד מעט יוצאות פלטפורמות חדשות ובטח כל המחירים יוזלו. או שזה לא אמור לשנות לי וזה לא יקרה בקרוב גם ככה ?

לגבי לוח אם ל775:

לא כדאי לקחת כבר GA-P35-S3L שמבוסס על P35 מאשר GA-P31-S3L ?

מה ההבדל בין P35 לP31 ?

האם יש הבדל ביניהם כשמבצעים אוברקלוק קליל (לא משהו מטורף, גם ככה חם). אפשרי להגיע עם E4400 ל3GHZ בקלות, בלי התחממות מיותרת (יש אצלי איזה 30 מעלות בחדר בקיץ :()

תודה !

פורסם

ה E4400 ואחרים ממשפחת core 2 הם באופן כללי ה OC הטובים ביותר שקיימים ב 5 שנים האחרונות בערך. הרבה יותר טוב מסידרת Athlon 64 X2 זה בטוח.

בדר"כ 3000 ויותר זה ללא בעיה, עם קירור סטנדרטי של היצרן. 2800 די בטוח שלא יהוה בעיה גם בחדר החם שלך.

חוץ מזה עכשיו בא החורף. מקסימום תוריד קצת את OC בקיץ.

פורסם
  • מחבר

בקיצור, שווה להשקיע עוד 230 ש"ח (ככה יוצא לי) על E4400 וה-GA-P31-S3L של Gigabyte, מאשר Athlon 64 x2 4000 ו-Gigabyte M55S-S3 ?

ומה לגבי מה שאמרתי על אם בכלל כדאי לקנות מחשב חדש כיום ?

ומה לגבי הלוחות אם (P31 מול P35 של ג'יגה בייט) ?

כן, אני נודניק , ותודה רבה על העזרה של כולכם :)

פורסם

אם אני הייתי אתה, ולא היה לי מאוד דחוף מחשב עכשיו , הייתי מחכה חודשיים למעבדים החדשים ולכרטיסים החדשים של nvidia, ה8700 נראה מבטיח, בכלל נובמבר יהיה חודש מעניין בעולם החומרה.

פורסם

אם אתה לא מתכנן OC בתקציבים נמוכים הכפולי ליבה של AMD עדיפים

בפחות מ400 ש"ח אפשר לקחת 3800 בסוקט AM2

אם אתה כן מתכנן OC אז הE2140 עדיף

ההבדלים ביניהם בסטוק די קטנים, אבל לוחות AM2 בד"כ זולים יותר וגם המעבד מעט יותר זול

בOC הPENTIUM יגיע הרבה יותר רחוק

פורסם
  • מחבר

אם אני הייתי אתה, ולא היה לי מאוד דחוף מחשב עכשיו , הייתי מחכה חודשיים למעבדים החדשים ולכרטיסים החדשים של nvidia, ה8700 נראה מבטיח, בכלל נובמבר יהיה חודש מעניין בעולם החומרה.

וגם לאלה שקונים שילוש ב1000-1200 ש"ח יהיה חידוש בנובמבר ? :] ירדו מחירים, יגיעו מוצרים חדשים במחירים זולים וכו' ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים