עבור לתוכן

עיצוב/פיתוח משחקי מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

בעת פיתוח של משחק (למחשב לדוגמא), יש בעיקר את הצד שעובד על הפיתוח עצמו (תיכנות) ועוד צד אחד שאחראי על כל הגרפיקה/עיצוב וכו', עכשיו השאלה שלי היא כזאת, היכן בארץ, ניתן להתחיל ללמוד בכיוון במידה ואני רוצה לעסוק במקצוע? (אני מדבר לא על הצד של התיכנות נטו).

והכיצד זה מתבצע? (בעזרת תוכנות כג'ון מאיה וכו'?)

תודה

שי.

פורסם

בארץ יוצרים משחקי מחשב ? (איכותיים אם בכלל ?)

פורסם

טוב , אז אפשר ללמוד אוטוקאד (כולל תכנות) במכללה או אוניברסיטה ואם אני לא טועה יש בארץ כאלה שמחפשים מתכנתי OPENGL .

אבל עבודה בישראל ? איפה יש ?

והנה משהו שמצאתי לך : http://www.beitberl.ac.il/DataPages/DataPagesPreview.asp?ID=3946

פורסם

גם בצד ה"לא-תכנותי" יש הרבה תחומים.

עיצוב דמויות, עיצוב ממשק משתמש, עיצוב תפאורה/סביבה, אנימציה, כתיבת תסריט, כתיבת פס-קול.

יש תחומים שהם ב"תחום האפור" כמו למשל עיצוב שלבים/מפות במשחק (בהתאם למנוע של המשחק, צריך בדר"כ גם הבנה אומנותית וגם תכנותית)

...

מספיק שתשלוף איזשהו משחק רציני ותראה כמה תפקידים שונים השתתפו בהפקה שלו.

עד כמה שאני יודע, בארץ, יש מספר קטן של חברות שעושות בעיקר (או אך ורק) משחקי flash פשוטים יחסית, שבהם יש מעט שימוש שאנימציה תלת-מימדית.

בחברות היותר רציניות, הדמויות והאנימציה נעשות בעיקר ב- Maya או 3DS Max. (ב- Freedom Force היית יכול להוסיף ולשנות דמויות עם 3DS Max), ובמקרים מסוימים גם השלבים עצמם (בדר"כ בעזרת תוספים שקשורים למנוע המשחק).

פורסם

תלמד גרפיקה בתלת מימד או פלאש, לא חסר איפה ...

פורסם

העצה שלי היא כזו - במקום לומר "אני רוצה להכנס לתעשיית משחקי המחשב", צריך קודם לחקור קצת את התחומים השונים שהיא מכסה, ולבחור לך אחד שהכי מעניין אותך. לחלק מהאנשים זה נשמע פשוט אבל זה ממש ממש לא טריויאלי.

אני כבר כמה שנים טובות עוד לא הצלחתי להחליט אם מבחינה אומנותית הכיוון העיקרי שלי הוא תלת-מימד או ציורים דיגיטאליים ו concept art, ועד כמה (אם בכלל) אני מתעניין בהיבט התכנותי.

כמובן שמלבד הכיוון העיקרי זה טוב מאוד שיש כמה כיוונים משניים. זו הסיבה שלצד האהבה שלי לאומנות הדיגיטאלית, אני לומד לתואר במדעי המחשב - זה יהיה אחראי לצד של הפיתוח. למרות שזה לא הכיוון שהכי מעניין אותי כרגע, הוא עדיין מעסיק ומושך אותי מאוד.

אחרי שתגבש את ההחלטה שלך יהיה לך הרבה יותר קל מה אתה רוצה ללמוד באופן רציני, וכמובן שגם לבחור את המוסד המתאים לאותו תת תחום.

מבחינת ללמוד איך הכל משתלב למשחק - אני חושב שכרגע בארץ אין מוסד לימודי שיכול ללמד אותך את זה חוץ מהמסלול לפיתוח משחקי מחשב בבית ברל, שעדיין קשה לומר שהוא בשל מספיק.

הדרך היחידה לדעתי היא להתנסות - אם זה בעצמך ואם זה ע"י הצטרפות לצוות מפתחי משחק מנוסים כמו Funtactix.

פורסם

בקשר לזה, מתי כבר FUNTACTIX תוציא את המשחק שלה?

פורסם

לפי האתר vgames הם בקרוב מתחילים beta testing. מעבר לכך לא ידוע לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים