עבור לתוכן

מעוניין בהמלצה על מסך LCD איכותי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מסך LCD בתקציב של עד 2000 שקל (או טיפה יותר).

סדר העדיפויות שלי (בסדר יורד) הוא:

- בריאות (לא רוצה כאבי ראש)

- קריאה

- התאמה להצגת טלויזיה (מכרטיס)

- סרטים

- משחקים

- כמובן שהתמונה תהיה טובה, אני מאוד אוהב שחור אמיתי

- גודל (רצוי 20 ומעלה)

בגלל השילוב בין סרטים לקריאה, רצוי שיהיה רחב אבל עם Pivot. כמובן dvi.

אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מסך או לפחות על פאנל שמתאים לדרישות האלה ולתקציב..

בתודה

ניר.

פורסם
  • מחבר

תודה dufus, יש לי עוד מס' שאלות:

1. לגבי ה-2007WFP: בדקתי בהגדרות כרטיס המסך שלי (gainward bliss 8600gt),

ואין שם את הרזולוציה 1680X1050 שהיא הרזולוציה של המסך (ושל הרבה מסכים אחרים)..

אין לי כוונה להחליף כרגע את כרטיס המסך.. האם יש פיתרון לזה?

אולי זה יישמע לא כ"כ הגיוני אבל אני חושב גם על אפשרות של לשלם קצת (הרבה) יותר ולקנות מסך 24 אינץ' טוב (לדוגמה 2407wfp של דל שעולה כ-3700 ש') שעובד ב-1920X1200, ואותו הכרטיס שלי כן תומך (ויש לו גם פיבוט).

2. לכרטיס מסך שלי יש 2 חיבורי DVI. האם זה יכול לעזור במשהו?

3. שאלה אולי קצת בסיסית אבל: איך מסך רחב יכול להראות טלויזיה (דרך כרטיס טלויזיה/ ישירות) ולא לעוות את התמונה לרוחב? את אותה השאלה אני יכול לשאול גם על משחקים ישנים (קווסטים בדו-מימד).

פורסם

1- הכרטיס שלך תומך ברזולוציה הזאת,בוודאות.

ברגע שתחבר אותו יש לך אפשרות דרך הדריוור לשנות

רזולוציה,ואם הכרטיס שלך תומך ברזולוציה של 1920X1200

אז הוא תומך גם ברזולוציה 1680X1050

2-לגבי הדל 24,אני בזמנו שקלתי ללכת על 22 ובסוף הלכתי

ה-24 ואני שמח שלא הלכתי על ה-22 בסוף,אם יש לך כסף

לך על ה-24,רק קח בחשבון שאתה עולה ברזלוציה וזה דורש

למקרה שתרצה לשחק משחקים עם פילטרים כרטיס חזק יותר -אם אתה משתמש

רק לסרטים+גלישה ומשחק פעם בתקופה אזי הכרטיס שלך יעבוד מצוין איתו.

3- לגבי 2 חיבורי DVI זה תוספת סטנדרט היום ומאפשר לך לחבר את הכרטיס

למסך מחשב + מסך LCD נוסף בסלון או משהו כזה או אופציה לחבר 2 מסכים ולעבוד

במצב DUAL ש-2 מסכים מחוברים יחד.

לגבי ההתאמה,יש לך בנגנים אפשרות לשנות את הפורמט ולהתאים אותו ככה שלא

יראה מוזר,שידורי 4:3 נראים בסדר גמור אצלי.

פורסם
  • מחבר

1. נשמע הגיוני כי זה אותו יחס, אבל זה מה שכתוב ברשימת הרזולוציות שבאה בחוברת של הכרטיס...

2. נקודה טובה.. לא חשבתי על זה. י ש אפשרות להעביר את המשחק לרזולוציה קטנה יותר ולשחק עם רווח שחור בצדדים ? (אין לי בעיה עם זה..).

3. קראתי באיזשהו מקום שאפשר לחבר את אותו מסך לאותו כרטיס "פעמיים" (עם שני כבלים) ובכך להגדיל את הביצועים. זה שטויות במיץ?

4. בתכל'ס מה שאני הולך לחבר למסך זה או כרטיס טלויזיה (ושמה אולי דרך התוכנה אפשר לשנות את היחס) או ישר את הממיר של הוט.. יש אפשרות בממירים להגדיר את היחס?

בכל אופן - תודה..

פורסם

אין מצב שהכרטיס שלך לא תומך ב-1680X1050.

בכלל, בדרייברים של NVIDIA יש לך אפשרות להגדיר רזולוציות שלא מופיעות, ואתה יכול אפילו להגדיר כאלה שאינן סטנדרטיות.

פורסם

לך על ה 24 שווה כל גרוש. ואם אתה משוגע לך כמוני כבר על ה 27. שווה כל גרוש . . . לחץ להגדלה, זה תלייה על זרוע, לא הסטנד שהגיע איתו

TFiqsVvC0D_6GjbEwlQ2BNMDVZsrSVwX.jpg

פורסם

1. נשמע הגיוני כי זה אותו יחס, אבל זה מה שכתוב ברשימת הרזולוציות שבאה בחוברת של הכרטיס...

screw the manual, בדרייבר יש לך אפשרות "ליצור" רזולוציות

2. נקודה טובה.. לא חשבתי על זה. י ש אפשרות להעביר את המשחק לרזולוציה קטנה יותר ולשחק עם רווח שחור בצדדים ? (אין לי בעיה עם זה..).

אפשר, למה לא?

3. קראתי באיזשהו מקום שאפשר לחבר את אותו מסך לאותו כרטיס "פעמיים" (עם שני כבלים) ובכך להגדיל את הביצועים. זה שטויות במיץ?

מה שאתה מתאר נקרא DUAL LINK אם אני לא טועה, וזה נכנס לפעולה רק מאיזה 30" ומעלה, מתחת לזה מספיק חיבור DVI אחד

4. בתכל'ס מה שאני הולך לחבר למסך זה או כרטיס טלויזיה (ושמה אולי דרך התוכנה אפשר לשנות את היחס) או ישר את הממיר של הוט.. יש אפשרות בממירים להגדיר את היחס?

בכל אופן - תודה..

פורסם

לך על ה 24 שווה כל גרוש. ואם אתה משוגע לך כמוני כבר על ה 27. שווה כל גרוש . . . לחץ להגדלה, זה תלייה על זרוע, לא הסטנד שהגיע איתו

זה יפה שאתה רוצה להשוויץ ב-SETUP הביתי שלך, ואכן מדובר ב-SETUP מדהים. מסכי ה-24" וה-27" הם מעולים, אבל הם עולים 4000-6000 ש"ח, שזה, איך לומר זאת, טיפה מעבר לטווח של 2000 וקצת...

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. תודות להמלצות פה נסגרתי קצת יותר על מה אני רוצה.

אני אלך כנראה על מסך 19 או 20 אינץ' פשוט בגלל ש-24 לדעתי זה פשוט גדול מדי למחשב. כמו כן אני די נסגר לכיוון של 3:4 ולא רחב למרות שעוד לא לגמרי החלטתי. לגבי התקציב- אני מוכן להשקיע אפילו עד ה-4 אם זה יהיה מסך איכותי ובריא שיחזיק כמה שנים ויהיה שווה את זה.

אז עכשיו ישנן כמה התלבטויות עיקריות. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור:

- 19 או 20: קראתי איפשהו (יש מצב שבאחד המאמרים בhwzone) שגודל הנקודה של 19 הוא גדול ושל 20 קטן. האם הכוונה לגודל של הטקסט במערכת? הראייה שלי הולכת ונהיית גרועה יותר, ובאופן כללי אני מעדיף פונטים גדולים וברורים. האם זה צריך להשפיע על הבחירה שלי?

- התאמה לכרטיס טלויזיה: החלטתי שאני קונה כרטיס טלויזיה למחשב (בשביל לערוך וידאו, כך שלא ממש חשוב שיהיו כניסות וידאו במסך). למישהו יש ניסיון עם העסק הזה על LCD? זה הולך או שכדאי להיזהר?

- רחב או לא: נכון שיש סרטים אבל הדגש שלי הוא דווקא על לראות טלויזיה. אין לי סיבה בעצם לקנות מסך רחב - נכון?

פורסם

אוקיי.. תודות להמלצות פה נסגרתי קצת יותר על מה אני רוצה.

אני אלך כנראה על מסך 19 או 20 אינץ' פשוט בגלל ש-24 לדעתי זה פשוט גדול מדי למחשב. כמו כן אני די נסגר לכיוון של 3:4 ולא רחב למרות שעוד לא לגמרי החלטתי. לגבי התקציב- אני מוכן להשקיע אפילו עד ה-4 אם זה יהיה מסך איכותי ובריא שיחזיק כמה שנים ויהיה שווה את זה.

אז עכשיו ישנן כמה התלבטויות עיקריות. אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור:

- 19 או 20: קראתי איפשהו (יש מצב שבאחד המאמרים בhwzone) שגודל הנקודה של 19 הוא גדול ושל 20 קטן. האם הכוונה לגודל של הטקסט במערכת? הראייה שלי הולכת ונהיית גרועה יותר, ובאופן כללי אני מעדיף פונטים גדולים וברורים. האם זה צריך להשפיע על הבחירה שלי?

- התאמה לכרטיס טלויזיה: החלטתי שאני קונה כרטיס טלויזיה למחשב (בשביל לערוך וידאו, כך שלא ממש חשוב שיהיו כניסות וידאו במסך). למישהו יש ניסיון עם העסק הזה על LCD? זה הולך או שכדאי להיזהר?

- רחב או לא: נכון שיש סרטים אבל הדגש שלי הוא דווקא על לראות טלויזיה. אין לי סיבה בעצם לקנות מסך רחב - נכון?

פשוט . . . :kopfpatsch:

1- לך על הרחב, יש מיליון כתבות שמסבירות למה הוא טוב מהרגיל

2- לך על 24 אם אתה מוכן להשקיע ורק על הדגם של DELL 2407WFP

3-למסך לא משנה איזה כרטיס טלוויזיה יש לך. זה אותו אות שמגיע למסך. חוץ מזה כל מה שיש לך בארץ נורא מצומצם לדגמים בסיסיים.

4-בדיוק בגלל גודל הנקודה אמרתי לדלג ישר ל 27 כי זה אותה הרזולוציה של ה 24 והפונטים גדולים. זה באמת לא סתם בזבוז כסף. לדעתי עדיף שתחכה עם זה ותחסוך וממש תהנה אח"כ (האמן לי שלחסוך כמה חודשים היה קשה מנשוא בשביל לקנות את שלי אבל זה שווה כל גרוש).

5) עריכה על LCD היא כמו על כל מסך אחר, והיא פשוט הרבה יותר חדה על LCD בגלל שהוא משליך על כל התוכנות שתשתמש בהן על המסך הזה.

פורסם

אלכס, תירגע...

פורסם

בחודשיים שאני פה שמתי לב ככה:

יש בערך 90% שמה שכותבים להם הם באמת מעדכנים אח"כ שזה מה שהם עשו (לא רק עצות שלי, של חברה אחרים).

יש 10% שהיה להם משהו בראש לפני שהם באו והם סתם באו לשאול, וגם אםן יגידו להם הכל הפוך יעשו מה שהם החליטו בהתחלה. מזלות אריה למיניהם :smile1:

שטויות, לא משנה, רק שיהיה מרוצה ממה שהוא החליט ולא יתבאס אח"כ.

פורסם

יש פה בעייה גדולה,

בן אדם מבקש המלצה למסך בגודל של בערך 20" ובמחיר של 2000 ש"ח

וקופצים עליו ( לא פעם אחת ) עם הצעות לקנייה של מסכים 24" ו- 27" :bash:

יכול להיות שהמסך 24" טוב יותר מכל 20" שבנמצא אבל זה לא מה ששאלו !!!

ולשואל :

יש לי את ה- 2007FP של DELL ואני מרוצה מאוד,

הרבה אינטרנט, סדרות טלויזיה וקצת סרטים.

בהצלחה

פורסם

TFiqsVvC0D_6GjbEwlQ2BNMDVZsrSVwX.jpg

אלכס,תוכל לפרט במה ה 27" עדיף על ה-24"? אם זה רק הפונטים הגדולים יותר, אז אפשר לקחת את ה-24" ולשבת יותר קרוב,לא?...או שיש יתרונות נוספים מעבר לגודל הפונט (איכות תמונה וכו') ששווים את ההשקעה. ה-24" זכה בפורום לביקורות "בינוניות" יחסית ל-2007FP למשל...האם אתה חושב שה-27" יותר איכותי ? אני לא גיימר ומעניינים אותי פחות או יותר מה שכתב פותח הת'רד פה. למעשה ,אני פתחתי ת'רד על ההבדלים בין ה- 24" ל 27" :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=288381.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים