עבור לתוכן

רוצה להרכיב על ה8600 הפסיבי שלי מאוורר.. כמה שאלות.

Featured Replies

פורסם

יש לי 8600GT פסיבי של גיגבייט ורציתי לדעת איך אפשר לחבר אליו מאוורר שיהיה יציב וגם אם יש אפשרות שהמאוורר יסתובב לפי הטמפרטורה?

פורסם

כדי שהמאוור יסתובב לפי הטמפ', אתה צריך לחבר אליו חיישן. אם אתה רוצה לשלוט על המהירות סיבוב שלו, תכין פאן באס (או סתם תחבר אליו פוטנציומטר...)

את המאוור תמקם על הכרטיס בצורה שידחוף אויר לכיוון הכרטיס. אם המאוור קטן יותר מהצלעות קירור, אז פשוט תשים ברגים ותבריג אותם לתוך הצלעות. אם גדול יותר, תצטרך לעשות או מוד די רציני, או לחבר אותו על ה"חור" של סלוט PCI

פורסם
  • מחבר

תודה.

איך אני יכול לחבר את החיישן טמפרטורה למאוורר אם יש לו רק 2 כבלים?+ ו-?

פורסם

לפי מה שהבנתי יש חיישנים שפועלים כמו מפסק, מחברים אותם לאחת הרגליים ומטמפרטורה מסויימת הם מתחילים לעבוד. אבל אני לא בטוח בזה 100%, זה לא התחום שלי.

פורסם

בעניין החיישן טמפ' אתה יכול לשים זה דיי פשוט אפילו.

אתה צריך לקנות חיישן חום "טרמיסטור " 10K

טרנזיסטור מוספט irfz24n אתה יכול לשים גם טרנזיטור רגיל תלוי כמה חזק המאוורר שלך

ופוטנציאומטר 10k

כיול : ( הכיול מתבצע לפני שאתה שם את המערכת במחשב)

הכיולי מתבצע כאשר אתה לוקח מד חום וכוס מים חמים לפני רתיחה משהו כמו 80 מעלות.

אתה מחבר את המערכת מחוץ למחשב עם שנאי.

אתה שם את המד חום והחיישן בתוך הכוס ובודק מה הטמפ' נגיד והיא 70 מעלות והמאוורר בקושי מסתובב אז אתה ממסובב את הפוטנציאומטר עד שהמאוורר יסתובב במהירות שאתה רוצה

כך אתה בודק גם ב 60 מעלות וכו'

אבל כניראה זה מציג את הטמפ' בהגדרות של הכרטיס מסך אז אתה לא צריך לעשות את כל הבולשיט הזה תכוון אותו כבר בתוך המחשב לפי המד חום בהגדרות

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הפוטנציומטר חייב להיות מחובר כל הזמן או רק לכיול?

וכמה זה אמור לעלות כל העסק?

פורסם

הפוטנציאומטר חייב להיות מחובר תמיד , אומנם הוא משמש לכיול אך הוא גם נגד לכל דבר .

כל העסק בהגזמה אמור לעלות 15 שקל.

הדבר הכי יקר בכל העסק פה זה הטרנזיסטור אם המאוורר שלך צורך פחות מ 0.5 אמפר אתה יכול להשתמש בטרנזיסטור ttl רגיל שהוא זול יותר ( אם אתה לחוץ בכסף כמובן , אך עדיף להישאר עם טרנזיסטור הMosfet הנ"ל שיכול לעבוד עם זרמים גבוהים יותר והרבה יותר יציב)

בהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים