עבור לתוכן

אחסון בטוח של כונן קשיח חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום

אם אני רוצה לאחסן כונן קשיח חיצוני בדרך הבטוחה ביותר (באמצעים הזמינים למשתמש הביתי), מה כדאי לעשות?

לשים אותו בקופסת אלומיניום\מתכת או קרטון\עץ\פלסטיק? ולמה?

כדי לבטל את החשמל הסטטי בכל פעם שפותחים את הקופסא ונוגעים בכונן הקשיח, שמתי על הכונן הקשיח שקית אנטי-סטטית, האם זה טוב?

שמתי בפנים גם שקיק קטן של כדורונים למניעת לחות שמגיע עם כל מיני מוצרים (נדמה לי שגם אותו קיבלתי עם איזה HDD שקניתי מזמן). אבל עברו כמה שנים מאז שקיבלתי את השקיק הזה, ובטח הוא כבר לא אפקטיבי, אני מניח. האם גם זה טוב?

ושאלות אחרות...

עם כוננים קשיחים חיצוניים (מחוברים דרך USB2 ו- eSATA), מה כדאי לעשות דרך הווינדוס - Optimize for performance או Optimize for quick removal?

ב- WD Diagnostics שאני משתמש כדי לבדוק את התקינות\אמינות של הדיסק ואת הסקטורים הרעים, צריך גם לעשות את המבחן המלא? או שאפשר להסתפק גם בקצר? גם הקצר בודק סקטורים רעים? מהי התדירות שיש לעשות את שני המבחנים? ועוד דבר לגבי התוכנה - ה- write zeros זה לא מבחן אלא מחיקה תמידית של המידע, ואם עושים את זה שלא במכוון זה יכול להיות אסון, נכון?

תודה רבה מראש :xyxthumbs:

פורסם

אני ישמע קצת :smile1:...אבל אתה קצת פרנואיד :errrr:....

אין בעיה לאחסן כונן גם בלי כיסוי/קופסא..כל עוד הוא לא יהיה חשוף לפגיעות/טלטלות רציניות או חום/קור קיצונים...

בעיקרון את יכול לעשות Optimize for performance אבל מנסיון זה לא עוזר בכלום..

לגבי הבדיקות..

1. אומרים "סקטורים פגומים/לא תקינים"...ולא "רעים"...

2. אני שמח שאתה שומר ועושה בדיקות קינות..אך לא רצוי להפריז בבדיקות...פעם בתקופה (תלוי בשימוש) זה סביר ותקין..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים