עבור לתוכן

גזענות - חרדים - חזק

Featured Replies

• תגובות 55
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נו אז יש גזענות אצל החרדים, זה לא מפתיע....אתה מכיר אוכלוסיה שאין בה גזענות?

פורסם

נוקס?

פורסם

זה לא חדש, יש לי הרבה חברים חרדים לשעבר ושמעתי את זה כ"כ הרבה פעמים...

פורסם

זה לא מפתיע כשזה בא ממגזר שמחלק את הבריות לסוג א' וסוג ב' ושכל מענייניהם סובבים סביב כסף ולמי לחתן את הילדים שלהם.

אם את/ה בת/ן 22+ ועדיין רווק - אתה סוג ב' כי בטח יש משהו לא בסדר איתך אם אתה עדיין רווק.

אם נולד מישהו במשפחתך עם מום / פיגור שכלי / אוטיסט / נכה אתה סוג ב' ואף אחד לא רוצה להתחתן איתך.

אם את/ה יתום.

אם את/ה מזרחי/ספרדי. (למעשה, אם אתה אשכנזי ושידכו לך מזרחית, סביר להניח שאתה גם "סוג ב'" ובמשך דורות כולם ידברו על זה שהיתה לך ספרדית במשפחה וגם הילדים והנכדים שלך יהיו סוג ב').

אם אתה עובד (!!) במקום ללמוד תורה.

בהאיים, דרואידים, וויקאנים... בקיצור, עובדי אלילים למיניהם.

פורסם

לא הייתי בונה על זה, חוץ מזה יש בעייתיות מסוימת בלשמור על אחווה ושלום כל הזמן-במיוחד שמוציאים אותך להורג באיראן...

פורסם

יש דרואידים באיראן?! :o

פורסם

יש בהאיים באיראן.

פורסם

הקטע של ספרדים ואשכנזים בחרדים זה ממש חזק שם. קשה לראות זוג חרידי אשכנזי וספרדי ביחד. החסידים ממש שומרים על הקהילה שלהם.

פורסם

בתור לגיניקולוג בקופ"ח בסניף בבני-ברק אפשר לראות ה-כ-ל. גם זוגות חרדים מעורבים (גם בני דודים...). ראיתי באמת איזו אשכנזיה עם ספרדי. הספרדי נראה כמו בנאדם - היה לה פרצוף כמו של הגרוק, בגובה 2 מטר, חסרת צורה (אין קימורים נשיים, כמו קרש מהלך על 2) ועם עיני עגל בולטות כאלו.

פורסם

ברור שיש אבל זה ממש קצת. מה את צוחקת עליה חח? יש חרדיות גם כוסיות. גם יש כל מיני סוגי חרידים יש מודרנים וכו. וכו..

פורסם

אתה מכיר חברה מערבית שבה יאמרו למישהו שהוא לא יכול להתקבל לבית ספר בגלל המוצא של האבא שלו? או שינהלו מדיניות גלויה של הגבלת מוצא מסוים לעד מחמישית התלמידים במוסד? או שאף יחרימו לגמרי עדה שלמה (אתיופים) במוסדות רבים?

ולחשוב שהמדינה מממנת את המוסדות שלהם :pissed:

הפוסט בבלוג הזה מתאים לנושא:

כשהייתי ילד למדתי לשנוא:

את הרב עובדיה, כי רב אחר אמר שהוא כלום.

את ש"ס, כי אותו רב גם אמר.

את אגודת ישראל, כי אז הרב רצה להקים מפלגה שנקראה עץ.

את החב"דניקים, כי הם עובדי אלילים.

את הרב לנד?א, כי הוא תומך/נתמך ב/ע"י חב"ד.

את הקיבוצניקים, כי הם שמאלנים, עוכרי ישראל, חוטפים ילדים דוסים ומחזירים אותם בשאלה, גנבו תמנים קטנים, עובדי אדמה, אנסים, רוצחים ו...בכלל לא יהודים.

את כל מה שאדום, כי הוא מיצג את הפועלים והמערך, סמל הקיבוצים.

את העיר חיפה, כי היא עיר הפועלים ומימילא מזכירה אדום ואת כל מה שכתוב למעלה.

את הנוצרים, כי הם שונאים אותנו וכי הם רוצים להרוג אותנו ובכלל הם עובדי אלילים למיניהם.

את הערבים, כי הם עשו אינתיפדה וכי הם לא יהודים.

את כל מי ששיך לזרם דתי אחר, כי הוא לא מסכים עם הרב "שלנו".

את החילונים, כי הם לא יהודים.

את הדתיים לאומיים, כי הם חושבים שהם דתיים אבל הם בכלל חילונים.

את הספרדים, כי הם לא אשכנזים.

את האשכנזים, כי הם מתייחסים חרא לספרדים.

את כל מי שעובד גם אם הוא חרדי, כי מי שלא עובד הוא לא חרדי ומימילא הוא עונה על הקריטריונים שצריך לשנוא.

את כל מי שלא מצא חן בעני אבא שלי, אמא שלי ואחים שלהם, כי הוא לא מצא חן, מה השאלה בכלל?

וגם את אחים של אמא שלי, כי הם לא מצאו חן בעניי אבא שלי יום אחד.

וגם את הרבנים שלימדו אותי ולא מצאו חן בעיני אבא שלי, כי...

וגם את החברים לכיתה, כי רובם בנים של חוזרים בתשובה.

את הצבא, כי הוא מערכת של טומאה מיותרת ומחזירה אנשים בשאלה.

את החגים והשבתות, כי הם היו סבל אחד גדול בשבילי.

אם שכחתי מישהו אני מתנצל מראש ומבקש את סליחתו!!!

וכשיצאתי בשאלה למדתי לאהוב:

את הפועל חיפה, כי אמא שלי אמרה שהכי גרוע זה הפועלים וחיפה, ולא מצאתי משהו שמשלב יותר קריטריונים בתוכו.

את אחים שלי, כי הם אחים שלי.

את הרבנים שאמרו לי לשנוא, כי הם ליברים מדאי בשביל אבא שלי וזה אומר שהם אנשים טובים, לפחות יחסית.

את הקיבוצניקים, כי אומצתי בקיבץ בתקופת הצבא ולמדתי שכל מה שסיפרו עליהם הוא שקר וכזב ושהם האנשים הכי מדהימים בעולם! וכי הם לימדו אותי לאהוב מחדש את החגים היהודיים, את השבת ואת העם שלנו.

את הדתים הלאומיים, בגלל שיש להם אידיאוליה (גם אם אני לא מסכים איתה).

את השמאלנים, כי הם מנסים ליצור פה משהו חדש שיתן לכולם מקום וימנע הרבה שפיכות דמים (גם אם הם נאיביים לפעמים, הם לפחות מנסים).

את דודים שלי, כי הם בני משפחה (גם אבא שלי למד לאהוב אותם).

את החגים והשבתות, בגלל הקיבוצניקים והצבא.

את האשכנזים, כי הם בני אדם.

את הספרדים, כי ראה זה פלא גם הם בני אדם.

את כל מי שעובד, כי הוא לא טפיל.

כל אדם , כי הוא אדם.

פורסם

אתה מכיר חברה מערבית שבה יאמרו למישהו שהוא לא יכול להתקבל לבית ספר בגלל המוצא של האבא שלו? או שינהלו מדיניות גלויה של הגבלת מוצא מסוים לעד מחמישית התלמידים במוסד? או שאף יחרימו לגמרי עדה שלמה (אתיופים) במוסדות רבים?

ולחשוב שהמדינה מממנת את המוסדות שלהם :pissed:

תראה אצלם זה חזק כי החינוך שלהם אחר שיטת הלימוד שלהם גם אחר אז כניראה רוצים לשמור על זה. [לא שאני בעדם] במיוחד אשכנזים. בבית ספר ספרדי אתה תוכל לראות כמה אשכנזים. אפילו לגור בשוכנה אשכנזית הם לא נותנים לרוב. החסידים יותר טובים מליטאים בקטע הזה. למשל ספרדי גר בשוכנה של חסידים אז הם יתנהגו איתו סבבה שלום שלום וידברו יפה. אצל ליטאי חלק יעשו פרצוף עקום :cwm10:

פורסם

יש בבתי ספר החרדים מכסת מינימום למזרחים הבעייה זה שהם מתייחסים לזה בתור מכסת מקסימום.

פורסם

זה אותו הדבר בבתי ספר חילוניים, רק לגבי אתיופים.

ברור שיש אבל זה ממש קצת. מה את צוחקת עליה חח? יש חרדיות גם כוסיות. גם יש כל מיני סוגי חרידים יש מודרנים וכו. וכו..

בטח שיש, אבל דווקא אצל הספרדים כי הם מעדיפים להנשא מחוץ לעדה מאשר עם הבני דודים שלהם. תסע פעם בקו 92 של דן ותראה איזו רכבת שדים זאת. יש שם ילדים שההורים שלהם קרובי משפחה, פוזלים כאלו. אחד יותר עקום מהשני.

אפרופו חרדיות כוסיות - מכר אחד שלי היה עובד פעם בתור ג'יגולו בזמן הצבא והיה מספר לי שחצי מהבנות שהיו באות אליו היו חרדיות, צעירות שסיפרו שחיתנו אותן עם איזה קרפד מגעיל. חצי מהזמן זה לא היה מגיע לסקס, הן היו באות רק לבכות לו (כבר פסיכולוג יותר זול...), אחרות לא ידעו מה יש להן בין הרגליים. :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים