עבור לתוכן

שאלה לגבי H.264

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם...

השאלות שלי הם כאלו:

1) שאני משתמש בקידוד של H.264... ביזו תבנית הכי רצוי לשמור את הקובץ? AVI? MOV? MP4?...

2) אני רוצה לקודד בפורמט זה בעזרת וירטואל דאב... אבל אין לי שם את המקודד H.264 אלא יש לי שם את H.263/ H.261

יש לי חבילת מקודדים עדכנית! כי בתוכנה SUPER כן מופיע לי המקודד...

מה לעשות? אני ישמח להסבר... מדריך על קידוד ב H.264 או כל דבר דומה

תודה רבה!

פורסם

1) בגדול, למשתמש הממוצע זה לא ממש משנה, אבל אני מאוד ממליץ לך לשמור את זה בכל פורמט חוץ מ-AVI (יש לו בעיות עם B-frames, שתורמים מאוד לאיכות), המומלץ ביותר הוא MKV ואחריו MP4

2) בשביל לקודד H.264 דרך וירטואלדאב אתה צריך מקודד תואם VFW, לא הכי מומלץ... (איטי) הדרך הפשוטה והנוחה ביותר לדעתי היא להשתמש בגרסה הרגילה (Command Line) של x264, אם אתה מתקשה אתה ובכל זאת רוצה מקודד VFW, אתה יכול להוריד אותו כאן:

http://mirror05.x264.nl/Cef/force.php?file=./x264vfw_x86_r667.7z

אם אתה מחליט להשתמש בגרסה הרגילה וצריך עזרה, אל תהסס לפנות.

אגב, עוד אופציה למקודד VFW היא דרך ffdshow שאני בטוח שמותקן אצלך, אבל הוא אפילו יותר איטי ובכלליות הרבה פחות טוב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה! התקשתי למצוא מישהו שיוכול לעזור לי...

עכשיו אסביר את צעדיי...

מה שאני עשיתי זה נכנסתי לוירטואל דאב... וכאשר הגעתי ל Comperssion

בחרתי במקודד x264 - H264/AVC... (אגב זה הגרסה הרגילה?)

מכאן מגיעים ההגדרות... אני צריך בבקשה שסביר לי איך לכון את ההגדרות בצורה הטובה ביותר...

ובנוסף כיצד אני שומר קובץ MKV מהוצאה של וירטואלדאב...

רב תודות רבר!

פורסם

נתחיל משמירה של קבצי MKV, זה בלתי אפשרי דרך וירטואלדאב אבל אפשרי דרך הגרסה המשופרת שלה - VirtualDubMod (חפש בגוגל). אופציה אחרת ותכלס יותר מומלצת: לשמור בהתחלה כ-AVI ואז להשתמש ב-MMG כדי לשמור מחדש כ-MKV.

בקשר להגדרות: זה תלוי במה בדיוק אתה רוצה לקודד... כמובן שאין בעיה פשוט לשים הגדרות גבוהות בהכל אבל אז הקידוד יהיה איטי בטירוף ובכלל לא בטוח שהוא יתן משהו, הרבה פעמים הגדרות בינוניות יספיקו כדי לקבל איכות מצויינת. אנא רשום מה בדיוק אתה מקודד, האם זהו סרט מלא או סרטון קצר, התכונות שלו וכו'.

פורסם
  • מחבר

אוקי לגבי השמירה של ה MKV הסתדרתי...

עכשיו לחלק השני...

אני רוצה לקודד סרט רגיל לגמרי... לדוגמא: שודדי הקריביים.

עכשיו כאשר אני נכנס להגדרות של המקודד תחת Configure

אני מקבל חלון כזה:

out.php?i=15132_untitled.JPG

על אילו הגדרות אתה ממליץ לי לעבוד...?

ועוד שאלה קטנה, ישפר לי את איכות עם אני יעבוד עם המקודד הזה בשני מעברים?

תודה איש!

פורסם

כן, קידוד בשני שלבים יתן את האיכות הטובה ביותר, זה אמנם לוקח כפול זמן אבל בהחלט שווה את זה.

כמובן שבשלב הקידוד הראשון צריך לבחור First Pass ובשלב השני Nth Pass.

בקשר להגדרות, אני אכתוב לך פה הגדרות די גבוהות (לא הכי) ולכן הקידוד יקח הרבה זמן, אבל כמובן שזה יעזור מאוד לאיכות.

תתחיל בחלון More: הגדרה ראשונה תשאיר על 5, מתחתיה תשנה לאופציה השלישית (לא לשנות את האופציה שתהפוך לזמינה אח"כ, להשאיר על 16), סמן בוי את Chroma ME. למטה לסמן בוי את CABAC ו-Trellis ולהוריד את הסימון מ-Deblocking.

בחלון MBs&Frames: למעלה סמן בוי את הכל, למטה לשנות את Max consecutive ל-3 ולסמן בוי את Adaptive ו-Weighted biprediction.

חלון Rate control: אל תשנה כלום.

חלון Bitarte: נשאר לך רק להכניס את הביטרייט שבו אתה רוצה לקודד את הקובץ. לא חסרים מחשבונים לחישוב הביטרייט, אני בטוח שבעזרת חיפוש פשוט תמצא אחד.

כמובן לא לשכוח להשתמש באותן הגדרות לשני השלבים בקידוד!

פורסם
  • מחבר

סבבה לגמרי אחי...

אני ינסה וישלח לך הודעה פרטית עד מחר בערב אם הצלחתי!

הרבה תודות אחי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים