עבור לתוכן

כרטיס קול און בורד, טייק 2

Featured Replies

פורסם

הלוח הוא לוח SQ800 של ג'יגה בייט, הכרטיס קול הוא כרטיס קול און בורד ולפי הנתונים הוא משתמש בבקר של SIS7012 ובמקודד ALC650 (לפי הפרטים של הלוח זה ALC650E, לא מצאתי דריברים ספציפיים לכזה יצור)

הבעיה:

לא שומעים כלום אם מגדירים שהכרטיס יעבוד כסטריאו, זה עבד בWINAMP בלי דיירקטסאונד ונעלם פתאום.

שמגדירים את הכרטיס ל4 או 6 ערוצים ומחברים את הרמקולים לLINEIN (שהופך להיות כניסה לרמקולים אחוריים) שומעים, אבל לא שומעים אם מחזירים את הרמקולים לכניסה הרגילה (LINEOUT, העליונה ביותר)

אין שום התנגשות חומרה ואין שום הודעות שגיאה.

ציוד:

לוח אם SQ800

זוג רמקולים סטריאו מוגברים

חלונות XP PRO SP1

WINAMP

מדיה פלייר 9

גרסת דריברים: 5.10.0.5080

פורסם

או שיש פה עוד מישהו עם בדיוק אותה בעיה או שפתחת 2 תראדים :)

פורסם

פתחתי שניים אחרי שבני ביקש שאני אבהיר יותר את הבעיה.

פורסם

אחד החוקים כאן אומר כי Double Posting הוא דבר אסור. :P

פורסם

קודם כל ברשותך אני מבקש שתשנה את הכותרת כי היא לא לעניין (וכדאי שזה יהיה לפני שאחד המנהלים יראה את הכתוברת וינעל את הדיון)

לאחר מכן אמנם אני ביקשתי שתפתח מחדש נושא עם פירוט נרחב ואכן עשית זאת אבל החסרת כמה פרטים בקשר לשאלות ששאלתי אותך בעבר ועדיין לא מובנות.

ואני יפרט: (ואני מקווה שאתה תעשה גם כן תעשה כך אחרי)

לא שומעים כלום אם מגדירים שהכרטיס יעבוד כסטריאו, זה עבד בWINAMP בלי דיירקטסאונד ונעלם פתאום.

מה זאת אומרת נעלם ?
שמגדירים את הכרטיס ל4 או 6 ערוצים ומחברים את הרמקולים לLINEIN (שהופך להיות כניסה לרמקולים אחוריים) שומעים, אבל לא שומעים אם מחזירים את הרמקולים לכניסה הרגילה (LINEOUT, העליונה ביותר)

איפה בדיוק אתה מגדיר את הכרטיס ל4 או 6 ערוצים ? והאם אתה בטוח שהכרטיס שברשותך אינו כרטיס שכזה ?

והאם כשאתה אומר ששומעים אתה מצליח לשמוע את הסאונד בכל התוכנות, דרך דירקטסאונד או דרך השמעה ישירה לכרטיס קול ?

דרך אגב אני מאמין שכשכתבת "שהופך להיות כניסה לרמקולים אחוריים" התכוונת יציאה מהכרטיס לרמקולים אחוריים, נכון ?

לסיכום אני מציע שתדע להפריד בין השמעת סאונד ישירות לכרטיס לבין השמעה דרך ממשק directx.

אם תגלה שהבעיה נמצאת רק בשימוש בdirectsound אז כמו שכבר כתבתי בעבר יש לך בעיה עם directx.

אם הבעיה שלך קוראת גם כשאתה משתמש ביציאה ישירה לכרטיס אז הבעיה היא עם הדרבירים.

אז קודם נעבור את השלב הזה של לדעת מאיפה הבעיה נובעת ואחרי זה ננסה לפתור אותה..

מה אתה אומר ? שווה לנסות, נכון ?

פורסם

אני אענה לפי הסדר

הסאונד בWINAMP פתאום הפסיק לעבוד, שום דבר בהגדרות של התוכנה לא השתנה, פשוט נעלם.

הרמקולים לא מושתקים, גם בתוכנה לא.

אני מגדיר את זה בתוכנה של הכרטיס, Sound manager.

הכרטיס כן עובד עם 4 ו6 ערוצים, אבל זה לא עוזר לי כי אני סך הכל רוצה סטריאו ישן וטוב.

ואכן התכוונתי שזה הופך להיות יציאה מהכרטיס לרמקולים אחוריים.

ניסיתי להתקין גם חלונות 98, גם ME וגם את הXP, כולם עושות לי אותו הדבר.

רציתי לנסות על לינוקס אבל יש לי רק גרסה 6.2 עלי.

בWINAMP הפתרון שנתת עבד, אבל הוא פתאום הפסיק ומאז לא שמעתי שוב את הצלילים.

איך אני יכול להגדיר לחלונות שלא ישתמש בכלל בDIRECTSOUND?

פורסם

יכול להיות שבדרעק הזה של השליטה על הוליום של כל ההתקנים (play control) אחד מהם מושתק או מונמך עד הסוף?

בנוסף תכנס שם לoptions -> properties תסמן את כולם בוי ותבדוק שוב שאין משהו חשוב מושתק

פשוט יש שם בדרך כלל שליטה על הוילום של הרמקולים הקדמיים או האחרויים או הכל ביחד

פורסם

שום דבר לא מושתק.

אוקי עדכון קטן:

עכשיו אני על 4 ערוצים, חיברתי את הרמקולים לLINEIN והרצתי בדיקה גם בWINAMP וגם בדיירקט X.

הWINAMP פתאום חזר להשמיע, אבל רק שאני משתמש בDIRECTSOUND.

בדיירקט X, כל הבדיקות סאונד שמשתמשות במה שנקרא Software buffer לא שומעים והבדיקות של hardware buffer עובדות.

פורסם

אני אענה לפי הסדר

גם אני ;D

הסאונד בWINAMP פתאום הפסיק לעבוד, שום דבר בהגדרות של התוכנה לא השתנה, פשוט נעלם.

הרמקולים לא מושתקים, גם בתוכנה לא.

נראה מוזר מאוד, אתה אומר בעצם שכעת גם אם אתה מגדיר לוינאמפ להשתמש ביציאה של הכרטיס אתה עדיין לא שומע צלילים ?

תנסה לבדוק עם תוכנה אחרת כמו windows media player. פשוט תגדיר לה להשתמשב ביציאה לכרטיס ולא בדירקטסאונד.

אני מגדיר את זה בתוכנה של הכרטיס, Sound manager.

הכרטיס כן עובד עם 4 ו6 ערוצים, אבל זה לא עוזר לי כי אני סך הכל רוצה סטריאו ישן וטוב.

לך זה לא עוזר אבל למי שמנסה לעזור לך לפתור את הבעיה זה עוזר !

זה אולי בשבילך פרט חשוב אבל לקח לך זמן לציין שהכרטיס שלך תומך סאונד מרובה ערוצים !

בכל אופן עכשיו כשזה ברור זה יותר קל.

ניסיתי להתקין גם חלונות 98, גם ME וגם את הXP, כולם עושות לי אותו הדבר.

שוב יתכן בהחלט שהדריברים דפוקים, אבל לא מובן איך יתכן שביותר ממערכת הפעלה אחת הם דפוקים.

בWINAMP הפתרון שנתת עבד, אבל הוא פתאום הפסיק ומאז לא שמעתי שוב את הצלילים.

איך אני יכול להגדיר לחלונות שלא ישתמש בכלל בDIRECTSOUND?

אתה לא יכול ! חלונות משתמשת בדירקטסאונד כדי להשמיע את כל הצלילים במערכת. רוב התוכנות והמשחקים משתמשים גם הם בהתקן זה, אלא אם כן אתה מגדיר להם אחרת.

אבל אתה אומר שבכלל אתה לא מצליח לשמוע סאונד גם דרך השמעה רגילה ישירות לכרטיס אז זה לא משנה הרבה.

אם אתה אומר שאין דריברים אחרים שיוכלים לפתור לך תבעיה נשאר רק לשחק עם הגדרות התוכנה של הכרטיס כי כבר אמרת שכן הצלחת לשמוע אם אתה מגדיר את הכרטיס לפעול בריבוי ערוצים. רק חבל שלא ציינת אם זה קורה דרך השמעה בדירקטסאונד או ישירות לכרטיס, כי כך היה ניתן סוף סוף להבין בצורה מוחלטת איפה הבעיה

פורסם

שום דבר לא מושתק.

אוקי עדכון קטן:

עכשיו אני על 4 ערוצים, חיברתי את הרמקולים לLINEIN והרצתי בדיקה גם בWINAMP וגם בדיירקט X.

הWINAMP פתאום חזר להשמיע, אבל רק שאני משתמש בDIRECTSOUND.

בדיירקט X, כל הבדיקות סאונד שמשתמשות במה שנקרא Software buffer לא שומעים והבדיקות של hardware buffer עובדות.

סוף סוף זה הגיע !

טוב ככל הנראה כמו שזה נראה הבעיה היא עם הדריברים. שכן איתם אתה בעצם יכול לעבור ממצב של 2 ל4 רמקולים.

זה די מובן כי כאשר אתה מגדיר את הכרטיס לעבוד במצב 4 רמקולים ומנסה להשמיע בוינאמפ ישירות לסכרטיס הפלט בוינאמפ מנווט רק לשני הערוצים הקדמיים, לכן אתה לא שומע בעצם כלום.

לעומת זאת כאשר אתה מגדיר לו להשתמש בדירקטסאונד אתה מצליח לשמוע, כיח הממשק הזה דואג לשלוח סאונד סטיראופוני לכל הערוצים בצורה שווה. אני מאמין שאם תבדוק עכשיו באותה תצורה גם תוכנות אחרות שמשמיעות סאונד דרך דירקטסאונד אתה תווכח בכל שאתה תצליח לשמוע גם בהם סאונד דרך הרמקולים האחוריים.

מסקנה הבעיה היא עם הדריברים שלא מגדירים נכון את השימוש ביציאה הקדמית.

הפתרון הנראה לעין הוא כמו שהצעתי ממזמן לחפש דריברים אחרים, או להסתפק בפתרון המאולתר שמצאת, ולחבר את הרמקולים ליציאות האחוריות.

פורסם

כרגע אני משתמש בפיתרון המאולתר עד שאני אמצא דריברים שמתאימים בדיוק לכרטיס, שומעים לא רע, קצת באסי אבל אני אוהב את זה (בדיוק הזכיר לי שאני צריך להלחין גם קטע לבאס לשבוע הבא :-) )

תודה לכל העוזרים במיוחד לבני שהתעקש איתי :-)

פורסם

שמחתי לעזור, חבל שרק הסיום אינו פתרון אידיאלי.

לכן אם ביום מן הימים תצליח להתגבר לחלוטין על הבעייה תרגיש חופשי לשתף את הקהילה בזה, כדי שאחרים בעתיד ילמדו מהבעיה שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים