עבור לתוכן

גופני CLEARTYPE כותבי הסקירות בבקשה הגיבו

Featured Replies

פורסם

שלום

במדריך לרכישת מסך LCD צויין ע"י ארז שימוש ממושך בגופני קליר טייפ מוביל לכך ש" החדות של הטקסט פוחתת עם שימוש במנגנון זה."

האם למעשה שימוש בגופנים פוגם במסך וגורם למסך להיות בסופו של פחות חד??

פורסם

זה לא פוגם במסך עצמו.. המנגנון פשוט גורם לגופנים להיות יותר חלקים ו"נעימים" לצפייה.

פורסם

עם זאת, ההחלקה הופכת את הטקסט לפחות חד, ויש אנשים שזה מפריע להם.

כמו כן, מומלץ להוריד את ה-CLEARTYPE TUNER מכאן:

http://www.microsoft.com/typography/ClearTypePowerToy.mspx

ולהשתמש בו כדי לכוון את ה-CLEARTYPE למראה האופטימלי.

פורסם

עם זאת, ההחלקה הופכת את הטקסט לפחות חד, ויש אנשים שזה מפריע להם.

כמו כן, מומלץ להוריד את ה-CLEARTYPE TUNER מכאן:

http://www.microsoft.com/typography/ClearTypePowerToy.mspx

ולהשתמש בו כדי לכוון את ה-CLEARTYPE למראה האופטימלי.

גם אני הורדתי והתקנתי את זה.... אבל רואים מטושטש,לא משנה עד כמה שאני מתעסק עם הכיוונים של זה....מצד שני, אם אני מחליק את הגופנים עם "standart" , הם חדים יותר אבל גם דקים מדי.. חבל שאין דרך (אני לא מכיר) "לעבות" את הגופנים בלי לטשטש אותם... הנה שתי תמונות:

[attachment deleted by admin]

פורסם

גם אני הורדתי והתקנתי את זה.... אבל רואים מטושטש,לא משנה עד כמה שאני מתעסק עם הכיוונים של זה....מצד שני, אם אני מחליק את הגופנים עם "standart" , הם חדים יותר אבל גם דקים מדי.. חבל שאין דרך (אני לא מכיר) "לעבות" את הגופנים בלי לטשטש אותם... הנה שתי תמונות:

אני נמצא כרגע מול הCRT 17 שלי וזה בסדר גמור, גם אצלי הכתב דק וחד. ככה זה אמור להיות.

ואגב, אם כבר חדות, לפי חוקי האופטיקה (וזה ככה גם במשקפי ראייה). ככל שתראה יותר חד ככה אתה תיראה אותו יותר צנום/דק/קטן..איך שלא תקרא לזה בהשוואה ללא חד שתראה מטושטש ושמן/גדול/עבה..שוב איך שלא תקרא לזה.

פורסם

אני נמצא כרגע מול הCRT 17 שלי וזה בסדר גמור, גם אצלי הכתב דק וחד. ככה זה אמור להיות.

ואגב, אם כבר חדות, לפי חוקי האופטיקה (וזה ככה גם במשקפי ראייה). ככל שתראה יותר חד ככה אתה תיראה אותו יותר צנום/דק/קטן..איך שלא תקרא לזה בהשוואה ללא חד שתראה מטושטש ושמן/גדול/עבה..שוב איך שלא תקרא לזה.

לפי התגובה שלך אתה לא משתמש בקלירטייפ. אז קודם כל,במסך CRT זה שונה. אפשר לעבוד עליהם גם על רזולוציה לא טבעית (למעשה אין להם רזולוציה טבעית) בלי שהתמונה תהיה פחות חדה.

במסכי LCD ,אגב, בוודאי שניתן לעבות את הטקסט בלי לטשטש אותו! בדפדפנים השונים, למשל, אתה יכול לקבוע את גודל הטקסט ,אבל אבל לא בצורה רציפה, כלומר, יש לך רק 5 אפשרויות,וכאן הבעייה. אני עובד עם אוואנט ,למשל ,ושם אני בוחר בגודל רגיל, אחרת הטקסט גדול לי מדי. אותו דבר אני עושה עם פיירפוקס. מה שהייתי רוצה זה מצב ביניים בין ה "רגיל" ,לזה שגדול ממנו בדרגה אחת.קויוותי שקלירטייפ יפתור לי את הבעייה ,אבל זה לא רק מעבה את הטקסט ,אלא גם מטשטש אותו. הנה שוב שתי תמונות,מדפדפן AVANT :

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה כנראה לא הבנת אותי.

אני לא משתמש בCLEARTYPE, כי אין סיבה שאני אשתמש בה.

זה שאפשר לעבוד אצלי על כל רזולוציה, ובLCD הטיבעית היא האופטימלית, וככל שאתה יורד ברזולוציה ככה החדות יורדת.כל זה אני כבר יודע.

שאמרתי שזה בסדר התכוונתי לתמונה של ה"סטנדרט", בתמונה של ה"קלירטייפ" גם אצלי רואים גדול ודיי מטושטש.

ולגבי התמונות ששמת עכשיו, הרגיל זה כמו שאני משתמש אצלי ורואים חד, והגדול הוא גדול וגם דיי מטושטש.

פורסם

אתה כנראה לא הבנת אותי.

אני לא משתמש בCLEARTYPE, כי אין סיבה שאני אשתמש בה.

זה שאפשר לעבוד אצלי על כל רזולוציה, ובLCD הטיבעית היא האופטימלית, וככל שאתה יורד ברזולוציה ככה החדות יורדת.כל זה אני כבר יודע.

שאמרתי שזה בסדר התכוונתי לתמונה של ה"סטנדרט", בתמונה של ה"קלירטייפ" גם אצלי רואים גדול ודיי מטושטש.

ולגבי התמונות ששמת עכשיו, הרגיל זה כמו שאני משתמש אצלי ורואים חד, והגדול הוא גדול וגם דיי מטושטש.

עם איזו רזולוציה אתה משתמש? אם זו 768*1024 אז הגופנים אצלך דווקא נוחים ולא דקים. אצלי, ברזולוציה טבעית (19" LCD) ,רואים דק מאד וזה מחייב להיות קרוב מאד למסך. עד לא מזמן עבדתי על המסך הזה עם 768*1024 והיה לי די נוח.....אחרי שעברתי לטבעית קשה לחזור..

בקשר למה שכתבת בסוף, שהגדול אצלך הוא די מטושטש, אז אני לא נתקלתי בזה. תסתכל אצלי על תמונת ה-"גדול" ,ועל תמונת ה-"cleartype" , הקלירטייפ נותן גופנים מטושטשים, הגדול לא. פשוט מגושמים מדי.

פורסם

האם אני היחיד פה שה-CLEARTYPE לא נראה לו מטושטש אלא עבה ויפה? :smile1:

פורסם

האם אני היחיד פה שה-CLEARTYPE לא נראה לו מטושטש אלא עבה ויפה? :smile1:

לא, יש עוד כמוך (אני לא ביניהם). מה שכן ,אתה בר-מזל. האם אתה משתמש בתוכנת cleartype tuning או רק מסמן את התיבה ב "effects"?

אם אתה משתמש בתוכנה,על אילו הגדרות אתה שם אותה?

ושאלה אחרונה,אתה באמת מצאת את התמונה ששמתי עם cleartype יפה ונוחה לקריאה? יותר מהאחרות? הסיבה שאני שואל היא בגלל שאולי אצלך הקלירטייפ נראה (או מכוון) אחרת.

פורסם

לא, יש עוד כמוך (אני לא ביניהם). מה שכן ,אתה בר-מזל. האם אתה משתמש בתוכנת cleartype tuning או רק מסמן את התיבה ב "effects"?

אם אתה משתמש בתוכנה,על אילו הגדרות אתה שם אותה?

אני משתמש ב-TUNER רק במקרים הבאים:

1) כשאני עובר מחליף בין מצב LANDSCAPE ל-PORTRAIT (במסכים שיש בהם PIVOT)

2) כאשר אני עובד במסך (נדיר) שסדר התת-פיקסלים בו הוא BGR ולא RGB.

הסיבה היא ש-CLEARTYPE שמותאם לסדר הפוך של תת-פיקסלים נראה זוועה. בגדול ה-TUNER מתחיל בזה שהוא מאפשר לך לבחור בין שתי האפשרויות. במסכים שלי (DELL 2007FP/WFP) רואים בבירור שאופציה אחת עדיפה במצב LANDSCAPE והשנייה במצב PORTRAIT.

ושאלה אחרונה,אתה באמת מצאת את התמונה ששמתי עם cleartype יפה ונוחה לקריאה? יותר מהאחרות? הסיבה שאני שואל היא בגלל שאולי אצלך הקלירטייפ נראה (או מכוון) אחרת.

ספציפית, התמונה שלך נראית לא טוב בגלל ארטיפקטים של JPEG שמוסיפים רעש מסביב לאותיות (וזה ככה בכל התמונות שלך). אבל כן, כשמתעלמים בזה, אני לא מבחין בבעיות מיוחדות. אני מריץ CLEARTYPE על כל מסכי ה-LCD שלי (ולפעמים גם על CRT) וזה נראה לי סבבה. STANDARD גורם לטקסט להיראות, כמו שאתה אומר, דק מאוד וכאילו "שבור".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים