עבור לתוכן

תעזרו לי בבקשה לענות על השאלות הבאות.

Featured Replies

פורסם

ובכן :

נתנו לנו משימה באזרחות בפורומים של הבית ספר שלנו.

למשימה הזאת יש משקל כמו של בחן...

עכשיו, אזרחות זה המקצוע השני הכי חלש שלי.. וחבל לי על הציון.

בבקשה מכם, אם אתם יכולים, תענו לי על 2 השאלות הבאות :

1. מדוע הפרדת רשויות הכרחית במדינה דמוקרטית?

2. האם מדינת ישראל - עפ"י ההגדרה - היא מדינה דמוקרטית?

מן הראוי שתתייחסו גם למגילת העצמאות של מדינת ישראל.

תודה מראש.

פורסם

הפרדת רשויות - בכדי ששום רשות לא תוכל "לקחת את כל הכוח" וכך בעצם להפוך משהו לשליט יחיד

גם בכדי שלכל רשות יהיה פיקוח . זה רק על קצה המזלג

מדינה דמוקרטית - כן ,יש בחירות ,יש חלוקת רשויות ולאזרח יש זכויות מהשלטון וחובות כלפיו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אבל אני ישמח מאוד אם תוכל/ו לפרט קצת יותר, מכדי שאני יוכל לפרסם תשובה יותר מעמיקה.

פורסם
  • מחבר

אפשר ספציפית על השאלות ?

פורסם

אפשר ספציפית על השאלות ?

תפסיק להיות עצלן ותחפש בעצמך. הרי אתה לא מצפה שאני אעשה לך את העבודה (אלא אם כן תיתן לי את הציון) ;D

פורסם
  • מחבר

שמע, אמרתי שאני גרוע באזרחות, וזה מאוד חשוב לי. אם אתה לא יכול להגיב אז אל תגיב. תודה בכל מקרה על מה שעשית...

האשכול הזה מכוון למי שיכול, ורוצה לעזור...

פורסם

אולי נפתח פורום "שעורי בית ועזרה במבחנים" ?

:bash:

אין גבול לרמה של הדיונים שעולים פה, זה צריך להקרא "פורום ג'אנק" ולא "פורום כללי".

אם הייתי מודר הייתי נועל.

חוץ מזה שזה לא הפורום המתאים (לך ל-אקטואליה ותרבות).

פורסם

אולי נפתח פורום "שעורי בית ועזרה במבחנים" ?

:bash:

חוץ מזה שזה לא הפורום המתאים (לך ל-אקטואליה ותרבות).

אז זהו שלא!!!

זה לא אקטואליה ובטח שלא תרבות.

פורסם

טוב גבר, אני גם לא בטוח שזה המקום, אבל בגלל שכל כך קשה לך עם אזרחות אני אנסה לעזור לך קצת... ;)

הפרדת רשיות הכרחית כדי ליצור מערכת שלא תשאיר את כל כח השילטון בידי גורם אחד - בשונה משלטון דיקטטורי בו כל הכח נמצא בידי אדם אחד. לכן מחולק השילטון (לפי שיטת המימשל בישראל) לרשות המחוקקת, המבצעת והשופטת, אשר לכל אחת אוטונומיה כמעט מוחלטת בתחום שלה.

אני אומר כמעט מוחלטת כי כל רשות קצת מתערבת בשניה, ואני אתן לך כמה דוגמאות:

1.הכנסת יכולה למשל להסיר את חסינותו של חבר כנסת - דבר שמהווה אקט שיפוטי.

2.בית המשפט העליון נותן פסיקות בהתאם לבג"צים שמוגשים - פסיקות בעלות תוקף דומה לשל חוק.

3.הכנסת היא זו שמאשרת את הקמתה של הרשות המבצעת.

וכו' וכו'.

עפ"י העקרון הזה כל רשות בעצם מפקחת על השניה ובכך שומרת על שילטון תקין.

לגבי שאלתך התשובה שלי היא כן כמעט מוחלט. אני אומר כמעט מוחלת כי אמנם מדינת ישראל מוגדרת עפ"י מגילת העצמאות כמדינה דמוקרטית, אך באותו המשפט היא מוגדרת כמדינה יהודית - דבר אשר בצורה כמעט אוטומטית הופכת אותה למדינה המפלה בין דתות.

ההפליה לא באה לידי ביטוי ברשות לבחור בדת - כי בישראל יש חופש דת בהגדרת עצמאותה של המדינה וכן בחוק יסוד, אבל יש לנו גם את "חוק השבות" שהוא ללא כל ספק חוק מפלה (לטוב ולרע...) כי הוא מתנה הטבות לאדם רק בגלל היותו יהודי.

פרט לכך ישראל היא מדינה דמוקרטית, אשר נותנת זכות ביטוי לכל השכבות בעם (לרב ולמיעוט), ומהגנת את "החופש" של אזרחיה לבחור בחוק (חופש הביטוי, חופש העיסוק, חופש התנועה וכו, וכו,...)

זאת בקצרה.... אם תרצה הבהרות נוספות, תגיד....

העזרה הזאת לא מונעת ממך לפתוח ספר ולקרוא :nono:, תאמין לי שהמקצוע הזה הוא אחד החשובים ביותר שתלמד, וחשוב לדעת את הדברים האלה בלי שום קשר לביה"ס (ואני אומר את זה כמי שעשה את הבגרות שלו באזרחות לפני 8 שנים פלוס מינוס).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים