עבור לתוכן

מחפש מצלמה חדשה בסביבות 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מצלמה חדשה וקומפקטית.

ראיתי כאן:

http://www.digitalcamerareview.com

האם יש סיבה מוצדקת?

לפי התמונות היא נראית די קטנה, האם היא באמת יכולה להיקרא קומפקטית?

מה איכות התמונות שלה?

ראיתי את ההמלצות החמות בפורום על F31, אבל הזום של הפנסוניק משך את תשומת הלב שלי.

מה אתם אומרים?

פורסם
  • מחבר

אופס.

בעריכה מחקתי בטעות את הדגם.

אני מעוניין בחוות דעת על ה Panasonic Lumix DMC-TZ3

פורסם

ה-TZ3 היא מצלמה טובה מאוד לצילום באור יום. בתנאי תאורה חלשים היא רחוקה מלהרשים, ונופלת משמעותית מה-F31 (וגם מהרבה קומפקטיות אחרות). כמה הנושא הזה חשוב לך?

פורסם
  • מחבר

פחות חשוב תנאי תאורה חלשים, כי זו הולכת להיות מצלמה משפחתית בעיקר לטיולים, כנראה בלי צילומי לילה.

האם גם תצלומים בתוך מבנה נחשבים תנאי תאורה חלשים? איך היא מתמודדת איתם?

בסקירה שבאתר נראה שהיא מפיקה ב ISO גבוה (מעל 400) תמונות פחות מגורענות מהקנון(ים).

כמה היא קומפקטית וקלה? ... נגיד ביחס לסדרת ה SD של קנון או ל F31 ???

אלה בעצם ה- 3 שעומדות על הפרק.

פורסם

פחות חשוב תנאי תאורה חלשים, כי זו הולכת להיות מצלמה משפחתית בעיקר לטיולים, כנראה בלי צילומי לילה.

לצילומים בחוץ באור יום היא מצויינת.

האם גם תצלומים בתוך מבנה נחשבים תנאי תאורה חלשים?

כן.

איך היא מתמודדת איתם?

רע. תהיה חייב להפעיל את הפלאש כדי לקבל תוצאות שמישות, אבל זה לא משהו שאתה רוצה לעשות אם חשוב לך לקבל תמונות מחמיאות וטבעיות.

בסקירה שבאתר נראה שהיא מפיקה ב ISO גבוה (מעל 400) תמונות פחות מגורענות מהקנון(ים).

פחות מגורענות, ופחות מפורטות. אין שום בעיה לקבל 0 רעש (גרעיניות) ו-0 פרטים. החוכמה היא לקבל מעט רעש והרבה פרטים, וכאן היתרון הגדול של פוג'י.

כמה היא קומפקטית וקלה? ... נגיד ביחס לסדרת ה SD של קנון או ל F31 ???

כולן קומפקטיות וקלות מספיק בשביל לקחת לכל מקום, אבל אם אתה רוצה להסתובב עם מצלמה בכיס אז ה-TZ3 תהיה גדולה מדי. אם אתה מתכוון לקחת את המצלמה בנרתיק ייעודי או בתיק אז אין שום בעיה.

פורסם

אמנם לF31 יש יכולות גבוהות מאוד בצילומים בתנאי תאורה לא טובים או לחלופין איכות מעולה בISO גבוהים יותר הנידרשים בתנאי תאורה לא טובים ובעלת גרעיניות מינימלית עד כדי מחשבה שזו מצלמה שעושה קסמים (תודות לגודל חיישן בין היתר), אך חוץ מיזה היא לא מציעה הרבה יותר ומתאימה יותר למצלמה ביתית קומפקטית (אולי המתאימה ביותר מבחינת איכות) , לצילומי טיולים היא לא תיתן פתרון טוב אלא בסיסי לעומת שאר ההיצע היום.

בנושא של צילומים בתנאי תאורה נמוכים יותר כדי לציין שלפנסוניק יש מייצב תמונה שיכול לעזור רבות בנושא זה מה שבפועל מאפשר שימוש בISO נמוך יותר או זמן חשיפה נמוך יותר - יתרון די חשוב מה שלא זורק את הפנסוניק לקצה של הסקאלה בצילומים עם תנאי תאורה לא טובים.

מבחינת מצלמה שגם מתאימה לטיולים (או אפילו בעיקר לטיולים) הפנסוניק מעולה , אני לא חושב שיש מצלמה קומפקטית נורמאלית שיכולה להתעלות על מה שהדגם הזה של פנאסוניק מציע. מדובר במצלמה קטנה מאוד ויחסית לא כלכך עבה (עדיין מדובר ב37 מ"מ אך זה פחות מדגמים קומפקטים אחרים של קאנון לדוגמה שמכילים זום כפול 4 בלבד) ובכל הגודל הקטנטן הזה שלה יש זום כפול 10 שזה יתרון עצום במצלמה לטיולים וחשוב מיזה זווית צילום רחבה - 28 מ"מ שמאפשרת לקלוט הרבה יותר נפח מהקומפוזיציה בצד הרחב של העדשה. לי עדיין לא ברור איך הצליחו להכניס גם זום כפול 10 וגם זווית רחבה 28 מ"מ במצלמה כזו קטנה וכל זה עם מייצב תמונה שעוזר פלאים בכל מה שנוגע לטישטוש ולחדות התמונה - וכל השילוב הזה עובד נהדר לכל אורך הסקאלה של העדשה, כל זה כנראה תודות למייצב התמונה המעולה של פאנאסוניק,ולעדשה של לייקה ולהנדסה מעולה. יש לה גם מסך ענק ואיכותי של 3 אינטש ותפריט מאוד נוח לשימוש.

אז בסופו של דבר כדאי לבחון את התמונה המלאה ולהתייחס לכל הצרכים מצילום ולא רק לקסמים הקטנים שהF31 מציעה בתחום מסויים שלא קיימים אצל המתחרות.

אבל כדאי לזכור שיש כמה חסרונות לא קטנים לפאנאסוניק - קודם כל מנגנון ניקוי רעשים אכזרי במיוחד שמורח יותר מדי את הפרטים הקטנים ככל שעולים בISO (למרות שזה פחות קריטי כשמפתחים תמונה בגודל נורמאלי או צופים על מסך), אין לה עינית אופטית רגילה (ממש חבל - למרות שבקומפקטית כזו עם מסך גדול - אפשר להבין) ומהתרשמות מצילומים שלה - לדעתי האישית הצבעים שלה ממה משעממים ואפורים - חסריי חיות, יש כאלו שיעדיפו את זה כך אבל אני אישית לא אוהב את זה אולי שימוש במצב VIVID יעזור. בנוסף אין לה כמעט שום מצב ידני, דבר שיכול לתסכל צלמים מסויימים, אפילו בסופר קומפקטיות של קאנון יש אופצייה לצילומי לילה ארוכים (1 - עד 15 שניות) ושינוי ISO. כמו כן היא כנראה לא מצלמה שאפשר להסתובב איתה בכיס של ג'ינס - עוברת את הגבול של ה3 ס"מ.

בכל מקרה - את מה שפאנאסוניק הצליחו לדחוס למצלמה הזו בהחלט צריך להעריך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אחרי חיפוש נוסף וקריאת התגובות הבנתי שהפנסוניק מעט גדולה מה SD.

אני אצטרך ללכת לחנות ולראות את שתיהן, הגודל כן קובע.

פורסם

סידרת הSD של קאנון גם כן לא מציעה זום רחוק אך יש את דגם ה800 שלפחות מציע זווית רחבה, לפני מספר ימים קאנון הכריזה גם על הדגם המחליף שלו.

אם גודל מאוד חשוב לך יש גם את הR6 של RICHO שהיא דקה מאוד (רק 23 מ"מ) וקטנה מאוד - ניכנסת בקלות לכל כיס ויש לה עדשת זום כפול 7 ביחד עם 28 מ"מ וכמובן מייצב תמונה (מייצב של החיישן ולא של העדשה כמו במצלמות האחרות שהוזכרו כאן). אמנם הזום לא כפול 10 אבל כפול 7 זה בהחלט מכובד למצלמה דקה יותר מרוב מצלמות האולטרה קומפקטיות של קאנון. החיסרון שלה לדעתי הוא איכות התמונה, היא לא רעה אבל ממש לא להיט לעומת המצלמות המיניאטוריות של קאנון, כמו כן היא קצת שברירית ולא בנויה בצורה חסונה. כמו המצלמה של קאנון - גם RICHO הכריזה לפני מספר ימים על המחליפה שלה הR7.

פורסם
  • מחבר

מה הדגם החדש של ה 800? הכוונה ל 850 (IXUS950 ? אני לא מבין למה נותנים להם כל כך הרבה שמות :s07:)?

יש כבר ביקורות ראשונות על ה R7 של RICOH?

פורסם

SD870 זה השם והיא הוכרזה רק לפני שבועיים. מדובר במצלמת 8 מגה פיקסל עם 28 מ"מ עד 3.7X זום, גם בה שמו מסך 3" גדול על חשבון העינית האופטית והחזירו לה את העיצוב החצי שחור היפיפה שהיה בSD750. יתרון בולט בקאנון האולטרה קומפקטיות לדעתי הוא שיש להן שליטה ידנית בזמן החשיפה של הצמצם בטווחים של בין שנייה ל 15 שניות - דבר שמאפשר ליצור צילומי לילה מרהיבים בעזרת חצובה קטנה.

הריקו R7 גם כן טרייה , מדובר בעלייה ל8 מגהפיקסל.

תנסה לחפש ביקורות ראשוניות בגוגל, באתרים הרציניים עדיין אין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים