פורסם 2007 בספטמבר 518 שנים שלום לכולם, אני מעוניין לבנות מארז מחלקי עץ (כמובן ליופי ולא לשימוש) ולאחר קניית חלקי העץ רציתי לדעת, בעזרת איזה מכשיר הכי טוב לעשות את החיתוכים בכדי לעצב את העץ לצורה וגודל של מארז?ושאלה נוספת, כאשר אני ארצה לחבר את החלקים (לדוגמא השלדה של המארז) איך לחבר אותם? דבק? ברגים? מסמרים? מה הכי כדאי?
פורסם 2007 בספטמבר 518 שנים הכל תלוי מה יש לך ,עד כמה איכותי אתה רוצה שהוא יהיה ומאיזה עץ תעשה אותו אני מציע ברגים... את השלדה אפשר אפילו גם דבק וגם בורג ואז לכסות את הבורג בבונדו לעץ/ מרק PVA יש מן מקלונים מעוגלים וקצרים כאלה שגם איתם מחברים עץ .. קודחים חור קצת יותר קטן מעובי המקלון מכניסים אותו לחור עד האמצא עם פטיש, קודחים גם בחלק השני ומכניסים את מה שנשאר להחור השני (שים לב שהקדיחות לא יהיו עמוקות מידי)
פורסם 2007 בספטמבר 518 שנים מחבר איזה סוג ועובי עץ הכי כדאי? אני מחפש איכות דיי גבוהה..אם זה עוזר..לפי מחיר..כמה מאות שקלים.. ותודה רבה העיצה
פורסם 2007 בספטמבר 518 שנים אין לי ממש ניסיון בדברים האלא אבל את השילדה אני משער ממקלות עץ מלא בין 1X1 עד 2X2 את הפאנלים אפשר מהרבה דברים .. עובי ? אני משער בין0.7 עד 1.2 או אפילו יותר .. פשוט אם יותר זה יראה מגושם אפשר סיביט .. אבל זה לא סופר איכותי .. אפשר MDF ועוד חכה למנוסים יותר שיגיבו
פורסם 2007 בספטמבר 1218 שנים קח עץ MDF בעובי 1 ס"מ עד 1.5 ס"מ גגלחיבור העץ אתה יכול להשתמש בברגים מיוחדים לעץ שנסגרים עם מפתח אלןשים לב כאשר אתה עושה את החור לבורג תעשה חור יותר גדול בסוף שגם הראש יכנס ולא יבלוט לאחר מכן מלא את החור בחומר מילוי לעץ כמו ש fatal errorאמר .אך אם אתה לא רוצה אתה יכול לשים דיסקיות יפות כאלה מפלסטיק בתוך החורים , זה יראה מספיק אסטטי.את החיתוך הכי טוב לעשות בג'קסון מסור חשמלי רגיל אך שים לב שאתה משתמש במסורית בעלת שיניים קטנות.
פורסם 2007 בספטמבר 1718 שנים MDF = סיבית = זבלאם אתה רוצה שהוא יחזיק מעמד ולא יתפרק כשתזיז אותו ולא יתנפח במגע עם מים תיקח סנדביץ.אני קניתי מדף לארון מסנדביץ בגודל של בערך כפול משטח של מארז סטנדרטי ועלה לי 100 ש"ח
פורסם 2007 בספטמבר 2118 שנים יש בהום סנטר פלטות עץ מלא בגוון טבעי, במגוון מידות, אולי אם תקנה אותם כבר חתוכים, זה יחסוך לך זמן וכסף על חיתוכיםלחבר ביניהם? בעזרת זוויות וברגי עץ, ואולי אפילו דבק נגרים בין הפלטות.רק תהיה עדין עם הברגים, כדי לא "לפוצץ" את הפלטה
פורסם 2007 בספטמבר 2918 שנים אותי זה דווקא מעניין מאד.השאלה איך כזה מארז יסתדר עם בעיות חום מבחינת אוורור?והשאלה הגדולה היא האם עץ לא פולט סיבים שבבים ולכלוך משלו עם הזמן שיכולים להפריע לפעולה מחשב שיהיה בתוכו??אני כבר הרבה זמן רוצה לבנות מארז HTPC ומחפש אופציות ועץ נישמע ממש מעניין.
פורסם 2007 באוקטובר 318 שנים יש פה כמה קישורים נחמדים : http://www.ocforums.com/showthread.php?t=456352 http://www.hometheatermag.com/gearworks/605gearworks/ http://forums.bit-tech.net/showthread.php?s=89dccc4f7e95ae7ca97411c6a9939106&t=79018&page=9 בהצלחה
פורסם 2007 באוקטובר 318 שנים והשאלה הגדולה היא האם עץ לא פולט סיבים שבבים ולכלוך משלו עם הזמן שיכולים להפריע לפעולה מחשב שיהיה בתוכו??לפי מה שהבחור אמר המארז רק ליופי.. ??? אבל אפשר לשייף טוב ואז למרוח כמה שכבות של לקה..אני הייתי מציע להשתמש בברגים ואומים מאשר מעין ברגי עץ .. אחרי תקופה החורים יתרחבו ואז המארז יתנדנד לצדדים..ואם כבר אז עזוב אותך מעץ מעובד (מתפורר מעצמו) רק פלטות של עץ מלא
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.