עבור לתוכן

פרוייקט גאמא - קצת שאלות שלא מצאתי תשובות ע&#1

Featured Replies

פורסם

ראיתי שרשמו שברגע שאתה מוזמן לגאמא.. כל הדברים האחרים מוקפאים לך.. חוץ מטייס עתודה או משהו כזה..

אז לא הבנתי מה זה בעצם מקפיא.. גם דברים כמו תלפיות, שחקים חבצלות וכאלה? מה זה בעצם לא מקפיא ומה כן?

בנוסף יש לי בערך 15 יום עד למבחנים הראשונים שמה.. (כאילו קיבלתי תזימון למבחן הראשון.. אחרי השאלון שממלאים באינטרנט)

ושמעתי שהמבחן שם יהיה בנושאים

* חומרה

* Windows

* Linux / Unix

* רשתות

* Java

* C/C++/Pascal

* Assembly

עכשיו מה אני כדאי לי ללמוד.. חוץ מלחזור על פסקל?

מה אני אמור לדעת בחומרה? ובווינדוס..

אני בעיקרון נחשב די טוב במחשבים בכללי.. נגיד אנשים אם יש להםפ בעיה תמדי שואלים אותי.. ואני די מבין בווינדוס עצמו.. גם בחומרה פחות או יותר אני סבבה.. בעיצבו אתרים אני גם יודע נחמד.. להשתמש בפוטושופ פלאש פיירוורקס וכאלה..

ופסקל קיבלתי ציונים טובים בבגרות.. (למדתי בינתיים רק ת3 יחידות.. ולא ת'2 הקשות) אבל לינקוס רשתות ג'אבה ואסמברלי או מה שז הלא יהיה אני לא כזה מבין..

יש לי סיכוי להגיע לשלבים האחרונים ולעבור?

פורסם

ראה...

גאמא הוא מאתר שמחפש ילדים עם רקע יוצא דופן בנושא תיכנות, אבטחת מידע, רשתות, חומרה, מערכות הפעלה וכיוצ"ב.

ע"פ מאתרי התוכנית עצמה, ילדים עם רקע של 5 יח"ל במחשבים בלבד אינם מספיק מתאימים.

עם זאת, אם אתה מרגיש שצברת באופן עצמאי ידע כללי וספציפי רב באחד מהנושאים לעיל,

ואתה מתעניין ולומד בעצמך על חלק מנושאים אלה, יש לך סיכוי להתקבל למאתר גאמא (או בשמו הנכון: מאתר גמ"א).

אם אתה מעוניין לשפר את סיכויי התקבלותך עליך קודם כל לשאול את עצמך אם זה מה שאתה רוצה לעשות בצה"ל.

המאתר ממיין למסלולים אינטנסיביים ביותר בתחום המחשבים של חיל המודיעין, ואנשים בלי זיקה חזקה עלולים לסבול רבות וחבל.

אם החלטת שאתה מעוניין, הייתי ממליץ להתחיל בהתחלה.

מה נראה לך חשוב, בסיסי ובעל ערך מוסף?

אתה יודע לכתוב C++? אבל האם אתה יודע מה משפטי ה-C++ אומרים?

האם אתה יודע מה ההבדל בין משתנים על הסאטק (STACK) וההיפ (HEAP)?

האם אתה יודע מה המחשב עושה כשאתה מדפיס משתנה למסך?

אתה יודע הרבה על חומרה? אבל האם אתה יודע כיצד חומרה מתקשרת לתוכנה?

האם אתה יודע את הבסיס של כל המחשבים, בינארית?

האם יש לך הבנה בסיסית של אלגברה בוליאנית (NOT, OR, AND וכו')?

אתה יודע .NET ושאר שפות "גבוהות"? אבל האם אתה יודע כיצד המחשב מריץ אותן?

האם אתה יודע מה זה מכונה וירטואלית (VM)?

האם אתה יודע מה זה קוד בינוני (BYTE CODE)?

אתה יודע WINDOWS ומשתמש ב-CMD לפעמים, אבל האם אתה יודע מה זה בעצם CMD?

האם אתה יודע מה המקביל של CMD בלינוקס (SHELL)?

האם אתה יודע מה ההבדלים העיקריים בין מערכות ההפעלה?

בכל מקרה, אם אתה לא יודע את התשובות לשאלות האלה - אז תירגע, כי אתה לא אמור לדעת.

אבל לא מעניין אותך לדעת?

פתח ויקי, תוריד ספר, ותתחיל ללמוד.

מאתר גמא לא מחפש אנשים שיודעים הכל, אלא אנשים שרוצים לדעת הכל.

בהנחה שתעבור את מבחני הידע הראשוניים, תוזמן למבחנים רבים שיבדקו לא האם אתה יודע מספיק,

אלא האם תוכל ללמוד מספיק.

בכל מקרה, אני מאחל לך הצלחה רבה במיונים.

פורסם

וקצת ב"שפת העם":

גאמא (או יותר נכון - כיום זה כבר גאמבא) הוא פרוייקט איתור המרכז מספר מסלולים הקשורים בתחום המחשבים באגף המודיעין.

תהליך המיון למסלולים השונים מתחיל במיון ראשוני.

אם עברת אותו, תוזמן למבחנים מתקדמים יותר שמתמקדים במסלול/ים שאליהם יש לך סיכוי טוב להתקבל ולהצליח.

המסלולים בפרוייקט גאמ(ב)א הם מרתקים ביותר וכוללים עבודה עם מערכות מודיעיניות מדהימות (מהיכרות אישית).

יום אחד ראיתי סרטון תדמית על פרוייקט מודעיני שחבר'ה מאחד מסלולי הפרוייקט עשו, ופשוט תפסתי את הראש ואמרתי "וואו".

ניסיתי לחפש דבר דומה בסרטי ג'יימס בונד, 24 ושאר סרטי פעולה, ופשוט לא מצאתי. זה מדהים יותר מכל סרט שראיתי אי-פעם.

האנשים המתקבלים לכל אחד מהמסלולים הם האנשים האיכותיים ביותר בצה"ל.

הם לא פלצנים כמו טייס, לא יהירים כמו תלפיות, לא חושבים את עצמם כמו ממר"ם ולא חופרים כמו חבצלות.

(אין לי משהו נגד אף אחד מהמקצועות שהזכרתי כרגע, אבל החבר'ה של גאמבא פשוט טובים יותר).

חבריי הטובים ביותר נמצאים במקומות אליהם מתמיינים מהפרוייקט, ואף חלקם מדריכים מסלולים בו.

אל תשלה את עצמך - העבודה קשה. לעיתים היא נמשכת מהבוקר עד הערב.

אבל הם עושים אותה באהבה ובכיף, ויש להם גם זמן לעצמם (לדוגמא - מחר בערב כל החברים (כאמור חלקם התמיינו והתקבלו למסלולים בפרוייקט) נפגשים בים לאוכל, בירות, בחורות ושינה על החוף).

חוצמזה, לאחר הצבא האנשים האלה נחטפים בשוק ההיי-טק כמו לחמניות חמות. עוד לפני השחרור הם מקבלים הצעות עבודה, ולא רק מהיי-טק, אלא גם מהמוסד והשב"כ.

בקיצור - כדאי לך (ולכל אחד מחברי הפורום שיש לו ידע במחשבים) להתמיין, ושיהיה הרבה בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אוקיי מעולה.. נשמע אחלה דבר..

ומה לגבי ההקפאה של זה מזימונים אחרים.. את מה זה בצעם מקפיא?

מה עדיף לי ב15 ימי םהאלה.. להתמקד במשהו אחד 2 מכל הנושאים.. או לנסות ללמוד כמה שיותר מכל דבר.. מה יותר יעזור לי להמשיך במבחנים?

פורסם

הם לא פלצנים כמו טייס, לא יהירים כמו תלפיות, לא חושבים את עצמם כמו ממר"ם ולא חופרים כמו חבצלות.

הם פלצנים כמו טיס

יהירים כמו תלפיות

חושבים את עצמם הרבה יותר מממרם

לא יודע בקשר לחבצלות ואני יודע את כל זה מניסיון אישי של חברים לכיתה שסיפרו לי מה אומרים על אנשים כמוני (ממרמניק גאה) על הקורס שלי

האנשים שם איכותיים אבל לא ברמות שעשית אותם, תאמין לי ש(אני מתשדל לא להגזים)רבע מהממרמניקים לא נופלים מהם

פורסם

זה רק אני או שזה אמור להיות סודי? אני לפני כמה שנים טובות קיבלתי לפרוייקט סיגמא אבל למה אתם מספרים כאן מה זה? שלחו לו בפרטי!

פורסם

כל המידע הזה לגבי גאמא לא מסווג או משהו כזה, אף אחד כאן לא אמר מה בדיוק הם עושים. רוב המידע שניתן כאן נמצא באתר של חמ"ן:

http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp?fld_id=40010&pageno=7

ולגבי המבחנים, אתה לא חייב, לא צריך ולא מצפים ממך לדעת הכל. נדמה לי שהמבחן היחיד שהיה חובה כשעשיתי את המבחנים (בספטמבר לפני שנה) היה הפרק של c/c++. שאר המבחנים מחולקים לחלקים שבהם אתה יכול לבחור בין נושאים, כמו למשל בין c# ו java. גם בין הפרקים עליהם אתה עונה אתה לא צריך לדעת הכל כדאי לעבור. אלה מבחנים של שיוך ידע. זה לגבי החלק האמריקאי.

החלק השני הוא שאלות פתוחות בהם אתה צריך לכתוב אלגוריתמים בדרגת קושי עולה, כשחשוב שהם יהיו יעילים (ונכונים כמובן) ככל האפשר. אני חושב שהם קצת יותר קשים מתרגילי בגרות אבל בהרבה (לדעתי).

במידה ותעבור תמויין למסלולים השונים בהתאם לידע שהוכחת במבחנים. יש בגאמא כמה מסלולים, לכל אחד מהם הדרישות והראיונות שלו.

15 יום זה לא הרבה, אבל אני הייתי ממליץ לך לחזור על מה שאתה שלמדת בפסקל, אולי לעבור קצת על התחביר של c, קצת נושאים בסיסיים שקשורים ל c++, תקרא קצת על .net, אולי קצת מושגים שקשורים למחשבים וחומרה. אבל בעקרון אל תתפרש על יותר מדי נושאים. אני חושב שעדיף שתכיר נושאים מעטים קצת יותר לעומק מאשר הרבה נושאים בצורה רדודה.

אז שיהיה בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים