עבור לתוכן

שאלה לגבי לוח אם שברשותי מסוג Asus K8V-SE Deluxe

Featured Replies

פורסם

שלום..

ברשותי לוח אם מסוג Asus K8V-SE Deluxe

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=14&l3=67&l4=0&model=235&modelmenu=1

רכשתי מערכת הפעלה חדשה Windows Vista ואני מעוניין להוסיף זיכרון חדש למחשב

ואינני יודע איזה זיכרון מתאים ללוח האם שלי, כרגע מותקן עליו 512mb Twinmos DDR400MHZ

השאלה שלי האם אני יכול לרכוש זיכרון יותר חזק כמו למשל DDR3 1375MHZ ?

ואם לא, האם יהיה ניתן לקנות 2 סטיקים של 1GB ולהוסיף אותם למחשב בלי שיהיו התנגשויות וטכנולוגיית ההאצה שכרגע שכחתי את שמה(כמו הDual בלוחות של intel) תפעל?

עריכה:

באתר של Asus רשום שהלוח תומך בזכרונות הללו:

3x 184-pin DIMM Sockets support max. 3GB un-buffered ECC and non-ECC PC3200/PC2700 / PC2100 DDR SDRAM memory

איזה זכרונות מתאימים ללוח האם שלי?

כרגע יש ליTwinmos 512MB DDR400MHZ CL2.5 האם אותם זכרונות רק CL3 יתאימו ולא יצרו התנגשויות?

פורסם

אתה לא יכול להשתמש בזכרון DDR2/3

בנוסף, הבקר זכרון של מעבדי 754 לא תומך בDUAL CHANNEL

אתה יכול להוסיף עוד סטיק של ג'יגה

שימוש ב3 סטיקים יכול לגרום לזכרון לעבוד במהירות 333

תלוי בREVISION של המעבד

הכי פשוט יהיה לקנות 2 סטיקים של ג'יגה (DDR400) ולמכור את הנוכחי

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אבל נשארו לי כמה שאלות דחופות ממש לפני רכישה..

כמו שאמרתי אני יודע שאין תמיכה בטכנולוגיית dual channel אבל קיימת אפשרות אחרת למיטב ידיעתי

אשר כמו בdual channel ממהירה את פעולת הזיכרונות בלוח האם שלי (הAsus הנ"ל)

1)איך אני בודק את הRevision של המעבד שלי?

2)אם אני מתכוון לקנות עוד סטיק של ג'יגה או אפילו שניים..מה עליי לעשות?

אם אני קונה סטיק של ג'יגה האם אני חייב לקנות במהירות CL 2.5 כדי שלא יהיו בעיות עם ה512 CL2.5 הנוכחי

או שאפשרי לקנות גם CL3 ?

האם אני חייב לקנות סטיק מאותה יצרנית של זיכרון(Twinmos) כדי שלא יהיו בעיות?

אם ובמידה אני באמת ימכור את הזיכרון הנוכחי ויקנה חדש, על איזה זיכרון אתם ממליצים לי?

(אני מזכיר שוב, אני מחפש שני סטיקים של ג'יגה כל אחד DDR 400MHZ)

תודה מראש, וחג שמח לכל בית ישראל ולחברי הפורום!

פורסם
  • מחבר

בבקשה שמישהו יעזור לי זה ממש ממש דחוף לי

אני על סף שידרוג ענק של המחשב והזיכרון זה התוספת היחידה שאני מתלבט לגביה.. בבקשה ממכם תעזרו

פורסם

1. את ה Revision של המעבד שלך אתה יכול לבדוק בעזרת CPU-Z. אתה יכול להוריד את התוכנה הזו כאן:

http://www.cpuid.com/cpuz.php

2. אתה יכול להתקין בלוח שלך רק עד 3GB של זיכרון מסוג DDR1. זיכרונות מסוג אחר פשוט לא יתאימו פיזית.

3. הזיכרון יעבוד במהירות של המודל הכי איטי - גם מבחינת זיכרון וגם מבחינת תיזמונים. אם תקנה זיכרון עם CL3 ולך יש זיכרון עם CL2.5, הזיכרון יעבוד ב CL3.

4. כדי למנוע בעיות תאימות, רצוי שכל הזיכרונות יהיו זהים, אבל באופן כללי, גם זיכרונות לא זהים אמורים לעבוד, במיוחד אם אתה לא עובד בערוץ כפול. מה שכן, תדאג שכל הזיכרונות יהיו אותו סוג מבחינת סידור השבבים - או בעלי שבבים משני צידי המודול (DS) או בעלי שבבים רק מצד אחד של המודול (SS). שילוב של זיכרונות DS עם זיכרונות SS הוא מקור לבעיות.

5. באופן כללי, תקנה את זיכרון ה DDR 400MHz הזול ביותר (לאחר שיקולי אחריות ויצרן), בהתאם להגבלות שציינתי קודם.

פורסם
  • מחבר

1. את ה Revision של המעבד שלך אתה יכול לבדוק בעזרת CPU-Z. אתה יכול להוריד את התוכנה הזו כאן:

http://www.cpuid.com/cpuz.php

2. אתה יכול להתקין בלוח שלך רק עד 3GB של זיכרון מסוג DDR1. זיכרונות מסוג אחר פשוט לא יתאימו פיזית.

3. הזיכרון יעבוד במהירות של המודל הכי איטי - גם מבחינת זיכרון וגם מבחינת תיזמונים. אם תקנה זיכרון עם CL3 ולך יש זיכרון עם CL2.5, הזיכרון יעבוד ב CL3.

4. כדי למנוע בעיות תאימות, רצוי שכל הזיכרונות יהיו זהים, אבל באופן כללי, גם זיכרונות לא זהים אמורים לעבוד, במיוחד אם אתה לא עובד בערוץ כפול. מה שכן, תדאג שכל הזיכרונות יהיו אותו סוג מבחינת סידור השבבים - או בעלי שבבים משני צידי המודול (DS) או בעלי שבבים רק מצד אחד של המודול (SS). שילוב של זיכרונות DS עם זיכרונות SS הוא מקור לבעיות.

5. באופן כללי, תקנה את זיכרון ה DDR 400MHz הזול ביותר (לאחר שיקולי אחריות ויצרן), בהתאם להגבלות שציינתי קודם.

קודם כל תודה רבה אבל נשארו לי כמה שאלות פתוחות שאני חייב עליהם תשובה..

1)לגבי הRevision של המעבד שלי , מה הוא אמור להיות כדי ש3 סטיקים של 512 כל אחד לא יעבדו במהירות של 333MHZ?

(המעבד שלי הוא A64 3000+)

2)לא הבנתי משהו אחד, האם עליי/מה עדיף לי לקנות 2 סטיקים של 512MB DDR 400MHZ C.L3 כל אחד או שיש באפשרותי לקנות סטיק אחד של

1024MB DDR 400MHZ C.L 3 ושיעבוד טוב בלי בעיות תאימות עם הסטיק הנוכחי 512MB DDR 400MHZ C.L 2.5?

פורסם

טוב, הורדתי את החוברת של הלוח שלך, וזאת התשובה - כאשר מותקנים במחשב 3 זיכרונות מסוג SS, מהירות הזיכרון תרד ל 333MHz. כאשר מותקנים 3 זיכרונות כשכולם או חלקם DS, מהירות הזיכרון תרד ל 200MHz. כאשר מדובר על 2 מודולים - תבדוק בחוברת את צורת ההתקנה (באופן כללי, שימוש בסלוטים 2 ו 3 יגרום לירידת מהירות הזיכרון).

אם אתה לא רוצה ירידת במהירות הזיכרון, אני מציע לך לקנות 2 מודולים זהים מסוג DDR 400MHz ולהתקין אותם בסלוטים 1 ו 2, ולא להשתמש בזיכרון שיש לך (אין שילוב של 3 זיכרונות שייתנו לך עבודה בתדר של 400MHz). אם אתה רוצה להשתמש בזיכרון הקיים, תקנה רק מודול זיכרון 1 בלבד מסוג DDR 400MHz, ותסתכל בחוברת לגבי אופן ההתקנה המדוייק.

פורסם
  • מחבר

טוב, הורדתי את החוברת של הלוח שלך, וזאת התשובה - כאשר מותקנים במחשב 3 זיכרונות מסוג SS, מהירות הזיכרון תרד ל 333MHz. כאשר מותקנים 3 זיכרונות כשכולם או חלקם DS, מהירות הזיכרון תרד ל 200MHz. כאשר מדובר על 2 מודולים - תבדוק בחוברת את צורת ההתקנה (באופן כללי, שימוש בסלוטים 2 ו 3 יגרום לירידת מהירות הזיכרון).

אם אתה לא רוצה ירידת במהירות הזיכרון, אני מציע לך לקנות 2 מודולים זהים מסוג DDR 400MHz ולהתקין אותם בסלוטים 1 ו 2, ולא להשתמש בזיכרון שיש לך (אין שילוב של 3 זיכרונות שייתנו לך עבודה בתדר של 400MHz). אם אתה רוצה להשתמש בזיכרון הקיים, תקנה רק מודול זיכרון 1 בלבד מסוג DDR 400MHz, ותסתכל בחוברת לגבי אופן ההתקנה המדוייק.

אני ממש מודה לך על העזרה שלך אתה עושה מעל ומעבר למה שהייתי מצפה

אבל כרגע אני בדילמה ואולי עוד תשובה אחת תעזור לי לפתור אותה..

1)אני מתבלט בין אם לקנות 2 סטיקים של ג'יגה כל אחד או סטיק אחד של 512 שיעבוד עם הזיכרון הנוכחי..

באם אני קונה סטיק אחד של 512 אני יקנה את אותו המודל Twinmos 512MB DDR 400MHZ DS ההבדל היחידי הוא במהירות השעון

שלי C.L 2.5 ומה שאני יקנה הוא C.L3 השאלה היא אם יש ממש הבדלים ואם זה יצור בעיות?

2)אם אני מסיר את הזיכרון הקיים, אני כנראה יקנה שני סטיקים של ג'יגה השאלה היא איזה סטיקים? יש לך איזושהיא המלצה?

אני יוסיף שוב שאני עושה את השידרוג רק בגלל שאני רכשתי מערכת הפעלה חדשה Windows Vista ואין לי מושג איך היא

תפעל בלחץ של עבודה עם ג'יגה זיכרון יספיק לי או 2 ג'יגה עדיף?

פורסם

אתה יכול להשתמש ב 512MB שיש לך כרגע ופשוט לקנות עוד 1GB, כך שבסה"כ יהיה לך 1.5GB. גם אם תקנה זיכרון של CL3, מה שיקרה הוא שכל הזיכרון יעבוד ב CL3, גם המודול שעובד ב CL2.5. זה לא נורא - ההפרש בביצועים הוא קטן.

אם אתה קונה 2 מודולים של 1GB כל אחד, פשוט תוריד את המודול שלך ותתקין את השניים החדשים - רק תסתכל בחוברת לגבי המיקום האידאלי עבורם (כמו שכתבתי - סלוט 1 ו 2 יהיו כנראה המתאימים ביותר).

אתה כמובן יכול להשתמש ב 3 מודולים, אבל כמו שאמרתי, התדר של הזיכרון יירד.

בקשר לסטיקים - תקנה את הזיכרונות בנפח 1GB מסוג DDR400 הכי זולים. היום המחיר של זיכרון DDR1 יותר גבוה מהמחיר של DDR2 בגלל ש DDR2 יותר נפוץ, אז תצפה לשלם יותר. אני גם מציע לקנות זיכרונות בעלי אחריות של 3 שנים ומעלה, ורצוי של חברה מוכרת.

בקשר לויסטה - רצוי כמה שיותר זיכרון, ולכן 2GB זיכרון יהיו עדיפים.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להשתמש ב 512MB שיש לך כרגע ופשוט לקנות עוד 1GB, כך שבסה"כ יהיה לך 1.5GB. גם אם תקנה זיכרון של CL3, מה שיקרה הוא שכל הזיכרון יעבוד ב CL3, גם המודול שעובד ב CL2.5. זה לא נורא - ההפרש בביצועים הוא קטן.

אם אתה קונה 2 מודולים של 1GB כל אחד, פשוט תוריד את המודול שלך ותתקין את השניים החדשים - רק תסתכל בחוברת לגבי המיקום האידאלי עבורם (כמו שכתבתי - סלוט 1 ו 2 יהיו כנראה המתאימים ביותר).

אתה כמובן יכול להשתמש ב 3 מודולים, אבל כמו שאמרתי, התדר של הזיכרון יירד.

בקשר לסטיקים - תקנה את הזיכרונות בנפח 1GB מסוג DDR400 הכי זולים. היום המחיר של זיכרון DDR1 יותר גבוה מהמחיר של DDR2 בגלל ש DDR2 יותר נפוץ, אז תצפה לשלם יותר. אני גם מציע לקנות זיכרונות בעלי אחריות של 3 שנים ומעלה, ורצוי של חברה מוכרת.

בקשר לויסטה - רצוי כמה שיותר זיכרון, ולכן 2GB זיכרון יהיו עדיפים.

תודה רבה אבל נשארה לי עוד שאלה כי אני לא בטוח בתשובה

(אתם חייבים להבין אותי אני כבר התבלבלתי מכול המושגים האלו אני כבר מחוץ לתחום 3 שנים חח)

אז החלטתי לאחר התלבטות שהכי טוב בישבילי כרגע מבחינת הוצאה כספית היא לקנות סטיק של 1024MB DDR400MHZ הC.L הוא כמובן כבר

לא משנה לי 3 או 2.5 אין ממש הבדלים לפי הנ"ל ולכן השאלה שלי היא האם לקנות סטיק של Twinmos שהוא DS או יש באפשרותי לקנות משהו אחר

לדומגא: Kingston או חברה איכותית וטובה אחרת(כמובן שיהיה DS)

מבלי שאני יצטרך להתמודד עם בעיות עם הTwinmos 512MB DDR 400MHZ C.L 2.5 הנוכחי שלי?

פורסם

גם Kingston וגם Twinmos אמורים להתאים לך. ה CL לא משחק כאן תפקיד כי גם ככה זיכרון DDR1 בעל CL3 הוא דיי יקר היום, אז זיכרון בעל CL2.5 יעלה עוד יותר, וההפרש בביצועים לא שווה את ההפרש במחיר. אני אומר שתיקח את הזיכרון הכי זול שאתה יכול למצוא, אבל תדאג שהוא יהיה של חברה מוכרת.[br]פורסם בתאריך: 16.09.2007 בשעה 01:34:49

באג מעניין - הגבתי, אבל לא רואים את התגובה במצב רגיל.
פורסם

לא מאמינה שתמצא בארץ סטיק של 1GB שהוא SS

כך שכל סטיק מחברה מוכרת יהיה טוב

פורסם
  • מחבר

אבל אף אחד עוד לא ענה לי על השאלה.. האם הוא יעבוד טוב עם הסטיק הנוכחי שלי

Twinmos 512MB DDR 400MHZ c.l 2.5

או שאני יקנה מאותה יצרנית Twinmos 1GB שעולה 320 שקל..

יש המלצה על משהו ספציפי? משהו איכותי?

פורסם

אף אחד לא יכול להבטיח לך ב 100% ששני סטיקים שונים, ובמיוחד מ 2 חברות שונות, יעבדו ביחד - הסבירות שהכל יהיה בסדר היא גבוהה, אבל לא 100%.

אם אתה רוצה להיות בטוח, אני מציע שתיקח את המחשב לחנות ושהם יתקינו לך את הזיכרון - אם הוא עובד עם המודול שלך, אז תקנה אותו, לא עובד - תקנה אחר.

פורסם
  • מחבר

מה אתם אומרים על זה:

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=4387

לפי מה שהבנתי זה 2 סטיקים של 512 מה שאני לא צריך

אבל אם זה סטיק אחד של 1024 זה ה1024MB DDR400MHZ C.L 2.5 הכי זול שיש בארץ(או לפחות באינטרנט)

אז מה אתם אומרים זה 2 סטיקים או אחד? והאם זאת חברה מספיק אמינה וטובה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים