עבור לתוכן

גוף קירור מומלץ לסביבה "מאובקת" ?

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

אני צריך המלצה לגוף קירור למעבד שיתמודד טוב עם אבק וחום, משהו שלא ייסתם לי תוך כמה שבועות אם חודר אבק למארז.

זה לא למטרת OC, אלא רק כדי לשמור על מעבד E6420 בטמפרטורה נורמלית בסביבה הבעייתית בה המחשב נמצא.

משהו בסביבות ה 200-250 ש"ח.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

אתה אמור לחפש מארז עם מסנני אבק למאווררים ולנקות את המסננים מדי פעם כדי שלא יסתם

פורסם
  • מחבר

אתה אמור לחפש מארז עם מסנני אבק למאווררים ולנקות את המסננים מדי פעם כדי שלא יסתם

ובכל זאת, יש עצה לגבי גוף הקירור?

פורסם

תן תקציב

או לפחות תבדוק בכמה חנויות לגבי Thermaltake 120 VX/V1/MO או שיש לך sunbeam tuniq וכו וכו - תן תקציב ואולי יש משהו שמתאים לך ספציפית

פורסם
  • מחבר

רשמתי תקציב למעלה אחי, משהו עד 250 שקל ככה...

פורסם

אה, סבבה.

טוב +- יש לך טוניק ב260 שהוא מומלץ ביותר אבל "קצת" כבד אבל זאת לא תהיה בעיה פשוט תשים לב שאתה מוזיז את המחשב בלי סטיות או זויות פתאומיות שיעקמו לך את הלוח אבל בכללי הוא הכי מומלץ.

פורסם

אולי הוא חרישי אבל לא יותר טוב מהטוניק עם המאוורר תחפש קצת הסברים פה ושם על ההבדל בין קירור פאסיבי כמו שבחרת לבין אקטיבי(עם מאוורר) ותראה אם זה מתאים לך יותר - עצה שלי תקנה את הטוניק עם המאוורר אבל לא בפנדה כי הם יקרים, תשווה מחירים בTMS או SkyPc או כל חנות אחרת חוץ מאייבורי וKSP משניהם תתרחק כמו מאש. תראה מה יותר קרוב אליך ונותן לך מחיר אטרקטיבי יותר ותלך עליו.

בקשר לאבק אמרתי לך זה קשור למארז ואין מנוס מאבק, אתה תצטרך לנקות את המארז מדי פעם מאבק כולל הפילטרים של המאווררים של המארז (אם יש לך בכלל). לשמן מאווררים, לנקות גם אותם מאבק ולהחליף משחה טרמית למעבד - קיצר, בלי כאב ראש תתחיל לקרוא קצת מדריכים על מה שהצעתי ואיך עושים את זה.

פורסם

שום גוף קירור לא יענה על הצרכים שלך לגבי האבק.

שים מסננים וגמור עם הבעיה הזו אחת ולתמיד.

ש'תמש במסננים חד פעמיים מאולתרים אותם תשים על פתח המאוורר מבחוץ. ככה לא תתאמץ בהחלפה,

אל תתעצל.

לאבק אין פיתרונות קסם.

אבל...תמורת 200 - 250 (אלף דולר) אני מוכן לבנות לך חדר נקי שאפילו קרדית האבק תתבאס להיות בו. :jump:

פורסם

אם כבר, אז כתבו פה בעבר שלקרור ninja יש עדיפות על אחרים בתנאי אבק בגלל שהמרווח בין צלעות הקרור גדול יחסית בהשוואה ל infinity או toniq

http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Fan&DB231252=231724&DB140851=140859&DB134979=219142,187524&orderby=price

יתרון נוסף ל ninja מאותה סיבה הוא בקרור פאסיבי [ללא מאווררים עליו], בתנאי שהמארז מאוורר כראוי.

פורסם
  • מחבר

אם כבר, אז כתבו פה בעבר שלקרור ninja יש עדיפות על אחרים בתנאי אבק בגלל שהמרווח בין צלעות הקרור גדול יחסית בהשוואה ל infinity או toniq

http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-Fan&DB231252=231724&DB140851=140859&DB134979=219142,187524&orderby=price

יתרון נוסף ל ninja מאותה סיבה הוא בקרור פאסיבי [ללא מאווררים עליו], בתנאי שהמארז מאוורר כראוי.

מעולה, נראה לי שאני אלך על זה :hat:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים