עבור לתוכן

שאלה| חומר "לפיסול"

Featured Replies

פורסם

אממ... שלום!

באיזה חומר אפשר להשתמש כדי לעשות מארז שנראה כמו המארזים של Alienware?

יש לי מארז ישן שאפשר לעשות את זה עליו, בונדו זה מספיק טוב? או שעדיף שכבת עץ בצורה שאני רוצה ואליה בונדו?

כך נראה מארז של Alienware:

alienwarearea-517500.jpg

נראה מסובך למדי לעשות כזה..

פורסם

-

פורסם

ספוג ... יש ספוג קשיח במיוחר הניתן לעיבוד על ידי סכין יפנית .. ניר שיוף וכו'

ואז שכבה קטנה של בונדו :xyxthumbs:

איפה לקנות ואיך קוראים לזה .. אין לי שמץ

פורסם

אתה מתכוון לספוג הזה כמו שיש בחנויות פרחים

כזה ירוק? שעושים עליו סידורים

אז יש מצב באמת שזה כול להתאים אבל אם זה סופג מכה זה נה נמעך לא?

או שהבונדו מספיק חזק?

פורסם

:kopfpatsch:

הספוג הזה זה סתם חרטא .. זה מתפורר אחרי כמה זמן .... צריך ספוג לאיטום או איך שלא קוראים לזה ...

אגב יש קצף בידוד שנמכר בפחיות ספריי גדולות (מהרגיל) ואחרי שהוא מתייבש אפשר להתעלל בו ולתת לו צורה ע"י גזירה עם סכין יפנית וכו'..

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch:

הספוג הזה זה סתם חרטא .. זה מתפורר אחרי כמה זמן .... צריך ספוג לאיטום או איך שלא קוראים לזה ...

אגב יש קצף בידוד שנמכר בפחיות ספריי גדולות (מהרגיל) ואחרי שהוא מתייבש אפשר להתעלל בו ולתת לו צורה ע"י גזירה עם סכין יפנית וכו'..

רעיון נחמד ביותר.. גם יש לי כזה בבית

פורסם

תכין מגבס או מבטון את הצורה שאתה רוצה. תשים עליה לוח פרספקס דק ותשפוך עליו כמויות של מים רותחים כדיי שהוא יקבל את הצורה.

אתה יכול גם להשתמש בגבס או בבטון בעצמו ולצפות אותו בדברים שיעשו אותו חלק ומבריק.

פורסם

וגם ישקל 30 קילו :kopfpatsch:

מבין הדברים הכי ריאלים אני רואה את הקצף מתאים ביותר ... רק כשאתה מעבד אותו ומתעסק איתו שים נשמית טובה .. כי מי יודע מה החרא הזה יכול לגרום :screwy:

אפשר גם קלקר .. רק שאני לא יודע כמה קל זה יהיה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בטון? WTF? זה ישקול איזה 10 טון...

וזה עובד הקטע עם המים רותחים? כי זה נשמע מצוין לשים אותו כך..

ועוד שאלה, מארז בגודל 46X35 זה גודל סטנדרטי? כאילו מחשב טוב היום יכנס בתוכו?

פורסם

:)

אתם לא הבנתם את הבחור. הוא התכוון שהגבס/בטון ישמש כתבנית ליצירת מארז פרספקס.

אבל מים חמים לא מספיקים וגם לא עובדים כך עם פרספקס.

כדי לעשות צורה עם פרספקס באמת צריך תבנית אבל זה נעשה ע"י חימום וואקום.

פורסם
  • מחבר

:)

אתם לא הבנתם את הבחור. הוא התכוון שהגבס/בטון ישמש כתבנית ליצירת מארז פרספקס.

אבל מים חמים לא מספיקים וגם לא עובדים כך עם פרספקס.

כדי לעשות צורה עם פרספקס באמת צריך תבנית אבל זה נעשה ע"י חימום וואקום.

אההה :smile1:

אבל עדיין אני לא אקנה שק בטון שלם רק בשביל זה כבר עדיף מגבס... והחומר איטום נראה לי יותר טוב כי אפשר פשוט לעצב אותו ואז לצפות אותו בבונדו לשייף בצורה יסודית ולצבוע עם קומפרסור (רובה לחץ) נראה לי שזה מה שאני יעשה...

ומארז בגודל 46X35 מספיק גדול כדי להכיל מחשב חדש?

פורסם

רוב הפרספקסים נעשים גמישים בטמפ' של 100C וזה מספיק כדיי לתת להם צורה. ניתן להיעזר במשהוא עם קצה מוחלק כדיי לדחוף את הפרספקס לתוך השקעים בתבנית אבל בזהירות כדיי שהפרספקס לא ייקרע.

בעיקרון אם לוח האם + כוננים + ספק נכנסים למארז לא אמורה להיות בעיה. הספק אמור להיות מעל לוח האם ומאונך לו ולא במקביל ללוח בצורה שתחסום את המעבד. הכוננים אמורים לא 'לעלות' על שטח הלוח. מארז כזה יתקרר מספיק על ידיי המאוורר של הספק של המעבד ומאוורר נוסף מקדימה למטה שמכניס אוויר כשכולם עובדים במהירות מלאה.

ככל שהמארז מרווח יותר הוא יתקרר טוב יותר -- תוכל להפעיל פחות מאווררים או להקטין את המתח של המאווררים -- שקט יותר.

פורסם

אם הייתי רוצה להעתיק את הצורה של המארז הזה הייתי משתמש בבלוק קלקר צפוף (P30 או משהו בסגנון) ומגלף אותו לצורה. אחרי זה הייתי מצפסה אותו בכמה שכבות פיברגלס עד לקבלת עובי נדרש ואז ממיס את הקלקר מבפנים ובונה את שלדת המארז מבפנים. אבל זה אני, עם השיטות שלי שלא תמיד נגישות לכולם :)

אם אין לך ידע בגילוף ועיצוב אני לא ממליץ לך להיכנס לזה. גם אם אתה יודע מה אתה עושה הפרוייקט הזה יכול לקחת הרבה מאוד זמן וכסף.

פורסם

אבל זה אני, עם השיטות שלי שלא תמיד נגישות לכולם :)

:imwithstupid: (בלי עלבון כמובן :) )

בספוג התכוונתי לחומר בו השתמשו ביל וסטו בGHOST RIDER כשפיסלו את הגולגולת

לדעתי הכי טוב זה הקצף התעשייתי הזה ;)

פורסם
  • מחבר

אם הייתי רוצה להעתיק את הצורה של המארז הזה הייתי משתמש בבלוק קלקר צפוף (P30 או משהו בסגנון) ומגלף אותו לצורה. אחרי זה הייתי מצפסה אותו בכמה שכבות פיברגלס עד לקבלת עובי נדרש ואז ממיס את הקלקר מבפנים ובונה את שלדת המארז מבפנים. אבל זה אני, עם השיטות שלי שלא תמיד נגישות לכולם :)

אם אין לך ידע בגילוף ועיצוב אני לא ממליץ לך להיכנס לזה. גם אם אתה יודע מה אתה עושה הפרוייקט הזה יכול לקחת הרבה מאוד זמן וכסף.

יש לי את כל הזמן שבעולם ואת רוב החומרים יש לי בבית.. כך שאין לי בעיה.

וחוץ מזה אם אני אף פעם אני לא אנסה איך אני אדע לגלף? תמיד יש פעם ראשונה לכל דבר :xyxthumbs:

במקרה הכי גרוע אם אני לא אצליח לעשות את המארז שאני רוצה אפשר גם את זה:

alienwareaurora1jo0.jpg

שהוא הרבה יותר פשוט..

ויש לכם רעיון איך לפסל את הראש של החיזר? עם החומר איטום זה נראה קצת קשה..

ואני רוצה אותו כי הוא כזה יפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים