עבור לתוכן

LAPPING של המעבד?

Featured Replies

פורסם

רציתי לשאול אם יש אנשים כאן אשר עושים LAPPING למעבד.

דוגמא של LAPPING כאן:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=156774

בנוסף מה המקבילות הישראליות בנייר שיוף ל GRITTING המצוינים בתרד.

פורסם

עשיתי לשלי (Q6600) שיוף ע"י ניירות ליטוש,התחלתי בנייר גס-בינוני (שלצערי אין לי אותו יותר ולא זכור לי המספר), המשכתי ב-280, 600 וסיימתי ב-1200.

העבודה העיקרית היא הורדת שכוות הניקל וחשיפת הנחושת תוך וידוא שהמשטח ישר (אפשר לבדוק ע"י הצבת כרטיס אשראי בניצב ולראות שלא נשארים מרווחים באף זווית). כשמגיעים ל-600 ומעלה, אפשר לבדוק ע"י השתקפות של נייר חשבון למשל. את הניירות הצמדתי ללוח זכוכית חלק כדי לוודא שיתקבל משטח ישר.

אותו כנ"ל לגבי גוף הקירור - בקיצור, יום עבודה ::)

פורסם
  • מחבר

עשיתי לשלי (Q6600) שיוף ע"י ניירות ליטוש,התחלתי בנייר גס-בינוני (שלצערי אין לי אותו יותר ולא זכור לי המספר), המשכתי ב-280, 600 וסיימתי ב-1200.

תודה על האינפורמציה.

הייתי היום ב ACE (ללא קשר) ראיתי נייר שיוף לפי דרגות:0, 00 ... לא ראיתי דרגות כמו 280, 600 ו 1200...היכן ניתן למצוא ניירות שיוף עם דרגות כאלו?

פורסם

אני קניתי את שלי בחנות לחומרי בנין/טכנית באזור תעשייה הדרומי (חדש/שתי פנייות אחרי איקיאה) של נתניה.

אני מניח שאפשר למצוא בכל חנות מסוג זה בארץ. שווה לנסות גם ברשתות כמו אייס.

פורסם

רציתי לשאול אם יש אנשים כאן אשר עושים LAPPING למעבד.

דוגמא של LAPPING כאן:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=156774

בנוסף מה המקבילות הישראליות בנייר שיוף ל GRITTING המצוינים בתרד.

איפה הק'ץ ? הבחור בלינק מדווח על ירידה של 10 מעלות כתוצאה מהשיוף. אז למה המעבדים לא מגיעים ככה מהיצרן ?

יש חסרונות ?

העבודה העיקרית היא הורדת שכוות הניקל וחשיפת הנחושת תוך וידוא שהמשטח ישר (אפשר לבדוק ע"י הצבת כרטיס אשראי בניצב ולראות שלא נשארים מרווחים באף זווית). כשמגיעים ל-600 ומעלה, אפשר לבדוק ע"י השתקפות של נייר חשבון למשל. את הניירות הצמדתי ללוח זכוכית חלק כדי לוודא שיתקבל משטח ישר.

אותו כנ"ל לגבי גוף הקירור - בקיצור, יום עבודה ::)

מה הבדל בטמפ' אחרי השיוף ?

פורסם

יש חסרונות ?

האחריות הולכת

ורק במקרים קיצוניים הטמפרטורה יורדת בצורה כל כך דרסטית

בד"כ השיפור די קטן

פורסם

השיפור המינימלי המושג הוא כ-6 מעלות. בשבילי זה ענין קריטי כי אני עובד בחדר לא ממוזג ועם מעבד בעייתי (Q6600 B STEPPING). הענין בשיוף הוא להגיע למשטח ישר ולא קמור כפי שמגיעים במפעל,לא מדובר בחשיפת הניקל. כשהמשטחים ישרים לחלוטין, אין לאוויר מקום ונוצר מעין וואקום, בעיקר כששמים משחה טרמית החודרת לשריטות/חריצים.

פורסם

אפילו לא

בהרבה מקרים זה גם 3 או 4 מעלות

זה כמובן תלוי כמה טוב אתה עושה את זה

10 מעלות זה כבר כמעט שיפור של הורדת הIHS

פורסם

אני לא יודע מאיפה המידע שלך. בפורומים באינטרנט בנושא קירור אוויר שאני מצאתי, עשו בדיקות מעמיקות ומתועדות והגיעו לשיפורים משמעותיים יותר מ-6 מעלות.

יכול להיות מדובר בבעיות ההצמדה של גוף הקירור ל-CPU שמונעות השגת ביצועים טובים יותר - בעיקר עשו את הבדיקות עם TRU120-EX שידוע לשמצה ביכולת הסיבוב שלו גם לאחר ההרכבה. הבנתי שמצאו לזה אלתור שפותר את זה אבל זה כבר סיפור אחר.

פורסם

שני דברים:

1.אנשים בפורומים נוטים להגזים בדברים כאלו (בכל זאת רובם גברים, הם לעולם לא יודו שהם עשו משהו לא מוצלח)

2.יש מספיק דוגמאות לשיפורים קטנים באינטרנט, אל תצפה לניסים

פורסם

מחזק את התגובה שמעלי ::) ... הרבה פעמיים יצא לי לנסות אחרי שחפרתי את הנושא לעומק ... המקרים שאנשים הגיעו לשיפורים רציניים הם בודדים

המציאות מוכיחה אחרת :( (לצערם על כולם)

פורסם

זה באמת יותר בריא לא לסמוך יותר מדי על הפורומים אבל זה פשוט נראה לי סביר. הטמפ' שלי בחדר כ-33 מעלות, הטמפ' של ה-CPU,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים