עבור לתוכן

E4400 - עזרה ב-OC. האם לשים דגש על FSB/CPU/DDR?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

כרגע המעבד שלי רץ כך:

תדר FSB: 375 @ תוספת 0.2V בביוס

תדר DDR : 1125 CL 5.5.5.18 @ תוספת 0.4V בביוס

תדר מעבד 3000 @ 1.375 בביוס.

הנ"ל יציב ועובד תקין.

מבחינת טמפ' במאמץ: 72-73 מעלות בערך ב-S&M@90%

אני יודע שעם העלאת מתח ל-FSB לתוספת של 0.3V אני יכול להגיע בערך עד 400MHZ, שייתן לי יותר THROUGHPUT לכיוון המעבד.

בנוסף אם אעלה את מתח הזכרונות עוד יותר, אפשרי להגיע גם ל-1200, אבל ללא קירור אקטיבי לזכרונות אני די חושש ממתחים גבוהים שם.

אני יודע שעם העלאת מתח למעבד אני יכול להגיע ל-3.2G, בערך ב-1.45V, אבל אז המעבד רותח - 80 מעלות מאמץ (וזה עוד נבדק בלילה)

ולכן אני לא בטוח לגבי המתחים הגבוהים האלה.

עכשיו כמה שאלות לי למומחים:

1. על איזה תדר לשים דגש, על ה-FSB, על תדר ה-DDR או על תדר ה-CPU? אני יודע שלפחות ב-SPI, הכי הרבה משפיע תדר ה-CPU.

2. ואם ללכת ולהעלות את התדר - עד איזה רמה זה סביר להעלות את המתח של המעבד?

3. טמפרטורת המעבד נראית לי די גבוהה, אולי יש להחליף קירור ל-TUNIQ ואז לקבל הורדה של עוד כמה מעלות?

4. עוד עניין: לדעתי יש לי הרבה מזל עם הזכרונות שקניתי (במקום DDR800 זה עובד DDR 1125, ואפשר להעלות לדעתי עוד קצת)

האם כדאי להוסיף היטסינק לזכרונות? או האם כדאי לשים מאוורר כדוגמת זה:

http://www.topmarket.co.il/index.php?productID=3699

תודה מראש לכל העונים!

פורסם

אני יודע שעם העלאת מתח למעבד אני יכול להגיע ל-3.2G, בערך ב-1.45V, אבל אז המעבד רותח - 80 מעלות מאמץ (וזה עוד נבדק בלילה)

ולכן אני לא בטוח לגבי המתחים הגבוהים האלה.

עכשיו כמה שאלות לי למומחים:

1. על איזה תדר לשים דגש, על ה-FSB, על תדר ה-DDR או על תדר ה-CPU? אני יודע שלפחות ב-SPI, הכי הרבה משפיע תדר ה-CPU.

2. ואם ללכת ולהעלות את התדר - עד איזה רמה זה סביר להעלות את המתח של המעבד?

3. טמפרטורת המעבד נראית לי די גבוהה, אולי יש להחליף קירור ל-TUNIQ ואז לקבל הורדה של עוד כמה מעלות?

4. עוד עניין: לדעתי יש לי הרבה מזל עם הזכרונות שקניתי (במקום DDR800 זה עובד DDR 1125, ואפשר להעלות לדעתי עוד קצת)

האם כדאי להוסיף היטסינק לזכרונות? או האם כדאי לשים מאוורר כדוגמת זה:

http://www.topmarket.co.il/index.php?productID=3699

תודה מראש לכל העונים!

הגורם המגביל העקרי שלך כפי שציינת הוא הטמ"פ...ללא קירור יותר יעיל לא הייתי ממשיך אם אתה מחפש OC לאורך זמן - עד שתמצא אלטרנטיבה לקירור יעיל יותר.

באינטל בד"כ לתדר ה-FSB ומהירות המעבד יותר השפעה מאשר למהירות זכרון.

HEAT SINK לזכרונות - יעילותו של זה די תלויה במחלוקת...בכל מיקרה זכרונות רותחים לאורך זמן = זכרונות מתים (אישית הצלחתי להרוג כמה מודולים של BALLISTIX ככה בעבר)

הוספת מאוור לכיוון ה MOSFETS + SINKS הינה רעיון טוב.

הייתי מציע לבדוק אם ניתן להוריד את המתחים תוך כדי שמירה על יציבות - ככה אולי תוכל לסחוט עוד קצת ביצועים.

פורסם

Kozim, כמה זמן לוקח אצלך SuperPi ?

אצלי E4300 עובד ב-3Ghz, במכפלה 9 תדר FSB 333, והזכרונות רצים 1:1, כלומר 800 ולא 1125 כמו אצלך.

את התזמונים הורדתי ל-4-4-4-12.

אני מקבל SuprerPi ב-1 מגה, 19 שניות.

אם אני משחרר תזמונים ל-5-5-5-18 אני מקבל 20 שניות.

אצלי רק הייתי צריך לתת Vcore למעבד 1.3875V, כל שאר החלקים במתח סטוק. עובר אורת'וס ופריים של שעות.

מבחינת טמפ', אחרי 3 שעות אורת'וס, בשיא המעבד מגיע ל-71 מעלות עם Big Typhoon במצב חרישי, 1500 סל"ד מהירות מאורר.

מצד שני, ניסיתי כמה פעמים להוריד את המכפלה, ולא משנה כמה מתח אני נותן לכל הרכיבים, אין פוסט על FSB מעל ל-380, כנראה מגבלה בלוח.

פורסם
  • מחבר

טוב, עכשיו המחשב עובד כך:

מתחים:

DDR = STOCK

CPU = 1.3750

FSB = +0.1V

תדרים:

FSB = 380

CPU = 380X8 = 3040

DDR = 380X2.5 = 950

טמפ':

מנוחה = 39-40 מע' (בחדר כ-30-32 מע')

מאמץ = 65-67 מע' (באורטוס)

SPI עושה גם בערך 19 שניות.

השאלה היא, האם כדאי להחליף משחה טרמית ל-ARCTIC SILVER או משהו טוב שכזה, ולראות אם הכל מתקרר, או בנוסף גם למכור את ה-BT ולקחת את ה-TUNIQ במקום?

ואז, אם הטמפ' ירדו קצת, אז להעלות מתח למעבד ולהגיע לגבהים חדשים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים