פורסם 2007 בספטמבר 318 שנים שלום לכולם!כרגע המעבד שלי רץ כך:תדר FSB: 375 @ תוספת 0.2V בביוסתדר DDR : 1125 CL 5.5.5.18 @ תוספת 0.4V בביוסתדר מעבד 3000 @ 1.375 בביוס.הנ"ל יציב ועובד תקין.מבחינת טמפ' במאמץ: 72-73 מעלות בערך ב-S&M@90%אני יודע שעם העלאת מתח ל-FSB לתוספת של 0.3V אני יכול להגיע בערך עד 400MHZ, שייתן לי יותר THROUGHPUT לכיוון המעבד.בנוסף אם אעלה את מתח הזכרונות עוד יותר, אפשרי להגיע גם ל-1200, אבל ללא קירור אקטיבי לזכרונות אני די חושש ממתחים גבוהים שם.אני יודע שעם העלאת מתח למעבד אני יכול להגיע ל-3.2G, בערך ב-1.45V, אבל אז המעבד רותח - 80 מעלות מאמץ (וזה עוד נבדק בלילה)ולכן אני לא בטוח לגבי המתחים הגבוהים האלה.עכשיו כמה שאלות לי למומחים:1. על איזה תדר לשים דגש, על ה-FSB, על תדר ה-DDR או על תדר ה-CPU? אני יודע שלפחות ב-SPI, הכי הרבה משפיע תדר ה-CPU.2. ואם ללכת ולהעלות את התדר - עד איזה רמה זה סביר להעלות את המתח של המעבד?3. טמפרטורת המעבד נראית לי די גבוהה, אולי יש להחליף קירור ל-TUNIQ ואז לקבל הורדה של עוד כמה מעלות?4. עוד עניין: לדעתי יש לי הרבה מזל עם הזכרונות שקניתי (במקום DDR800 זה עובד DDR 1125, ואפשר להעלות לדעתי עוד קצת)האם כדאי להוסיף היטסינק לזכרונות? או האם כדאי לשים מאוורר כדוגמת זה:http://www.topmarket.co.il/index.php?productID=3699תודה מראש לכל העונים!
פורסם 2007 בספטמבר 318 שנים אני יודע שעם העלאת מתח למעבד אני יכול להגיע ל-3.2G, בערך ב-1.45V, אבל אז המעבד רותח - 80 מעלות מאמץ (וזה עוד נבדק בלילה)ולכן אני לא בטוח לגבי המתחים הגבוהים האלה.עכשיו כמה שאלות לי למומחים:1. על איזה תדר לשים דגש, על ה-FSB, על תדר ה-DDR או על תדר ה-CPU? אני יודע שלפחות ב-SPI, הכי הרבה משפיע תדר ה-CPU.2. ואם ללכת ולהעלות את התדר - עד איזה רמה זה סביר להעלות את המתח של המעבד?3. טמפרטורת המעבד נראית לי די גבוהה, אולי יש להחליף קירור ל-TUNIQ ואז לקבל הורדה של עוד כמה מעלות?4. עוד עניין: לדעתי יש לי הרבה מזל עם הזכרונות שקניתי (במקום DDR800 זה עובד DDR 1125, ואפשר להעלות לדעתי עוד קצת)האם כדאי להוסיף היטסינק לזכרונות? או האם כדאי לשים מאוורר כדוגמת זה:http://www.topmarket.co.il/index.php?productID=3699תודה מראש לכל העונים!הגורם המגביל העקרי שלך כפי שציינת הוא הטמ"פ...ללא קירור יותר יעיל לא הייתי ממשיך אם אתה מחפש OC לאורך זמן - עד שתמצא אלטרנטיבה לקירור יעיל יותר.באינטל בד"כ לתדר ה-FSB ומהירות המעבד יותר השפעה מאשר למהירות זכרון.HEAT SINK לזכרונות - יעילותו של זה די תלויה במחלוקת...בכל מיקרה זכרונות רותחים לאורך זמן = זכרונות מתים (אישית הצלחתי להרוג כמה מודולים של BALLISTIX ככה בעבר) הוספת מאוור לכיוון ה MOSFETS + SINKS הינה רעיון טוב.הייתי מציע לבדוק אם ניתן להוריד את המתחים תוך כדי שמירה על יציבות - ככה אולי תוכל לסחוט עוד קצת ביצועים.
פורסם 2007 בספטמבר 318 שנים Kozim, כמה זמן לוקח אצלך SuperPi ?אצלי E4300 עובד ב-3Ghz, במכפלה 9 תדר FSB 333, והזכרונות רצים 1:1, כלומר 800 ולא 1125 כמו אצלך.את התזמונים הורדתי ל-4-4-4-12.אני מקבל SuprerPi ב-1 מגה, 19 שניות.אם אני משחרר תזמונים ל-5-5-5-18 אני מקבל 20 שניות.אצלי רק הייתי צריך לתת Vcore למעבד 1.3875V, כל שאר החלקים במתח סטוק. עובר אורת'וס ופריים של שעות.מבחינת טמפ', אחרי 3 שעות אורת'וס, בשיא המעבד מגיע ל-71 מעלות עם Big Typhoon במצב חרישי, 1500 סל"ד מהירות מאורר.מצד שני, ניסיתי כמה פעמים להוריד את המכפלה, ולא משנה כמה מתח אני נותן לכל הרכיבים, אין פוסט על FSB מעל ל-380, כנראה מגבלה בלוח.
פורסם 2007 בספטמבר 618 שנים מחבר טוב, עכשיו המחשב עובד כך:מתחים:DDR = STOCKCPU = 1.3750FSB = +0.1Vתדרים:FSB = 380CPU = 380X8 = 3040DDR = 380X2.5 = 950טמפ':מנוחה = 39-40 מע' (בחדר כ-30-32 מע')מאמץ = 65-67 מע' (באורטוס)SPI עושה גם בערך 19 שניות.השאלה היא, האם כדאי להחליף משחה טרמית ל-ARCTIC SILVER או משהו טוב שכזה, ולראות אם הכל מתקרר, או בנוסף גם למכור את ה-BT ולקחת את ה-TUNIQ במקום?ואז, אם הטמפ' ירדו קצת, אז להעלות מתח למעבד ולהגיע לגבהים חדשים?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.