עבור לתוכן

איזה לוח כדאי לקנות למעבד E6420 ?

Featured Replies

פורסם

התקציב הוא בסביבות 2500 ש"ח ללוח עם כ. מסך משולב, מעבד וזיכרון (גיג'ה) ומארז. (את השאר יש לי)

מעבד Intel Core 2 Duo BOX (מה זה אומר אגב BOX? כדאי?)

תודה!

פורסם

הועבר.

פורסם

מעבד Intel Core 2 Duo BOX (מה זה אומר אגב BOX? כדאי?)

תודה!

BOX = קופסא סגורה מאינטל שכוללת קירור בסיסי שמספיק למעבד.

יש לך דרישות נוספות מהלוח חוץ מכרטיס מסך מובנה?

פורסם
  • מחבר

כרטיס רשת, קול 5.1 וכו'.

פורסם

כרטיס רשת, קול 5.1 וכו'.

זה כבר דיי המינסטרים היום, כל לוח נורמאלי יכיל כ.ק 7.1 לפחות וכרטיס רשת....

מעבד יעלה בערך 1000 שקל, זה משאיר 1500 ללוח + 1 ג'גה (יש לך כבר 1G ואתה מוסיף? כי אם לא אז ממולץ 2G לפחות...)

2G זיכרון במהירות 667Mhz יעלה בערך 450 שקל לשני סטיקים (לטובת דואל צ'אנל..) 1G יעלה חצי מזה....

זה משאיר 1050-1300 שקל למארז + לוח..

מארז, אתה צריך גם ספק או שיש לך גם את זה.... האם הוא מתאים למערכת שאתה בונה כרגע...? מה הדגם\הספק שלו..?

מארז פשוט ללא ספק יעלה 200-250 ש"ח... משאיר לך 1000 שקל, בהנחה שלא חייב לבזבז את הכל על לוח אם אני ממליץ על GIGABYTE GA-G33M-S2 , שעולה בערך 600-650 ש"ח.

פורסם

אתם כולכם מתעלמים מהעובדה שבכלל לא כדאי לקנות את המעבד הזה. מעבדי 1333MHZ באס מסדרת 6X50 החליפו את 6X20 כבר מלפני חודש.

פורסם
  • מחבר

תכל'ס מבחינת ביצועים למה לא כדאי? בתרשימים של תומס' הארדוור, זה נותן ביצועים שווים ולפעמים יותר טובים מהחמישים.

פורסם

אתם כולכם מתעלמים מהעובדה שבכלל לא כדאי לקנות את המעבד הזה. מעבדי 1333MHZ באס מסדרת 6X50 החליפו את 6X20 כבר מלפני חודש.

לא אתם כולם, רק אני... הוא ביקש עצה ללוח לE6420, לא למעבד.....

פורסם

למה בדיוק מיועד המחשב? משחקים? OC? עבודה משרדית?

ה E6420 לא משתלם מהסיבה שיש מעבדים בעלי יחס ביצועים/מחיר יותר טוב. אם אתה לא צריך מעבד חזק, אתה יכול לחסוך הרבה כסף אם תקנה E6320 או E4300 או אפילו E2160. אם אתה צריך מעבד חזק יותר, אז תוכל למצוא מעבד שנותן ביצועים יותר טובים בתוספת מחיר קטנה יחסית. בקיצור - הכל תלוי בדרישות שלך.

בקשר ללוח - גם כאן זה תלוי בדרישות שלך מהלוח. למרות שלרוב הלוחות היום יש כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים, ההבדלים בין הלוחות נובעים מהפיצ'רים ומיכולות ה OC שלהם. אני מניח שאתה יכול לקחת לוח פשוט וזול ש"יעשה את העבודה" אבל לא יותר מזה, אבל אם אתה רוצה יותר (יותר יציאות USB, יותר חיבורי SATA, אפשרויות RAID, יכולות OC וכד'), הלוח יעלה יותר.

בכל מקרה, אם אתה רוצה לוח עם כרטיס מסך מובנה, אתה צריך להבין שלוח כזה לא יהיה טוב למשחקים בכלל (לפחות לא עם הכרטיס המובנה), וכמעט בטוח שיגביל אותך מאד ב OC.

אם התקציב שלך הוא 2500 ש"ח, אז אפשר לקנות לוח (965P-S3), מעבד (E4400), זיכרון (2GB של Kingston), כרטיס מסך (8500GT) ומארז פשוט ועדיין ישאר לך עודף. אפשר לחסוך עוד ע"י קניית מעבד חלש קצת יותר (E2160), אפשר בכל זאת ללכת על לוח עם כרטיס מסך מובנה, ואפשר גם להשקיע במארז וספק טובים יותר - הכל תלוי בדרישות שלך מהמחשב. אם תפרט קצת יותר, אולי נוכל לעזור בצורה טובה יותר.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

למה בדיוק מיועד המחשב? משחקים? OC? עבודה משרדית?

ה E6420 לא משתלם מהסיבה שיש מעבדים בעלי יחס ביצועים/מחיר יותר טוב. אם אתה לא צריך מעבד חזק, אתה יכול לחסוך הרבה כסף אם תקנה E6320 או E4300 או אפילו E2160. אם אתה צריך מעבד חזק יותר, אז תוכל למצוא מעבד שנותן ביצועים יותר טובים בתוספת מחיר קטנה יחסית. בקיצור - הכל תלוי בדרישות שלך.

בקשר ללוח - גם כאן זה תלוי בדרישות שלך מהלוח. למרות שלרוב הלוחות היום יש כרטיס קול וכרטיס רשת מובנים, ההבדלים בין הלוחות נובעים מהפיצ'רים ומיכולות ה OC שלהם. אני מניח שאתה יכול לקחת לוח פשוט וזול ש"יעשה את העבודה" אבל לא יותר מזה, אבל אם אתה רוצה יותר (יותר יציאות USB, יותר חיבורי SATA, אפשרויות RAID, יכולות OC וכד'), הלוח יעלה יותר.

בכל מקרה, אם אתה רוצה לוח עם כרטיס מסך מובנה, אתה צריך להבין שלוח כזה לא יהיה טוב למשחקים בכלל (לפחות לא עם הכרטיס המובנה), וכמעט בטוח שיגביל אותך מאד ב OC.

אם התקציב שלך הוא 2500 ש"ח, אז אפשר לקנות לוח (965P-S3), מעבד (E4400), זיכרון (2GB של Kingston), כרטיס מסך (8500GT) ומארז פשוט ועדיין ישאר לך עודף. אפשר לחסוך עוד ע"י קניית מעבד חלש קצת יותר (E2160), אפשר בכל זאת ללכת על לוח עם כרטיס מסך מובנה, ואפשר גם להשקיע במארז וספק טובים יותר - הכל תלוי בדרישות שלך מהמחשב. אם תפרט קצת יותר, אולי נוכל לעזור בצורה טובה יותר.

ראשית, תודה.

השימוש: הבסיס הוא גלישה ותוכנות משרדיות וכדומה, אבל חייב שהוא יהיה גם מהיר מאוד בקידוד וידאו וריבוי משימות. (למרות שזה לא השימוש העיקרי כאמור)

התקציב: כ-2000 פלוס מינוס

אז איזה מעבד כדאי? ואתה עדיין ממליץ על הלוח הזה? (איזה חברה זה אגב?)

בתודה!

י.

פורסם

תסתכל כאן לגבי הביצועים של המעבדים בתכונות שונות:

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html

אני מניח שמה שיעניין אותך הוא טבלת הביצועים בקידוד ה DIVX.

אם אתה רוצה מעבד לעבודות משרדיות, מעבד כפול הליבה הכי זול יתאים לך. במקרה הזה - A64 X2 3800 של AMD או E2160 של אינטל.

אם אתה רוצה מעבד לקידודים, אתה צריך מעבד הרבה יותר יקר, ורצוי בכלל מרובע ליבות.

אני ממליץ לך להסתכל במדור המפרטים המומלצים באתר ולשקול את האפשרויות שלך. אם תסתכל בעמוד הראשי, תראה שפורסמה כתבה לגבי המפרטים המומלצים, ובה מפרט מלא למחשב לעבודה משרדית בסכום של פחות מ 2000 ש"ח.

הלוח 965P-S3 הוא למעבדי אינטל, הוא של Gigabyte, והוא מדור אחד אחורה מבחינת ערכת השבבים, אך הוא עדיין לוח מצויין. המלצתי עליו מכיוון שזהו הלוח החזק ביותר לדעתי שנכנס בתקציב שרשמת. כמובן שיש לוחות זולים יותר של חברות אחרות, ויש גם לוחות המבוססים על ערכות שבבים ישנות יותר או חלשות יותר, שגם הם יעלו לך פחות.

אני מציע שקודם כל תבחר את המעבד, ולפי התקציב שישאר נוכל לעזור לך לבחור את שאר החלקים.

פורסם
  • מחבר

ok כנראה אקנה את ה- E750.

במה זה מתבטא ההבדל בערכת שבבים ישנה, מבחינת ביצועים?

פורסם

ok כנראה אקנה את ה- E750.

במה זה מתבטא ההבדל בערכת שבבים ישנה, מבחינת ביצועים?

אם אתה לא עושה אוברקלוק זה מתבטא רק בפיצ'רים קטנים.....

פורסם
  • מחבר

אז אשאר עם זה... לא עושה OC.

חבר שלי המליץ אגב על הלוח הזה GA-P35-DS3. זה שונה בהרבה או בקצת או בכלל? :)

פורסם

מחיר, 660 שקל ל 550....

זה צ'יפסט שונה, אבל שוב ללא אוברקלוק ההבדלים לא משמעותיים , וגם ככה ה965 S3 אוברקלוקר לא רע...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים