עבור לתוכן

כרטיס קול און בורד(לוח SQ800 של ג'יגה בייט)

Featured Replies

פורסם

עוד לא סיימתי לחבר את כל החלקים במחשב (אין טעם כי גם מעבד אני מחליף ואז להתקין הכל מחדש יהיה סיפור.

בנתיים תיכננתי להשתמש בכרטיס קול און בורד וברמקולים הישנים שלי בשביל לשמוע קצת מוזיקה, אבל, אין מוזיקה ואין סאונד בכלל.

נכנסתי לBIOS והפעלתי את הכרטיס קול והוא מותקן גם בXP כמו שצריך ומראה לי בעצם שהוא עובד, אבל שום צליל לא יוצא.

אין התנגשות חומרה ואין שום הודעת שגיאה, חשבתי שהבעיה ברמקולים הישנים אבל גם באוזניות כלום לא עובד והווליום עד הסוף.

מה דעתכם?

פורסם

מישהו חייב לדעת (אמירם?)

פורסם

תכניס את הדיסק שהגיע עם הלוח ותתקין את הדרייבר שלו.

הדרייברים המובנים של XP לא שווים כלום.

פורסם

עדיין כלום, מראה שהכל עובד אבל לא מוציא שום סאונד.

פורסם

לה לך ל system tray אייקון של הגדרות הסאונד?

(לא הרמקול של הווליום אלא של realtek).

פורסם

יש את זה, בTEST זה מראה לי שהוא עובד אבל לא שומעים כלום.

גם הבקר קול שמותקן הוא מה שיש על הלוח (SIS 7012)

פורסם

חיברת את הרמקולים לחיבור הנכון? (ירוק)

הרמקולים בטוח תקינים?

פורסם

הכרטיס הוא realtek 650

פורסם

אני לא חושב שיש מה לזלזל בדריברים של XP רובם עובדים טוב עם כרטיסי און בורד. בכל אופן לפני שאתה שובר את הראש קודם תוודא שהרמקולים עובדים שכל החיבורים נכונים ושהוליום מספיק גבוה (ואני לא צוחק כשאני אומר את זה כי לפעמים שוכחים דברים בסיסים שכאלה ובסוף זה בכלל לא בעיה בכרטיס).

אחרי זה תוודא שהכרטיס שלך מוגדר כברירת מחדל בוינדוס ושוינדוס משתמש בו כדי להפיק צלילים.

כל זה מתבסס כמובן אם אין לך בעיית חומרה בכרטיס והוא מוצג במנהל ההתקנים בצורה טובה בלי ציון של בעיה לידו.

אם כל זה לא עוזר תגיד וננסה לעזור בצורה אחרת.

פורסם

הם מחוברי םלחיבור הירוק והם תקינים, ניסיתי אותם על דיסקמן.

פורסם

בני, הווליום עד הסוף והכרטיס מוגדר כברירת מחדל גם אין שום התנגשות.

פורסם

אוקי אז כדי לשלול שזה בעיה עם הכרטיס שעל הלוח תחבר על הלוח את חיבור הAUX לכונן הסידי שברשותך..

לאחר מכן תנגן xD (לא בצורה דיגטלית, כמו עם windows media player) אלא עם לחיצה על כפתור הplay שעל הCD.

תוודא כמובן שהווליום של הכניסה הזו מספיק גבוה.

לאחר הבדיקה הזו תחזור לפה עם התוצאות.

פורסם

משמיע.

פורסם

אם כן קשה לי להאמין שהבעיה היא בכרטיס וכנ"ל לגבי הדריברים, שכן בלעדיהם לא היית יכול לשנות את הווליום ליציאה של הCD.

מה שנשאר זה שתספר לנו באיזה צורה אתה מנסה לבדוק האם יש לך סאונד מהכרטיס ?

אני מציע את השיטה הכי פשוטה והיא להפעיל את וינאמם ולהגדיר לו לשהתמש בכרטיס שברשותך.

פורסם

ניסיתי בדרכים הרגילות,

קודם ניסיתי את הבדיקה של הרמקולים שיש בתוכנה שבאה עם הדריברים, אחר כך ניסיתי את הצלילים של הווינדוס, ניסיתי את המדיה פלייר וניסיתי את הWinAmp.

בשום מקום לא קיבלתי הודעת שגיאה, אין שום התנגשות ואני לא רואה שום סיבה לבעיה. גם הרמקולים עובדים, גם הכרטיס קול עובד, אבל שום דבר לא יוצא :-(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים