עבור לתוכן

UPS - חובה בישראל !

Featured Replies

פורסם

הממממ........ שאלה שתמיד רציתי לשאול ואני חושב שהיא רלוונטית.

תנור של 3500 וואט בעוצמה מלאה.. יעבוד באותו הספק גם ב110 וולט וגם ב220. הסבירו בבקשה.

עוד משפט שחשמלאי חכם אמר לי... בישראל המתח הוא 220 וולט ב60 הרץ. זו הסיבה למה השעונים בישראל מדוייקים ובאנגליה לא.

הסבירו גם אותו בבקשה.

תודה!

התנור יעבוד באותה עוצמה אם הוא יקבל את אותו הספק - 3500 וואט.

הספק מחשבים כך: זרםX מתח. אם הוא עובד על 220V אז הוא יצרוך 3500/220=16 אמפר. אם הוא יעבוד ברשת של 110 וולט אז הוא יצרוך מהרשת 3500/110 = 32 אמפר.

הוא התכוון לשעונים שמתחברים לרשת החשמל. שעון יד או שעון על סוללות עובד עם מתנד קריסטל שנותן לו את הקצב כמזרימים דרכו מתח חשמלי.

שעון שמתחבר לרשת החשמל לא עובד עם מתנד, אלא משתמש ברשת עצמה בתור מתנד, מכיוון שהיא מחליפה כיוון כל 1/60 השניה (או 60 פעמים בשנייה). אם השעון כויל לרשת חשמל שמחליפה כיוון 60 פעמים בשנייה אז הוא יהיה מדוייק, אך אם תשים אותו ברשת של 50 אז הוא לא יהיה מדוייק...

זו כל התורה על אצבע אחת ...

תנור שנועד לעבוד ב 220 וולט וצורך 3500 וואט ודרכו זורם זרם של 16 אמפר

ב110 וולט יזרום רק 8 אמפר!!!!! התנגדות גוף החימום נשארת קבוע!!!!!!!!!!!!!!!!

במנורה עם דימר כששמים אותו על מצב חצי אז יגיע פחות מתח לנורה יזרם פחות זרם וההספק יקטן!!!! (לכן היא גם תתחמם פחות)

ואני מתמחה בחשמל כי הייתי במגמת חשמל ואלקטרוניקה ועשיתי 15 יחידות!!!

לא התכוונתי לאותו תנור של 3500 וואט 220V שמחברים לרשת של 110V אלא לתנור 3500 וואט שמותאם לרשת של 110V ...

ברור שאי אפשר לקחת סתם כל מכשיר של 220V לחבר לרשת של 110V והוא יעבוד כרגיל.

אתה צודק בכל אופן, אם נקח את התנור של ה 3500W ונחבר אותו לרשת של 110V אז הוא באמת לא יקבל את כל ה 3500W.

בנוגע לרשת החשמל אצלנו בארץ היא באמת 50 הרץ ולא 60 כמו שנתתי בדוגמא שלי (לקחתי בתור דוגמא את מה שהבחור לפני זה אמר וזו הייתה טעות).

אבל, העקרון שרשמתי הוא נכון, במכשירי חשמל שונים (לא כולם) השעון לוקח את הקצב מרשת החשמל ולא ממתנד קריסטל. הדבא נכון בעיקר לשעונים מעוררים שמתחברים לרשת החשמל ולא פועלים על סוללות.

• תגובות 37
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הממממ........ שאלה שתמיד רציתי לשאול ואני חושב שהיא רלוונטית.

תנור של 3500 וואט בעוצמה מלאה.. יעבוד באותו הספק גם ב110 וולט וגם ב220. הסבירו בבקשה.

עוד משפט שחשמלאי חכם אמר לי... בישראל המתח הוא 220 וולט ב60 הרץ. זו הסיבה למה השעונים בישראל מדוייקים ובאנגליה לא.

הסבירו גם אותו בבקשה.

תודה!

התנור יעבוד באותה עוצמה אם הוא יקבל את אותו הספק - 3500 וואט.

הספק מחשבים כך: זרםX מתח. אם הוא עובד על 220V אז הוא יצרוך 3500/220=16 אמפר. אם הוא יעבוד ברשת של 110 וולט אז הוא יצרוך מהרשת 3500/110 = 32 אמפר.

הוא התכוון לשעונים שמתחברים לרשת החשמל. שעון יד או שעון על סוללות עובד עם מתנד קריסטל שנותן לו את הקצב כמזרימים דרכו מתח חשמלי.

שעון שמתחבר לרשת החשמל לא עובד עם מתנד, אלא משתמש ברשת עצמה בתור מתנד, מכיוון שהיא מחליפה כיוון כל 1/60 השניה (או 60 פעמים בשנייה). אם השעון כויל לרשת חשמל שמחליפה כיוון 60 פעמים בשנייה אז הוא יהיה מדוייק, אך אם תשים אותו ברשת של 50 אז הוא לא יהיה מדוייק...

זו כל התורה על אצבע אחת ...

תנור שנועד לעבוד ב 220 וולט וצורך 3500 וואט ודרכו זורם זרם של 16 אמפר

ב110 וולט יזרום רק 8 אמפר!!!!! התנגדות גוף החימום נשארת קבוע!!!!!!!!!!!!!!!!

במנורה עם דימר כששמים אותו על מצב חצי אז יגיע פחות מתח לנורה יזרם פחות זרם וההספק יקטן!!!! (לכן היא גם תתחמם פחות)

ואני מתמחה בחשמל כי הייתי במגמת חשמל ואלקטרוניקה ועשיתי 15 יחידות!!!

לא התכוונתי לאותו תנור של 3500 וואט 220V שמחברים לרשת של 110V אלא לתנור 3500 וואט שמותאם לרשת של 110V ...

ברור שאי אפשר לקחת סתם כל מכשיר של 220V לחבר לרשת של 110V והוא יעבוד כרגיל.

אתה צודק בכל אופן, אם נקח את התנור של ה 3500W ונחבר אותו לרשת של 110V אז הוא באמת לא יקבל את כל ה 3500W.

בנוגע לרשת החשמל אצלנו בארץ היא באמת 50 הרץ ולא 60 כמו שנתתי בדוגמא שלי (לקחתי בתור דוגמא את מה שהבחור לפני זה אמר וזו הייתה טעות).

אבל, העקרון שרשמתי הוא נכון, במכשירי חשמל שונים (לא כולם) השעון לוקח את הקצב מרשת החשמל ולא ממתנד קריסטל. הדבא נכון בעיקר לשעונים מעוררים שמתחברים לרשת החשמל ולא פועלים על סוללות.

כל שעון שעובד על חשמל יש לו מתנד בן עם זה ע"י קריסטל או ג'וק אף שעון לא עובד לפי תדר מתח חליפין אצל כולם יש ספק למתח נמוך אח"כ מיישרים לזרם ישיר ואז יש מתנד!!!!! מה שכן סינוס זה אנאלוגי ופולסים זה דיגיטלי!!!!

פורסם

110 וולט עובד בחצי פאזה , לכן ברגע שמורידים מ220 ל110 , זה מספק חצי מהתדר שצריך לרכיב , מה שגורם לרכיב להשרף .

ההסבר שלך לא הגיוני מכיוון שכל ספק כולל מישר זרם שהופך את הזרם מזרם חילופין לישר. הסבר הגיוני אחר הוא שהזרם שעבר במעגל היה גבוה מדי: לבפק הגיע מתח נמוך בחצי מהרגיל, ובעקבות כך הוא סיפק גם ללוח מתחים נמוכים בחצי מהרגיל. ההספק (במקרה הזה של המעבד) הוא מכפלה של המתח בזרם. כאשר המתח פוחת בחצי, הזרם חייב לעלות פי שניים כדי שלמור על אותו הספק. החוטים הזעירים שבתוך המעבד שלא יכלו לעמוד בזרם הגבוה התחממו ונשרפו. גם לגביי החלק הראשון של המשפט שלך (חצי פאזה??) אני לא בטוח אבל אין לי כרגע הסבר אחר.

הרשו לי לתקן את עצמי: ההסבר הזה מתייחס רק למנועים. הסבר הגיוני אחר הוא נחשול מתח שבא לפני הירידה במתח או אחריה

פורסם

לבנאדם המסכן נשרף מעבד שלא באשמתו ואתם הפכתם את הדיון לשיעור בתורת החשמל :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

או קיי מה דפק לך את המעבד ???? כל מכשיר חשמלי המותאם לעבוד בשניי מערכות חשמל 220/110 V יש אופציה

(שאותה מספרים רק לטכנאים)שאם יש בירשותכם מכשיר חשמלי שליפעמים יש לו בעיה וליפעמים היא נעלמת כלא היתה (מוכר???)

אז אם תפעילו את אותו מכשיר (כמובן שלמכשיר זה יש 220/110 V )על מתח נמוך (110V )אז הבעיה הופחת להיות קשיחה

כלומר היא תופיעה כל פעם שיפעילו מכשיר זה ....

ולגבי מחשבים יש בעיה מיפני שיש לך שם נגדי חום/נגדי זרם שאמורים להפסיק לעבוד ממצב מסוים(ואני מדבר רק על אלה שמפסיקים/מתחילים

לעבוד כאשר יש סיכוי לפגיעה/פעילות לא תקינה של המחשב למשל דיודה טרמית דיודות זנר במתח הפוך וכ"ו)שהם מנוטרלים כאשר הספק

מכוון ל-220V ומגיע למחשב רק 110V היות וסינון זרם 220V לא דומה לסינון 110V ומה שקרוב לוודאי שקרה אצלך זה שהמעבד

עבד על מתח נמוך מה שגרם לא לעבוד יותר והדיודה שנימצאת שם+המאוורר לא עבדו כי אינם יכולים לעבוד על מתח נמוך כזה

פורסם

כל שעון שעובד על חשמל יש לו מתנד בן עם זה ע"י קריסטל או ג'וק אף שעון לא עובד לפי תדר מתח חליפין אצל כולם יש ספק למתח נמוך אח"כ מיישרים לזרם ישיר ואז יש מתנד!!!!! מה שכן סינוס זה אנאלוגי ופולסים זה דיגיטלי!!!!

תתפלא:

http://www.howstuffworks.com/digital-clock1.htm

אחלה אתר דרך אגב...

פורסם

הכל נחמד, לי נשרף המעבד, וזו נראית לי בהחלט הסיבה היחידה, מה שחיזק את זה היה הבעייה בנורות החירום שלא עבדו בכל האיזור, בגלל המתח הנמוך...

אני לא חושב שנשרף לך המעבד, בעיקר כשאתה אמר שהלוח צפצף אחרי זה, איזה סוג צפצופים זה היה?

כי באמצעותם אתה יכול לאבחן באיזה חלק מדובר(זכרון, כ.מסך, התנגשות וכו').

פורסם
  • מחבר

את'לון ידידי, תאמין לי שהוצאתי והחלפתי כמעט כל כרטיס ורכיב על לוח האם שלי, עד שנשאר המעבד, שכאשר הוצאתי אותו הציפוצוף נשאר, והאמת דיי ראו עליו סימניי שריפה קטנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים