עבור לתוכן

קיבלתי את ה SB800 היום (לD80) מספר התייעצויות.

Featured Replies

פורסם

היי.. כמו שרובכם יודעים החלפתי את ה K100D ועברתי ל Nikon D80

קניתי כבר עדשת 24-70 2.8 , והיום קיבלתי את הפלאש החדש.

התרשמות ראשונית.... מדהים!

חשבתי שיקח לי שבועות ללמוד אותו (זה מה שלקח לי בשביל ה Sigma EF500DG שכבודו במקומו מונח)

כבר עכשיו , אחרי שעה בערך של התעסקויות (רובם סתם צילומים עם פלאש ובדיקות בסיסיות)

ניסיתי פלאש אחלוטי , עובד מדהים! הבאתי את ידידה שלי לצלם אותה קצת , זה נחמד שיש 2 מקורות אור.

מה שכן , יש לי כמה שאלות קטנות , אני בספק אם להרבה ממכם יש אותו.. אבל אולי לחלק יש מושג.

אז ככה , עם הפלאש קיבלתי עוד 3 חתיכות פלסטיק שקופות כאלה, שנראות בדיוק כמו הכרטיס הלבן שעל הפלאש..

זה מן הסתם במקומו.. הרעיון שהם בצעים של ירקרק חום כזה , ואדמדם.

ההשערה הראשונה שלי שזה קשור איכשהו ל WB , אולי להתאים את גוון האור?

שאלה נוספת (boren) יש לי אפשרות לעבוד בצורה אלחוטית גם עם הפלאש של הסיגמא שלי? EF500DG אפילו שהוא של פטנקס (אחרי הכל זה רק

המאונט של פנטקס..)

אני יודע שהוא תומך בזה.. בעצם הפלאש הזה תומך בכל מה שיש ל ex580 \ SB800 . אם כן , יש לך מושג איך אני עושה את זה? ניסיתי , לא ממש

הצלחתי.

אם כבר מדברים על פלאש אלחוטי... מישהו יודע איך זה עובד?

אני יודע שיש במצב של הפלאש שהוא על SU4 , שזה עובד כסלייב "טיפש" , הכוונה הוא מזהה את ההבזקה של הפלאש ה built in שבמצלמה

ומבזיק בעצמו.

המצב השני הוא REMOTE שזה אומר אלחוטי מלא? הכוונה , הסלייב יעבוד גם הוא לא יהיה מול ההבזקה של ה built in ?

בסה"כ, אני חייב להודות שאני מאוד מרוצה, הוא הגיע עם דיפיוזר , נרתיק איכותי והפילטרים הצבעוניים האלה

מה שלא מגיע עם ה Sigma EF500DG מצד שני.. אסור לשכוח שהוא עולה כמעט כפליים ועוד לא מצאתי אופציה שיש בוא שהיתה חסרה לי בסיגמא.

(איכות בניה בהחלט יותר טובה לטעמי)

לילה טוב.

פורסם

שאלה, הוא הגיע גם עם תוסף שמחזיק סוללה חמישית עליו?

פורסם

היי.. כמו שרובכם יודעים החלפתי את ה K100D ועברתי ל Nikon D80

קניתי כבר עדשת 24-70 2.8 , והיום קיבלתי את הפלאש החדש.

התרשמות ראשונית.... מדהים!

חשבתי שיקח לי שבועות ללמוד אותו (זה מה שלקח לי בשביל ה Sigma EF500DG שכבודו במקומו מונח)

כבר עכשיו , אחרי שעה בערך של התעסקויות (רובם סתם צילומים עם פלאש ובדיקות בסיסיות)

ניסיתי פלאש אחלוטי , עובד מדהים! הבאתי את ידידה שלי לצלם אותה קצת , זה נחמד שיש 2 מקורות אור.

מה שכן , יש לי כמה שאלות קטנות , אני בספק אם להרבה ממכם יש אותו.. אבל אולי לחלק יש מושג.

אז ככה , עם הפלאש קיבלתי עוד 3 חתיכות פלסטיק שקופות כאלה, שנראות בדיוק כמו הכרטיס הלבן שעל הפלאש..

שאלה נוספת (boren) יש לי אפשרות לעבוד בצורה אלחוטית גם עם הפלאש של הסיגמא שלי? EF500DG אפילו שהוא של פטנקס (אחרי הכל זה רק

המאונט של פנטקס..)

אני יודע שהוא תומך בזה.. בעצם הפלאש הזה תומך בכל מה שיש ל ex580 \ SB800 . אם כן , יש לך מושג איך אני עושה את זה? ניסיתי , לא ממש

הצלחתי.

אם כבר מדברים על פלאש אלחוטי... מישהו יודע איך זה עובד?

אני יודע שיש במצב של הפלאש שהוא על SU4 , שזה עובד כסלייב "טיפש" , הכוונה הוא מזהה את ההבזקה של הפלאש ה built in שבמצלמה

ומבזיק בעצמו.

המצב השני הוא REMOTE שזה אומר אלחוטי מלא? הכוונה , הסלייב יעבוד גם הוא לא יהיה מול ההבזקה של ה built in ?

בסה"כ, אני חייב להודות שאני מאוד מרוצה, הוא הגיע עם דיפיוזר , נרתיק איכותי והפילטרים הצבעוניים האלה

מה שלא מגיע עם ה Sigma EF500DG מצד שני.. אסור לשכוח שהוא עולה כמעט כפליים ועוד לא מצאתי אופציה שיש בוא שהיתה חסרה לי בסיגמא.

(איכות בניה בהחלט יותר טובה לטעמי)

לילה טוב.

אם כבר בפלאשים עסקינן

אתה יכול להרחיב מה יש לפנטקס,

ומה נחשב הפלאש הטוב ביותר , מה ההבדלים בינהם ?

(או לינק .. : ) )

פורסם
  • מחבר

לפנטקס יש את ה FGZ540 , לא יצא לי להתנסות איתו ולא קראתי עליו.

מה שלי יש לפנטקס זה הסיגמא EF500DG, הוא חזק מאוד, יש לו את כל הפיצ'רים שיש לניקון

אבל אין לו אפשרות לבטריה חמישית (כן פיירו, הSB800 מגיע עם המחבר לבטריה חמישית)

אין לו את הפיטלרים הצבעוניים האלה (שעוד לא מצאתי שימוש בשבלהם)

איכות בניה היתי אומר קצת יותר טובה בניקון, הוא גם יותר קטן קצת בגובה, מרגיש פחות "פלסטיק".

מה שכן, אני חושב (אל תתפסו אותי במילה) שה EF500DG super מבחינת עוצמה מקסימלית יותר חזק.

באופן כללי , הניקון יותר טוב, לא בהרבה.. אבל בכל זאת יותר טוב (עם שניהם לא היו לי בעיות חשיפה לא נכונה של הפלאש)

מצד שני , אל תשכחו שהניקון עולה הרבה יותר..

אז - ניקון טוב יותר

אבל הסיגמא לדעתי תמורה קצת יותר טובה לכסף.

טוב , כל אחד ואיך שהוא מסתכל על זה.

פורסם

אני לא מכיר את הפילטרים הספציפיים שמגיעים עם ה-SB800, אבל השימוש העקרי בפילטרים צבעוניים על פלאש הוא כדי להתאים את ה-WB לזה של הרקע. עם פילטר כתום ניתן למשל לשלב אור של פלאש עם אור של תאורת הלוגן ולקבל תמונה עם גוון צבעים אחיד בחזית וברקע. ללא פילטר כזה אפשר לקבל נושא בצבע מדוייק ורקע כתום, או רקע בצבע מדוייק ונושא כחלחל (תלוי איך מכוונים את ה-WB).

המאונט של פנטקס..)

הצלחתי.

סביר שה-pre-flash של הניקון גורם לסיגמה להבזיק לפני שהתריס פתוח. אם תגדיר את הפלאש ל-A או ל-M (במקום ל-TTL) הבעיה אמורה להתפתר (בהנחה שהסלייב של הסיגמה תקין ומוגדר נכון).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים