עבור לתוכן

התגרשת ופוטרת? אשתך תקבל חלק מהפיצויים

Featured Replies

פורסם

מזונות נועדו לעזור לגדל את הילדים. אם הגבר מקבל את הילדים, אז האשה אמורה להיות זו שמשלמת מזונות.

זוג גרוש שאין לו ילדים, או שילדיהם כבר בוגרים, אין סיבה שמישהו מהצדדים ישלם מזונות לאחר.

פורסם

כעקרון, רוב הנשים מרוויחות פחות (בגלל שהן צריכות לטפל בילדים). אני יודעת שאב יחיד מקבל לפעמים קצבת ילדים מביטוח לאומי. מה כן, אם האישה עמידה והקצבה נועדה לכלכל את הילדים, אין סיבה שהיא לא תשלם.

תכלעס, המזונות, מקורם בתקופה בה נאסר על נשים לעבוד והן לא יכלו לכלכל את עצמן. המצב שונה היום ולדעתי, במידה ואין ילדים בתמונה אין סיבה לשלם לה מזונות אלא אם נגיד, היא היתה עקרת בית עובדת (לא כזו שיושבת רגל על רגל, אחת שמקרצפת, שוטפת, מנקה, מכבסת ומבשלת בשביל שבעלה יוכל לפתח קריירה).

פורסם

מזונות נועדו לעזור לגדל את הילדים. אם הגבר מקבל את הילדים, אז האשה אמורה להיות זו שמשלמת מזונות.

זוג גרוש שאין לו ילדים, או שילדיהם כבר בוגרים, אין סיבה שמישהו מהצדדים ישלם מזונות לאחר.

רק שהמקרים שגבר מקבל מזונות הם אפסיים ולא חסרים מקרים שלזוג אין ילדים והאישה מקבלת מזונות.

פורסם

רק שהמקרים שגבר מקבל מזונות הם אפסיים ולא חסרים מקרים שלזוג אין ילדים והאישה מקבלת מזונות.

אין מקרים כאלה, מזונות = דמי טיפול לילדים עד גיל 18, אין ילדים אין מזונות.

פורסם

כעקרון, רוב הנשים מרוויחות פחות (בגלל שהן צריכות לטפל בילדים). אני יודעת שאב יחיד מקבל לפעמים קצבת ילדים מביטוח לאומי. מה כן, אם האישה עמידה והקצבה נועדה לכלכל את הילדים, אין סיבה שהיא לא תשלם.

תכלעס, המזונות, מקורם בתקופה בה נאסר על נשים לעבוד והן לא יכלו לכלכל את עצמן. המצב שונה היום ולדעתי, במידה ואין ילדים בתמונה אין סיבה לשלם לה מזונות אלא אם נגיד, היא היתה עקרת בית עובדת (לא כזו שיושבת רגל על רגל, אחת שמקרצפת, שוטפת, מנקה, מכבסת ומבשלת בשביל שבעלה יוכל לפתח קריירה).

יש מספר סיבות להפרשי השכר:

א. לגברים ללא השכלה יש הרבה יותר אפשרויות תעסוקה וקידום מאשר לנשים ללא השכלה בגלל שגברים מסוגלים לעבוד בעבודות פיזיות קשות.

ב. נשים, לרוב, שואפות למקצועות לא רווחים במיוחד כגון הוראה, גננות, פקידות וכדומה. למדתי בכיתה עם תלמידה מבריקה. הבחורה הוציאה ציונים מעולים בבחינות בגרות. לפני שנתיים פגשתי אותה במקרה בדרך מהבסיס. אתה יודעת מה היא לומדת? הוראה לגיל הרך במכללת אשקלון. למה? לא יודע. אין לי בעיה עם הוראה, אבל למה לא אוניברסיטה? למה ללכת ללמוד באיזה מכללה סוג ג' שאפילו לא דורשת בחינה פסיכומטרית? אכן, נסתרות דרכי המין הנשי.

ג. נכון, נשים רבות מעדיפות משפחה על פני קריירה ולכן עוברות לעבוד במשרה חלקית או אם המצב הכלכלי מאפשר הופכות לעקרות בית. אבל בשנים האחרונות בעולם המערבי מתפתחת מגמה הפוכה. דווקא גברים נוטשים את הקריירה והולכים לטפל בילדים בזמן שנשים הולכות לעבוד.

פורסם

אני מסכימה שלא חסר נשים שמחפשות תעסוקה לפי סטריאוטיפ דפוק אבל הכוונה היא להפרשי שכר שקיימים באותו מקצוע ולנשים שעושות אותן שעות ולא נותנים להן קידום ושכר נמוך יותר, לא תמיד עם הצדקה. אם יש מקום שבו מקדמים נשים מהר יחסית, זה בצבא, אך שם החל מדרגה מסויימת הם מעכבים קידום או משחררים.

אני חייבת לחלוק על דעתך בנושא "מעדיפות משפחה על פני קריירה". מישהו צרייך לעשות את העבודה המלוכלכת הזאת ואם הנשים לא היו עושות זאת, הרי שהיינו מפסיקים מלהתקיים. אתה מוכן להגיד לי את האמת - אם נניח והיתה לך אישה תותחית, קרייריסטית והיא היתה אומרת לך "מותק, תישאר בבית עם הילדים, אני עושה יותר כסף ממך" היית נשאר? אז קרוב למחצית מהגברים בסקנדינביה באמת נשארים. בארץ זה לא קורה אז מישהו צרייך לטפל בילדים. בחברה שלנו ישנה דו-פרצופיות מכוערת בנושא הנשים. מצד אחד מאשימים אותן שהן "מעדיפות משפחה", מצד שני מצפים מהן לדאוג לילדים. מצד שלישי נשים שמפתחות קריירה הן "כלבות אנוכיות" ו"מזניחות את הילדים". מצד רביעי אישה שבוחרת להיות עקרת בית כולם מסתכלים עליה כמו על איזו פדלעה כאילו להיות אמא זאת לא עבודה במשרה מלאה.

שקודם יחליטו מה רוצים מהנשים ושיהיו ריאליים, כי להחזיק משרה ואח"כ לחזור הביתה, לנקות, לבשל, לכבס, לתלות, להוריד, לגהץ, לקרצף, לאפות, להחליף חיתולים, לקחת מ/להבי"ס/גן זה הרבה יותר קשה מאשר נניח רק לעבוד מ-9 עד 6, לשבת על הספה ולהגיד "אוף מותק, אני עייף. מה יש לאכול?".

פורסם
  • מחבר

דריה אני דווקה בכיף הייתי מעדיף לישאר אם הילדים במקום לצאת לעבוד בשמש

זה לא העניין

הבעיה שאני לא חולה נקיון וסדר כמו רוב הבחורות

ואף אישה נורמלית לא תירצה לגדל ילדים בדיר חזירים :lol: :lol: :lol:

חוץ מיזה כמו שאמרתי בדיונים אחרים

הגיעה הזמן שהמדינה תממן מעונות\וגנים

כי זה התקופה הכי קשה בגידול הילדים בדרך כלל

אחרי זה הרבה יותר קל ליסתדר

פורסם

נו אז ממה אתה מודאג בכלל? אני לא רואה חתונה אצלך באופק ואם מישהו יתן לך לגדל ילדים הם ימותו מדזינטריה מהג'יפה שתהיה לך בבית אם לא תהיה שם אישה חולת נקיון שתסדר כל הזמן (וצוות חיטוי).

הקטע עם המעונות לדעתי זה הוגן ביותר. אני זוכרת ברוסיה, בזמנו, הגנים היו מסובסדים. היו כיתות קטנות, 4 ארוחות ביום (3 מתוכן חמות), המון צעצועים, חצר מאובזרת עם משחקים (בלי חרא של חתולים בארגז חול כמו פה!), היתה אפילו כמו קופ"ח קטנה בתוך הגן עצמו שבו היו נותנים חיסונים, עושים בדיקות כינים/תולעים, ומטפלים ע"ר בילדים במידה ומישהו נפגע, עד שיגיעו שירותי הצלה. היו הפעלות שונות (עשינו הצגות, שרנו, למדנו יצירה מכל מיני סוגים), היו טיולים למוזיאונים, טיאטרון או סתם ליער. זה היה נורא נוח. ברוסיה ילדים היו בגן מ-6 בבוקר עד 8 בערב וההורים יכלו לעבוד שעות ארוכות יותר. אני חושבת שזה היה הצד הטוב יותר של הסוציאליזם. אבל איפה מי יעשה את זה פה? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

עד 8 בערב זה מוגזם

כי ככה לא מתקיים קשר אם ההורים בגיל צעיר

שזה דבר מאוד חשוב

אבל עד 4-5 לדעתי זה יעזור מאוד

ודרך אגב בעניין הליכלוך

מחקרים הוכיחו שילדים שגדלו בבתים יחסית מלוכלכים פיתחו הרבה פחות אלרגיות

מילדים שגדלו בבית סופר נקי

ככה שילדים כן צריכים ליחשף ללכלוך במידה מסוימת

אבל אני לא רואה מצב שגבר יהיה אמיץ מספיק להגיד את זה לאישה

זה יהרוס לה חלק גדול במוח שאחרי על ניקיון וסדר :lol: :lol: :lol:

פורסם

תחזרו לנושא

(ולא, הנושא זה לא קיפוח נשים בעבודה וגם לא סוציאליזם ואפילו לא כמה נקי הבית של קרירין)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים