עבור לתוכן

מחפש AntiVirus ו-FireWall קלים שעושים את העבודה

Featured Replies

פורסם

שלום,

עד לפני שלושה ימים הייתי משתמש הדוק של האנטיוירוס של Norton, הייתי מעדכן אותו בקביעות נגד וירוסים חדשים ומשדרג את הגרסה כל פעם שיצאה גרסה חדשה.

לפני שלושה ימים פירמטתי את המחשב לאחר שנה שלמה שלא פירמטתי, כעת, אני רוצה כמה שפחות תוכנות כבדות שיפעלו לי ברקע, וכידוע לכולם, האנטיוירוס של נורטון כבד נורא יחסית למה שהוא מציע ואני בטוח שישנם פתרונות חלופיים.

כנ"ל לגבי FireWall, הייתי משתמש קבוע של ZoneAlarm אך אני מחפש כעת פתרון אחר, תוכנה קלה יותר שגם תעשה את העבודה כמו שצריך.

בינתיים יצא לי לנסות את האנטיוירוס של McAfee שכולל בתוכו גם FireWall מובנה, אך לא התרשמתי לטובה ממנו.

ניסיתי גם את האנטיוירוס של Panda, התקנתי את הגרסה האחרונה (7.02.00 Platinium) הכוללת בתוכה FireWall מובנה, דווקא אהבתי את התוכנה הזו, אך עד שאני לא עושה אקטיווציה באתר שלהם, אני לא יכול לעדכן את האנטיוירוס בקביעות... לכן זה יוצר לי בעיה.

רציתי לשמוע דעות אישיות שלכם, המשתמשים השונים בתוכנות הגנה שונות ולקבל המלצות וחוות דעת לגבי תוכנות ה-AntiVirus וה-FireWall השונות כדי להגיע למסקנה של איזה FireWall ואיזה AntiVirus עושים את העבודה הכי טוב ביחס לשטח שהם תופסים בזיכרון.

תודה רבה על הקריאה ולילה טוב,

אורן.

פורסם

זון אלרם?

פורסם

זון אלרם?

...

כנ"ל לגבי FireWall, הייתי משתמש קבוע של ZoneAlarm אך אני מחפש כעת פתרון אחר

...

פורסם

אני משתמש בפיירוול של Sygate, הוא לא אנטי ווירוס באותה תוכנה אבל הוא גם לא כבד ועושה את העבודה בלי לחסום דברים שימושיים.

פורסם

http://www.webattack.com/get/avast.shtml

אנטי וירוס חינמי דיי קליל וחביב ?! דורש הרשמה בחינם אחרי 90 יום .

לגבי פייר וול - מה רע ב ZONE ALARM ? היא נראת לי דיי קלילה למרות שאם 1 GB זיכרון

אני ממש לא מסתכל , לדעתי פו לא הקלילות קובעת אלא היעילות !. ועדיף יעיל ו נוח לשמוש על קליל ומסורבל....

:smoke:

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה על avast, אחכה לשמוע עוד חוות דעת לגביו טרם התקנתו...

בנוסף, רציתי לשאול מה דעתכם על AVG Anti-Virus, ראיתי אותו בנענע ויש עליו המון המלצות, אך בין ההמלצות השונות אני רואה שכתוב שהוא מזהה קבצים רגילים כווירוסים...

רציתי לדעת עד כמה הוא מזהה וירוסים כמו שצריך ועד כמה כדאי להתקינו...

תודה לכם.

פורסם

לגבי AVG , עד כמה שידוע לי הוא עובד על בסיס דוס !! מתוך חלונות, ואם אני לא טועה על המחשב של אבא שלי.

הוא מזהה וטופס את כל הוירוסים אבל הצורה שהוא עושה את זה פשוט מפחידה ! , הוא עושה מסך כחול דוסי

מזכיר קצת C++ ונותן אופציות מה לעשות עם הוירוס שנתפס , העדכון שלו פשוט לא לעניין - בהתחלה נראה רגיל

אבל בהתקנה הוא למעשה במקום לעדכן מתקין את עצמו מחדש !!

לא בשבילי .

אגב לגבי נורטון - אתה צודק הוא דיי כבד .

את ה AVAST התקנתי בעבודה שלי על מחשב עם XP נקי - כמעט ללא תוכנות ואני גם לא צופה וירוסים שם ,

ועוד לא ראיתי אותו בפעולה אבל לפי מנגנון הסריקה מתוך חלונות לא נראה לי שהוא קופץ לדוס , ויש לא גם אופציה

לפעול באתחול לפני הבוט של חלונות .

פורסם

אני אישית משתמש באנטי וירוס של נורטון ובפיירוול המובנה של XP.

הסיבה היא שעושה רושם שהאנטי וירוס של נורטון הוא הכי מוביל בשוק גם מבחינת עידכוני וירוסים, גם מבחינת נוחות, וגם מבחינת הפעולה השקטה שלו. אני אישית בכלל לא מרגיש שהוא קיים. מלבד התרעות מידי פעם על וירוסים שמגיעים באימייל או קבצים מסוכנים שאני מוריד.

בכל אופן הוא הוכיח את עצמו גם בתיקון בעיה במקרה של מציאת וירוס והסיכוי שהוא יתריע לך "סתם" הינו ממש נמוך.

החסרון הגדול שלו באמת הוא כמות הזיכרון שהוא תופס. ואכן ישנם אנטיוירוסים אחרים שלא זוללים זיכרון כמו נורטון.

אבל אני אישית לא מציע לך להתפשר בעניין הזה. אם אתה לחוץ בזיכרון כדאי שתחסוך אבל אני אישית חושב שנושא הוירוסים הינו חשוב בדרגה אחת מעל הרבה דברים, לכן אני לא מתפשר בנושא ומצידי שהאנטי וירוס יזלול אפילו יותר מה20M שנורטון תופס, והעיקר שיעשה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר (למרות שאני לא דוגמה טובה כי אני עובד עם חצי גגה זיכרון).

לגבי פיירוול אני הגעתי למסקנה שכל הפירוולים הגודלים והמשוכללים ביותר שיהיו יעשו בעיות עם אתרים כאלה או אחרים, ותוך כדי הגנה על המחשב הם גם יפריעו לפעולה התקינה של המחשב. לכן אני מסתפק בפיירוול המובנה של XP, שמבלבד כמה בעיות קטנות הוא מתפקד כמו שצריך, והוא מקטין באחוזים גבוהים את יכולת החדירה למחשב.

כמובן שאלה הם השיקולים שלי, ושיקולים שונים מאדם אחד לשני, אבל אני מציג אותם כדי לעזור לך להחליט על התצורה הטובה ביותר בשבילך. בכל אופן הכי חשוב שתחליט בסוף על מה שאתה מתרשם כפתרון הכי טוב מבחינתך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים