עבור לתוכן

האמת, ושלא יעבדו עליכם

Featured Replies

פורסם
לאתר בילויים באזור XXX דרושים פראיירים עם ציוד מקצועי,העבודה מתאימה לסטודנטים המחפשים לתת שירות בתנאים מחורבנים ושכר נמוך,העבודה הינה בתשלום של סוכריה על מקל לערב (לא גבוה במיוחד אך סביר ביחס לאתרים דומים) ,כמו כן מתאימה לפראיירים שמבינים בצילום,אפשרות קידום בשכר (ל5 שקלים, לא כולל הסעות) עם הזמן. חובה-מצלמה דיגטלית רפלקס.

עדיפות לאזור עם הרבה פראיירים כי פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים ובאיזור עם הרבה יהיה פשוט נוח יותר. כולל הטבות כגון כניסה למסיבות ואירועים גדולים (כדי שתצלמו כמובן, כי מאחורי הגדר זה קצת קשה) ,שתייה מהמטף כיבוי אש חינם ובונוסים כמו החלפה תריס בחינם (על חשבונכם כמובן)

בד"כ הנוסח המקורי הוא:

לאתר בילויים באזור XXX דרושים צלמים עם ציוד מקצועי,העבודה מתאימה לסטודנטים המחפשים לעבוד בתנאים מעולים,כמו כן מתאימה לאנשים שמבינים בצילום,אפשרות קידום בשכר עם הזמן. חובה-מצלמה דיגטלית רפלקס.

כולל הטבות כגון כניסה למסיבות ואירועים גדולים,שתייה חינם ובונוסים כמו **שקר כלשהו**.

• תגובות 31
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מסכים, אבל, מה הקטע? :P

פורסם

חחחחחחח אהבתי את זה אבל זה לא ככה, זה ממש תלוי על איזה אתר מדובר, היום האתרים מתחרים על הצלמים שלהם ומציעים כסף לצלמים מן המניין אפילו בשביל " שיערקו ", כמובן שיש אירועים / השקות שהאתרים שולחים אליהם צלמים ואז הצלם מקבל תשלום פר-אירוע.

מדובר על האתרים הגדולים, כדוגמאת BIN / לילה, לא על אתרים קטנים ודלים בתקציב...

ועניין השתייה זה ממש לא ככה, אני יכול להעיד על זה שאני נכנס ל5 מסיבות בקלות בערב אחד, מקבל שתייה ופינוקים חופשי (בירות,צ'ייסרים, וודקה רדבול, מה שבא... דוגמא פשוטה - בשישי האחרון 3 צלמים שנכנסו למועדון מסוים שמכירים אותם שם קיבלו "כבוד" מבעל המועדון וקיבלו על חשבונו בקבוק אבסלוט קפוא + 6 פחיות XL )

פורסם

לא בדיוק

אני מסכים לזה שאני מקבל הרבה פחות ממה שאני נותן אבל זה הולך בערך ככה:

חבר שלי: רותם הולכים היום כולם למסיבה ב****, 60 שקל כניסה אתה בא?

אני מתקשר למפיק: אני בא היום ל**** לצלם

מפיק: סבבה

כמובן שאני נכנס חינם ומקבל הטבות VIP שזה לא תמיד שתיה חינם אולי רק בלי תור..

פורסם

אז אצלי זה קצת שונה, כי אני מקבל פינוקים בלי סוף, בנוסף לזה שאני נכנס לכמה מסיבות באותו ערב, ולא מחכה דקה אחת בחוץ, פלאש אחד לכיוון המפיק (אפילו בלי שהוא יכיר אותי ) ואני בפנים...

פורסם
  • מחבר

צלמים באים לעבוד בג'ובים האלה, שוחקים את הציוד אחרי כמה עשרות אירועים, לא מקבלים תמורה מספקת בשביל זה, מסכנים את הציוד ואמורים להגיד תודה שמכניסים אותם למסיבה שבמילא הם יכולים להיכנס רק כדי לעבוד בה!!

את עניין השתייה חופשית אני לא חושב שצריך להעלות בכלל, כי מי לעזאזל ישתה (אפילו 2 שוטים של המשקה הכי מסכן) כשיש לו דברים יקרים כאלה בידיים.

בקיצור, הכל חרטעבונה. להיכנס לתחום הזה זה כמו לקפוץ לבור. אומנם לא עמוק, אבל סתם מסריח. -העסק לא יקדם אף אחד לשום מקום, אבל לפחות בניגוד לסחר בסמים, פה יש דרך החוצה.

פורסם

הציוד לא יהרס גם אחרי 30 מסיבות...

ויש גם סיפוק בלהעלות גלריה ולראות עשרות תגובות של "וואי איזו גלריה יפה".

נכון כלכלית זה ממש ממש לא משתלם אבל אם נהנהים מזה זו תמורה אחרת

פורסם

כמה מקבלים בערך למסיבה אחת באתרים כמו bin ולילה?

פורסם

הציוד לא יהרס גם אחרי 30 מסיבות...

ויש גם סיפוק בלהעלות גלריה ולראות עשרות תגובות של "וואי איזו גלריה יפה".

נכון כלכלית זה ממש ממש לא משתלם אבל אם נהנהים מזה זו תמורה אחרת

איך אתה יודע? ואם פתאום איזה ערס יבוא ו"תן תן תמונה כוסעמקקק" ואחרי זה מכה לגוף ונדפק הshutter? (חלילה קורה משהו לעדשה יקרה :-X )

או במקרה הטוב, פשוט מכה קלה של מישהו שרקד ונדפק משהו?

כמה מקבלים בערך למסיבה אחת באתרים כמו bin ולילה?

רק הרכזים מקבלים וגם זה לא משהו מיוחד ::)

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שאני לא מסתפק מ"איזה תמונה יפעע אפשר אותה ב1024*768?". זה ממש לא מה שיעשה לי את היום ו\או יחפה על בלאי של ציוד בטווח מחירים כזה.

פורסם

אני לא הולך למסיבות ערסים

והפירגון מגיע מחברים בעיקר

פורסם

עמית לפי הטונים שלך אני מבין שאתה כבר נעול על זה.

זה לא נכון שרק רכזים מקבלים כסף, צלמים טובים מקבלים כסף פר-גלריה.

בשביל לשמור על הציוד, מי שבאמת לוקח איתו ציוד יקר, הוא גם עובד איתו בדר"כ באירועים אחרים ועושה ממנו כסף, לכן יש ביטוח שמכסה את זה.

יש לי כמה חברים שמצלמים מסיבות עם ניקון D200 ועם קנון 30D ועדשות שעולות פי כמה מהגוף, לא קרה להם כלום עד היום ובמידה וכן יקרה - הכל מבוטח.

אין כזה דבר "איזה תמונה יפעע אפשר אותה ב1024*768?", זה לא פורום צילום, זה פירגון של אנשים שרואים מה אתה מסוגל להוציא מהמצלמה, רואים את השם שלך למטה ואחרי זה יותר קל לך להשיג עבודות באירועים פרטיים שמכניסים כסף - זה יוצר לך שם של צלם טוב, נקודה. תאמין לי זה עובד, אני ראיתי את התוצאות בעיניים.

ולראיה : אחד הצלמים היותר מוכשרים שאני מכיר, התחיל מצלם פשוט בBIN, התקדם להיות רכז השרון לנוער, והיום הוא אפילו לא התגייס עדיין (יש לו עוד כמה חודשים) והוא צלם הבית של ה"לכת", מקבל מהם משכורת ישירות, ומשכורת יפה מאוד, תמורת זה שהוא מצלם שם ליין מסוים, ערב אחד בשבוע, ועורך את התמונות.

פורסם

גם אי אפשר להכליל

הכל משתנה בין כל צלם וכל אתר

פורסם
  • מחבר

אני בכלל לא בא בטונים גבוהים, להפך אני עכשיו בשנטי שומע מוזיקה טובה ורגועה ואומר הכל מהלב כי באמת חבל לי שאנשים יבואו למקומות האלה עם תקוות ובסוף יקבלו את המציאות לפנים.

הנקודה שלי היא שכמות הצלמים שבאמת מקבלים תמורה הולמת לעבודה וההשקעה שלהם היא לא כמות שבזכותה אפשר להגיד שהעסק משתלם.

ושוב, אתה באמת יכול להגיד בפה מלא שהביטוח הזה יכוסה ע"י ההכנסות? או שרק אחרי שאתה מתקדם (וגם זה לא בטוח) כדאי לעשות ועד אז לקוות שלא יקרה כלום?

אני באמת מאמין לך שיש אנשים שהצליחו להתקדם מהעסק (בעזרת הרבה קשרים, מזל וכו' אבל זו לא הנקודה) וכל הכבוד להם. -אבל מי עם שאר 99.9 האחוזים שנשארו שלא הצליחו להתקדם? הרי הם הרוב המייצג.

מה שאני בא להגיד זה שהתחום הזה לא שווה קנייה של ציוד יקר כי אין הבטחה לקידום, אין הבטחה או כיסוי לנזקים של הציוד מצד המעסיק ואין שום הבטחה שהג'וב הזה יקדם את הצלם לעבודה יותר מכובדת.

התחום הזה הוא פחות או יותר כמו קזינו, רק בניגוד לקזינו בתחום הזה ישנם סיכויים לא קטנים להפסיד את הכסף שהשקעת מבלי לשחק בכלל.

אגב, לגבי ה"רמה" של אתרים שאתם מדברים עליהם.. ראיתי כבר צלמים מ"לילה" וגם "BIN" עם קומפקטיות מסכנות אז איפה הרמה בדיוק..

אתם יודעים מה, אם תצליחו לשלוף שמות של לפחות 10 צלמים שיצאו מהתחום והתקדמו (בזכות הכשרון, לא קומבינות ולא חרטות) לצילום מקצועי אני ארגיש כנראה טוב יותר.

פשוט מה שראיתי ושמעתי עד היום ממש גרם לי לסלידה מהתחום.

פורסם

עמית. בתור אחר שהרבה שנים בעסק הזה וכן מרוויח משכורת שיכולה בכיף לפרנס אותי חודש שלם.

היתי אומר שהעבודה הזאת היא למי שאוהב את זה..

אם אתה לא אוהב צילום ולא אוהב לצלם אנשים יפים במועדונים. אל תעשה את זה.

האנשים שבדרך כלל עושים את זה תקופה ארוכה זה האנשים :

1) אוהבים מאוד מסיבות

2) אוהבים לצלם במסיבות\אנשים\סגנון צילום כזה

3) אוהבים צילום באופן כללי ומשקיעים במצלמה לא רק בשביל צילום במסיבות.

וכמובן שיש גם את הקטע של השתיה חינם.. אני רק יכול להגיד לך שבשנתיים האחרונות אני הולך כל שבוע למינימום 2 מסיבות

(בדרך כלל חמישי+שישי)

שזה כבר מינימום 100 שקלים לשתי המסיבות יחד. זה אומר חסכון של 400 שקל בחודש.. תכפיל את זה בשנתיים האחרונות.

ואני לא סופר בכלל את כל השתיה שלא שילמתי עליה (וכן אני מצלם אחרי שאני שותה הרבה ומעולם לא נגעו\ניסו לגנות לי את הציוד)

ואני גם לא סופר את כל האירועים הצדדים שהיתי בהם שעל כל ערב אפילו אם זה 150 עד 200 שקלים.. זה משהו.

אני מבחינתי כיסיתי כל הוצאה על המצלמה ואני לא מסתכל על זה כעבודה.

שוב פעם... זה לאנשים מיוחדים שאוהבים דברים בסגנון הזה.

יש אתרים שלא משלמים כלום לצלמים והצלמים עושים את זה רק בשביל הכיף (כניסה חינם+שתיה זה לא באמת סיבה מספקת)

עם הזמן גם הם יקבלו קצת כסף מפה ומשם שגם כן עם הזמן יכסה הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים