עבור לתוכן

רוצה לקנות מצלמה חדשה

Featured Replies

פורסם

שלום שלום,

יש לי את הFUJI 5200 ואני צלם חובבן אבל אני מת על צילום , אם אני רואה פרח או בניין יפה אז אני חייב לצלם אותו הבעיה ש5200 של פוג'י לא נותן לי את הסיפוק וגם אני עוד מעט נוסע למשלחת לפולין אז בכלל אני רוצה לקנות.

הבעיה שאני כמו שאמרתי אני ממש לא מקצוען אז אני צריך את עזרתכם. אני רוצה לקנות מצלמה עד 4K אבל שיהיה בה כלול

עדשה(אני חושב 18-55 אם אני לא טועה) (אולי גם זכרון ותיק) אפשר כמובן לחרוג קצת מהתקציב אבל לא יותר.

חבר שלי המליץ על 400D האם יש לכם עוד המלצות עוד הצעות בבקשה זה מאוד חשוב.

• תגובות 41
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם תקנה את ה400D ביחד עם כרטיס זיכרון ועדשת קיט תגיע ל4600 שקל.

ב4600 שקל אני הייתי קונה:

מצלמה - פנטקס K100D

עדשה - סיגמה 17-70 (הזמנתי אותה למצלמה שלי)

כרטיס זיכרון

מחיר המצלמה 2500

מחיר העדשה 1800

כרטיס זיכרון מהסוג הכי מהיר 330

אתה תקבל אולי תמונה ברזולוציה נמוכה יותר ביחס לקנון אבל איכות תמונה גבוהה יותר

מה גם שיש את KENNY שמוכר את הK100D שלו (אם הוא כבר לא מכר) ואולי תשיג מחיר יד שניה במצב טוב

פורסם
  • מחבר

יש עוד כמה שאלות,

קודם כל חבר שלי איכשהו במכרז יצא לו קיט שלם ב3600 שזה ממש טוב.

דבר שני חפשתי מצלמות יד שניה ומצאתי 20D שהוא אומר שהיא במצב מצויין וכו' וכו'.

השאלה שלי אך באמת יודעים שהיא במצב מצויין ומה עושים בשביל לבדוק ואיזה שאלות חשובות צריך לשאול

פורסם

לא רוצה לזלזל בך, אבל לדעתי אתה סתם רוצה לקחת משהו רציני בשביל להגיד שיש לך מצלמה מקצועית ולהתגאות בה -יותר מאשר בשביל להשתמש בה ולדעת מה כל דבר בה עושה.

כמה שאלות בשביל להוכיח לך את זה:

למה אתה חושב שאתה צריך מצלמת SLR?

מה מגביל אותך כרגע?

מה אתה חושב שיש בSLR ואין במצלמות הזולות יותר?

האם אתה יודע לכוון מצלמה ידנית לגמרי? \ האם זה מה שאתה בעצם מחפש?

אני לא רוצה לבאס אותך, פשוט חבל להוציא ארבע אלפיות סתם (ואם תקנה מבלי לדעת מה אתה עושה זאת תהיה שטות).

פורסם
  • מחבר

תקשיב אני לא צלם מקצועי וזה. אבל בשביל חובבן יש לי תמונות עם 5200 ממש מוצלחות ואני קראתי הרבה ואני מבין די הרבה.

וכן אתמול צילמתי ב20D ובחיים שלי לא נהנתי לצלם ככה רציתי רק להמשיך לצלם ולצלם מה שלא קרה לי עם ה5200.

פורסם

אז תענה על השאלות וזהו.

למה לשגע את רבו?

פורסם

קיט שלם ב3600 זו אחלה עיסקה אבל אין מה להשוות עדשת קיט לעדשה שהצעתי

ולא ענית לשאלה ששאלו פה - האם אתה יודע לכוון ידנית מצלמה??

אני בפולין השתמשתי במצלמת דמוי SLR (פוג'יS9500) וחוץ מכמה מקומות שהיה חסר לי פלאש חיצוני (שכן אפשר לחבר אליה) היא עשתה את העבודה לא רע בכלל.

כדאי שקודם תהיה לך דמוי SLR ורק אחרי שתרגיש שמיצית אותה תעבור הלאה

פורסם

ה5200 היא דמוי-SLR.

אני לא חושב שאפשר או צריך להתקדם הלאה או להמליץ על משהו כשאנחנו לא יודע באיזה מצב הוא.

כי רוצה זה אומנם יפה, אבל השאלה העיקרית היא מה הוא צריך ומה כדאי לו לקנות.

פורסם

יש לי את הFUJI 5200 ואני צלם חובבן אבל אני מת על צילום , אם אני רואה פרח או בניין יפה אז אני חייב לצלם אותו הבעיה ש5200 של פוג'י לא נותן לי את הסיפוק וגם אני עוד מעט נוסע למשלחת לפולין אז בכלל אני רוצה לקנות.

אילו דברים חסרים לך ב-S5200?

הבעיה שאני כמו שאמרתי אני ממש לא מקצוען אז אני צריך את עזרתכם. אני רוצה לקנות מצלמה עד 4K אבל שיהיה בה כלול

עדשה(אני חושב 18-55 אם אני לא טועה) (אולי גם זכרון ותיק) אפשר כמובן לחרוג קצת מהתקציב אבל לא יותר.

ב-4000 ש"ח תוכל לרכוש DSLR עם עדשת קיט של כל אחת מהחברות הגדולות - קנון, ניקון, פנטקס, אולימפוס וסוני. כולן מצלמות טובות עם סט יתרונות וחסרונות שונה, אבל רק לאחר שתפרט מהם הצרכים והדגשים שלך יהיה אפשר לתת לך את העיצות הנכונות ביותר עבורך. ההודעה של עמית פורטת בצורה טובה את רוב השאלות הפתוחות, אבל הנה עוד כמה שאלות חשובות:

1. כמה חשוב, למשל, לך לצלם את הנושאים הבאים:

- צילומי מקרו

- אנשים וסיטואציות חברתיות באור חלש וללא פלאש

- פורטרטים שבהם הרקע מטושטש

- נופים ליליים כשהמצלמה על חצובה

- נושאים רחוקים בהגדלה (עם עדשת טלה)

- ציפורים במעוף

- נושאים אחרים שלא ציינתי

2. אילו עדשות וציוד נוסף (חצובה, פלאש חיצוני) אתה מתכנן לקנות בעתיד? כמה אתה מתכנן להוציא על התחביב הזה מעבר לאותם 4000 ש"ח?

פורסם
  • מחבר

בקשר לפוג'י קצת קשה לי להסביר את זה אני מנסה לצלם וכאילו אני לא מקבל את המקסימום והתמונות לא רוצות כמו שאני רוצה.

לעומת זאת נגיד ה400D או 20D שבהם השתמשתי וצילמתי תמונות (בעיקר ב20D) יצאו בדיוק כמו שקיוותי שהם יצאו ותכלס היה לי יותר נוח להשתמש בהם.

בקשר למה אני מעדיף לצלם הכול פשוט הכול , אם אני אראה פרח יפה אני אהיה חייב לצלם אותו אם אני רואה ציפור עפה גם את זה אני חייב לצלם אני מת על נופים לילים אני אוהב גם לצלם מהגשר שליד הבית את הכביש הכוונה פשוט הכול, כל מה שאני אחשוב שיצא יפה אני אצלם אותו.

בקשר לאביזרים אני מקווה שכן (חצובה יש לי אבל היא קצת שבורה אז אני מאמין שאני אקנה חדשה) עדשות ופלאשים בזמן הקרוב לא רק אם אני ממש אצטרך כי אין לי ממש תקציב להתחיל לבזבז 3000 שקל לעדשה אבל אני תמיד אעדיף לקנות עדשה חדשה מאשר PS3 או נגן או טלוויזה או כל דבר אחר.

מקווה שעזרתי.

ואורן (אם אני לא טועה) מחר אני נוסע לבדוק 20D יד שניה במחיר ממש טוב שנמצאת אצל בחור שנה וחצי וצילם 2700 פריימים והמצלמה במצב מצויין אם הכול יסתדר אני ממש מקווה לקנות אותה ... יש שאלות או דברים שאני צריך לשאול אותו או לבדוק במצלמה הספציפית הזאת?

פורסם

בקשר לפוג'י קצת קשה לי להסביר את זה אני מנסה לצלם וכאילו אני לא מקבל את המקסימום והתמונות לא רוצות כמו שאני רוצה.

לעומת זאת נגיד ה400D או 20D שבהם השתמשתי וצילמתי תמונות (בעיקר ב20D) יצאו בדיוק כמו שקיוותי שהם יצאו ותכלס היה לי יותר נוח להשתמש בהם.

זאת אמירה מאוד כללית שקשה להסיק ממנה משהו. מבחינת נוחות שימוש אין ספק שכל DSLR תהיה נוחה יותר לשינוי הגדרות מהיר מאשר ה-S5200 ומקבילותיה, אבל מבחינת איכות תמונה האמירה שלך מאוד לא מנומקת. אני בכלל לא בטוח שפוג'י S6500 ב-1400 ש"ח לא תספק לך את השיפור באיכות התמונה שאתה מחפש, אבל אם אתה מתעקש ללכת על DSLR ויש לך תקציב, אז לך על זה.

בקשר למה אני מעדיף לצלם הכול פשוט הכול , אם אני אראה פרח יפה אני אהיה חייב לצלם אותו אם אני רואה ציפור עפה גם את זה אני חייב לצלם אני מת על נופים לילים אני אוהב גם לצלם מהגשר שליד הבית את הכביש הכוונה פשוט הכול, כל מה שאני אחשוב שיצא יפה אני אצלם אותו.

אם אלה הנושאים הראשונים שעולים לך לראש ואם הדגש הוא על מגוון נושאים גדול, אז כדאי לך לשקול קנייה של עדשת טלה בנוסף לעדשת הקיט הקצרה. סט מעולה שכולל עדשה כזו ושעומד פחות או יותר בתקציב שלך הוא פנטקס K100D + עדשת קיט 18-55 + עדשת טלה טמרון 70-300 (טווח כולל שמקביל בפילם ל-27-450 מ"מ). סט כזה יהיה לך קשה להרכיב בחברות אחרות. בניקון, למשל, יש את ה-D40, אבל אין לה מנוע פוקוס פנימי ולכן לא ניתן לרכוש לה עדשת טלה כזו או דומה במחיר כל כך נמוך (שלא לדבר על עדשה מיוצבת). בקנון ובסוני לא נשאר לך מספיק כסף לעדשה נוספת. באולימפוס תוכל לקנות את ה-E330 עם שתי עדשות מקוריות שמכסות טווח כולל שמקביל בפילם ל-28-300. למצלמה יש מסך מסתובב ופוקוס ידני מאוד מדוייק (בזכות הגדלה מסיבית בתצוגה החיה) - שני פיצ'רים ששימושיים מאוד לצילומי מקרו, אבל יש לה פחות חיישני פוקוס ועדשת טלה יותר קצרה וזה יכול להיות קצת מגביל לצילום נושאים רחוקים בתנועה (בהשוואה לפנטקס).

ואורן (אם אני לא טועה) מחר אני נוסע לבדוק 20D יד שניה במחיר ממש טוב שנמצאת אצל בחור שנה וחצי וצילם 2700 פריימים והמצלמה במצב מצויין אם הכול יסתדר אני ממש מקווה לקנות אותה ... יש שאלות או דברים שאני צריך לשאול אותו או לבדוק במצלמה הספציפית הזאת?

- מה המחיר שהמוכר מבקש? איזו עדשה מגיעה עם המצלמה?

- האם שווה לך לוותר על אחריות בשביל מצלמה שמלבד איכות בניה מרשימה יותר, ומבחר גדול וזמין יותר של ציוד היקפי, לא כוללת יתרונות מאוד משמעותיים על פני הפנטקס K100D?

- האם תוכל בתקציב שלך לקבל גם עדשת טלה?

פורסם

האולימפוס נשמעת האופציה הטובה לדעתי למרות שאני לא מכיר את המצלמה

וחסרה לך הסיפרה 0 בטווח של הטמרון (270-450) שהוא לא יתבלבל

פורסם
  • מחבר

הוא מוכר את ה20D ב3250 עם עדשת קיט 18-55 ובנוסף הוא מציע למכור.

ניתן לרכוש בנוסף למעוניין: עדשה 70-200/4 CANON L בנוסף 28-135 CANON IS, וגם פלאש EX550 CANON

כמובן בתוספת מחיר.

ואני חושב שהדיל הזה שווה ואני אסע היום אליו לראות את המצלמה.

האם אני עושה טעות?

פורסם

תראה, המחיר הזה נחשב סביר, אבל מה שאתה בעצם עושה זה מוסיף 250 ש"ח בשביל מצלמה משומשת ללא שום אחריות, ללא מייצב ועם עדשת קיט פחות טובה. כל זה בשביל איכות בניה עדיפה, וזמינות גדולה יותר של ציוד היקפי. באופן אישי זה לא נראה לי הגיוני, אבל יהיו מן הסתם הרבה חובבי קנון שייחלקו עלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים