עבור לתוכן

המלצה של מחשבי כף יד

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מתעניין במחשבי כף יד ומצאתי שני דגמים שהם:HP IPAQ RX5940

Asus A639

מבקש המלצה,הבדלים וכול דבר שתוכלו להגיד לי על האחד לעומת השני כדי לדעת הפרשים ביניהם אם קיימים.

כול מה שתוכלו לספק מכול התחומים יעזור.

תודה לעוזרים.

פורסם

זה המפרט של ה639

http://www.pdastore.co.il/pdastore/product.aspx?p_id=6966

זה ש לHP

http://www.pdastore.co.il/pdastore/product.aspx?p_id=7001

הסוללה של הHP יותר חזקה משל האסוס 1700 לעומת 1300,עם הHP אתה מקבל 2 גיגה לעומת אסוס ואתה גם מקבל תוכנת ניווט,זאת לבדה עולה סיבובת ה1000 שקל.כך ש HP מציגה חבילה מאוד טובה,לי אישית יש את 5710 אותו מכשיר רק בלי WI-FI וגם 1 גיגה,המכשיר נוח לעבודה,מהיר למרות ש באסוס זה 416,ההדל או זניח,כיוון שיש מעבדים עם 624 MHZ שם יכול להיות שינוי,נסה לקרוא ביקורות עליהם,כי בעיקר ההבדל יהיה בנוחות השימוש,בדיוק הצג,וסוללה.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שבמהירות מגה הירץ אין הבדל בין שניהם?

המהירות הזאת מספקת?

מה ההבדל בין אנטנת gps פנימית לחיצונית?

ה1700 של hp וה1300 של asus?

כעיקרון קראתי ביקורת עליהם בזאפ לא יודע אם זה עוזר.

בכול מיקרה רציתי לשאול מה מגיע אם תוכנת ניווט ולמה? חשבתי שמחשבי כף יד{לפי מה שאמרו לי} לא מגיע עם תוכנת ניווט בכלל,כול הדגמים,אלה צריך לרכוש אותם ב 1000 שקל?

תודה.

פורסם

ה16 הרץ זה לא רציני,המהירות הזאת מספקת,

שבחיצונית אתה צריך לחבר אותה למכשיר ופנימית זה בפנים יותר נוח.

זה קיבולת של סוללה,ככל שיותר הרבה הסוללה תחזיק יותר זמן.

בוואלה יש 5940 כולל תוכנה ב2200 שווה לך לבדוק,כעיקרון המכשירים לא מגיעים התוכנה והיא עולה משהו במחיר הזה.

פורסם
  • מחבר

בכול חנות מקבלים תוכנה או רק בחלק?

ומה אתה חושב על האסוס?

פורסם

רק בחלק,לגבי האסוס לא יצא לי לעבוד איתו

פורסם
  • מחבר

בבאג ניתן לקבל תוכנה של מפות ישראל?

פורסם

אני גם מתלבט בין שני המכשירים ואני אעלה נק' ששמתי לב אליהן.

שים לב שבאסוס זה מעבד של אינטל וב-HP מעבד של סמסונג, כך שבהחלט יתכן שה-16 מגה-הרץ לא עקרוניים, וגם לא חקרתי עליהם, אבל עדיין בטח מדובר על ארכיטקטורה שונה ויכולות שונות.

אני יודע למשל שבאתר של Skype כותבים שמכשיר PDA עם המעבד של סמסונג שיש ב-HP לא אמור לתמוך בשיחות דרך SKYPE ב-WIFI.. (לעומת זאת שמתי לב לדיווח אחד שדיווח על הצלחה בנושא).

באשר לאסוס כבר קיבלתי דיעות משני משתמשים שטענו ש-SKYPE עובד.

זה יכולה להיות אחלה דרך לחסוך בשיחות טלפון מחו"ל, כל מה שצריך זה בית קפה עם WIFI חינם.

באסוס טוענים שיהיה שידרוג חינם לגירסת Windows Mobile 6, בעוד ב-HP בוודאות לא תהיה (זה כנראה לא משמעותי גם לפחות לזמן הקרוב).

עוד דברים שרצוי לשים לב אליהם..

האסוס לפעמים מגיע במחיר כולל ממשק עברי, בעוד ה-HP לא (וצריך להוסיף על כך באיזור ה-150 ש"ח).

האחריות של היבואן של HP הרבה יותר טובה מהאחריות של אסוס שניתנת ע"י רונלייט והמשתמשים מחפישים אותה.

ה-HP עד כמה שאני יודע מגיע בכל החנויות עם מפות אירופה בגירסה של TomTom שנחשבת מצויינת. היא לוקחת באיזור ה-1.5GB ולכן ממלאת את רוב הזיכרון 2GB הפנימי שמגיע איתו, ניתן כמובן לגבות אותה למחשב ולמחוק מהמכשיר אם אין בה צורך.

Tomtom לא עושים מפות לישראל, ולכן תצטרך לרכוש/להשיג תוכנה אחרת כגון Nav'n'go IGO 2006 Plus או Destinator.

כמובן שגם תוכל למצוא מפות תואמות לתוכנות אלו לכל שאר העולם.

למי שלא צריך WIFI ה-5710 של HP לדעתי צריך לקרוץ במיוחד במחירו הנמוך שכן הוא כמעט זהה ל-5940. אבל אם זה מיועד לאנשי עסקים שמטיילים הרבה, ה-WiFi דיי הכרחי לדעתי.

באשר לתמיכה בכרטיסי הרחבה SDHC 4GB, עדיין לא מצאתי תשובה חד משמעית האם ניתן להריץ אותם על ה-HP. יש טענות שצריך לעדכן אותם קודם.

באתר של אסוס לעומת זאת יש עידכון שאמור לסדר תמיכה כזו (אם כי משתמשים בפורום שלהם מדווחים על בעיות עם כרטיסים אחרי העידכון, או אחרי שידרוג ל-WM6, לא בטוח מה הגורם עדיין).

פורסם
  • מחבר

בסדר אבל שמה זה בניפרד וצריך לשלם לחוד[br]פורסם בתאריך: 1.09.2007 בשעה 08:38:17

אני גם מתלבט בין שני המכשירים ואני אעלה נק' ששמתי לב אליהן.

שים לב שבאסוס זה מעבד של אינטל וב-HP מעבד של סמסונג, כך שבהחלט יתכן שה-16 מגה-הרץ לא עקרוניים, וגם לא חקרתי עליהם, אבל עדיין בטח מדובר על ארכיטקטורה שונה ויכולות שונות.

אני יודע למשל שבאתר של Skype כותבים שמכשיר PDA עם המעבד של סמסונג שיש ב-HP לא אמור לתמוך בשיחות דרך SKYPE ב-WIFI.. (לעומת זאת שמתי לב לדיווח אחד שדיווח על הצלחה בנושא).

באשר לאסוס כבר קיבלתי דיעות משני משתמשים שטענו ש-SKYPE עובד.

זה יכולה להיות אחלה דרך לחסוך בשיחות טלפון מחו"ל, כל מה שצריך זה בית קפה עם WIFI חינם.

באסוס טוענים שיהיה שידרוג חינם לגירסת Windows Mobile 6, בעוד ב-HP בוודאות לא תהיה (זה כנראה לא משמעותי גם לפחות לזמן הקרוב).

עוד דברים שרצוי לשים לב אליהם..

האסוס לפעמים מגיע במחיר כולל ממשק עברי, בעוד ה-HP לא (וצריך להוסיף על כך באיזור ה-150 ש"ח).

האחריות של היבואן של HP הרבה יותר טובה מהאחריות של אסוס שניתנת ע"י רונלייט והמשתמשים מחפישים אותה.

ה-HP עד כמה שאני יודע מגיע בכל החנויות עם מפות אירופה בגירסה של TomTom שנחשבת מצויינת. היא לוקחת באיזור ה-1.5GB ולכן ממלאת את רוב הזיכרון 2GB הפנימי שמגיע איתו, ניתן כמובן לגבות אותה למחשב ולמחוק מהמכשיר אם אין בה צורך.

Tomtom לא עושים מפות לישראל, ולכן תצטרך לרכוש/להשיג תוכנה אחרת כגון Nav'n'go IGO 2006 Plus או Destinator.

כמובן שגם תוכל למצוא מפות תואמות לתוכנות אלו לכל שאר העולם.

למי שלא צריך WIFI ה-5710 של HP לדעתי צריך לקרוץ במיוחד במחירו הנמוך שכן הוא כמעט זהה ל-5940. אבל אם זה מיועד לאנשי עסקים שמטיילים הרבה, ה-WiFi דיי הכרחי לדעתי.

באשר לתמיכה בכרטיסי הרחבה SDHC 4GB, עדיין לא מצאתי תשובה חד משמעית האם ניתן להריץ אותם על ה-HP. יש טענות שצריך לעדכן אותם קודם.

באתר של אסוס לעומת זאת יש עידכון שאמור לסדר תמיכה כזו (אם כי משתמשים בפורום שלהם מדווחים על בעיות עם כרטיסים אחרי העידכון, או אחרי שידרוג ל-WM6, לא בטוח מה הגורם עדיין).

תודה על המפרט,אלו בהחלט נקודות מחשבה מעניינות לעבור עליהם.

אני גם קראתי נידמה לי על הנושא שפחתחת שגם אתה מתעניין אז בדקתי.

כעיקרון לכול אחד יש נקודות מסויימות אבל עדיין לא אומרים חד משמעי מה יותר עדיף ללקוח,אבל מבחינת השירות ניראה כי HP יתן הרבה יותר,חברה שהשירות שלה ברמה יותר טובה כניראה,מחברות אחרות שלא מכירים ויודעים עליהם,בהקשר של התמיכה בSDHC 4GB צריך לוודא מה קורה בקשר לזה,יש שאלות שאין להם תשובות ועדיין לא ניתן לדעת בוודאות כניראה מה קורה עם שניהם,צריך לברר בקשר לתמיכה ומה יתן חוויה טובה יותר. משום מה אני חושב שהHP דווקא ישרת את הסיפוק ברמה טובה.

רק צריך לבדוק את התמיכה והשידרוג של הWM6 שאמרת.

פורסם

תגיד, אתה רציני? הם באמת השתפרו? אני הייתי צריך אותם לפני שנתיים וממש סבלתי. יש לי שני ניידים של HP ונשבעתי שאני לא קונה מהם עד שהם לא משפרים את השירות. בעצם יש עוד אופציה והיא שרונלייט יותר גרועים (למרות שלא ממש ברור לי איך אפשר)

פורסם

2 סוגי המעבדים מצוינים זה כמו AMD ואינטל,WM6 זאת מערכת מאוד חדשה ורוב הדברים עדיין מפותחים עבור ה 5,לגבי התוכנה I-GO מגיעה על כרטיס זיכרון,ניראה מוזר שTOMTOM מגיעה מותקנת על זיכרון מכשיר,לגביSYKYPE בדקתי את העניין במחשב שלי 5710 התוכנה מתקינה את עצמה טוב,ואפילו נכנסת הצ'ט עובד,אבל כמו שהיה רשום באתר השיחות לא עובדות,מוזר שדווקא במעבדי סמסונג זה לא עובד,כי זה מעבד מאוד נפוץ במחשבים של HP,ACER,MIO.

פורסם

yuraxp - איך אתה בדיוק מחבר את ה-5710 שלך לרשת בלי WiFi?

בכל מקרה בפוקט מישהו ענה לי הבוקר שה-5940 כן מריץ SKYPE (אם כי הוא לא פירט בקשר לשיחות אז לא יודע כמה זה אמין) וכרטיס 4GB רגיל.

פורסם

תגיד, אתה רציני? הם באמת השתפרו? אני הייתי צריך אותם לפני שנתיים וממש סבלתי. יש לי שני ניידים של HP ונשבעתי שאני לא קונה מהם עד שהם לא משפרים את השירות. בעצם יש עוד אופציה והיא שרונלייט יותר גרועים (למרות שלא ממש ברור לי איך אפשר)

יש את האחריות של HP ישראל (זבל), ויש את האחריות של CMS.

CMS תותחים, HP ישראל.... כתבתי בשורה הקודמת.

CMS אלו גם מי שמייבאים את מחשבי DELL, ואני מניח ששמעתם כבר על טיב האחריות של דל בארץ.

פורסם

הרי כדי לדבר בתוכנה אתה סך הכול צריך חיבור לרשת,ושם יש אופציה גם בלי WI-FI

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים