עבור לתוכן

נחשפתי פעם ראשונה לנושא הקירור עקב הכתבה שלכם,יש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

פעם ראשונה שאני שומע על נושא הקירור של המעבדים והמארז השאלות שלי הם:

1.למה אני צריך תוספת קירור למעבד ולמארז?

2.האם לא מספיק אמצעי הקירור שהתקינו לי בקניית המחשב?

3.האם ביצועיי המעבד מושפעים מעליית חום ובאיזה צורה?

4.כיצד נוצרת עליית חום במעבד?

5.איך אני בודק טמפרטורה במעבד?מהי הטמפרטורה האידיאלית למעבד?

*** יש לי מעבד פנטיום 4 במהירות 1.6 מגה הרץ עם זכרון פנימי של 512K ,יש לי לוח אם של ASUS עם CHIPSET 850 שלINTEL

כמו כן זיכרון 128RDRAM.

איך אני יכול לשפר את ביצועיו מלבד הוספת זכרון?

אם אני יעשה אובר קלוקינג איך אני יכול לדעת מה הגבול שלו לעבודה בטוחה ויציבה בלי לשרוף את המעבד?

תודה על הקדשת הזמן לכל מי שיענה לי!

פורסם
  • מחבר

סליחה אני מתקן את עצמי יש לי לוח אם - MSI 850 PRO5

פורסם

אם התחלת לקרוא המשך כך, יש לך מדריכים רבים באתר אשר יעזרו לך גם להמהיר וגם לקרר את מארזך וחלקיך...

פורסם

1. לפעמים המחשב שקנית מאוורר בצורה גרועה מאוד, או שהוא נמצא במקום לא מתאים (למשל צמוד בין 2 מדפים, או כששמש נשפכת עליו),

ובמקרה כזה המעבד שלך וכל המחשב בעצם - רותח.

2. מחשבים סטנדרטיים לא באים עם אמצעי קירור טובים. זהו המינימום שאתה יכול לשים ושאיתו המחשב יפעל.

3. מעבדי פנטיום 4 מכילים מנגנון אשר מוריד את מהירות המעבד במקרה של התחממות יתר.

אם המעבד חם, מהירות המעבד תפחת וכך גם הביצועים.

4. כשהמעבד בעבודת מאמץ (משחקים, כיווץ קבצים גדולים, ועוד) אז האלקטרונים (שזזים במהירות גבוהה מאוד) יוצרים חיכוך לאורך זמן רב יותר, ובכמות גדולה יותר. חיכוך יוצר חום.

5. יש כמה תוכנות מומלצות. ביניהם MBM המפורסמת. ניתן להוריד אותן ממאגר ההורדות שבאתר. כמו כן ניתן גם לבדוק טמפ' דרך הביוס.

6. את ביצועי המחשב אתה יכול לשפר ע"י אוברקלוק, החלפת מעבד לאחד מהיר יותר, החלפת/הוספת זיכרון.

7. את הגבול אתה תזהה - המחשב או מערכת ההפעלה לא יעלו, מסכים כחולים, שגיאות לעיתים תכופות, ועוד תופעות לוואי.

במקרה כזה יש להוריד טיפה את האוברקלוק עד אשר אין יותר תופעות כאלה ואז המחשב יציה.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ASTER NARGILA

פורסם

רק שתידע המעבד שלך מצויין לOC 1.6A

יאיר :D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים