עבור לתוכן

איך לסדר את XP שמזהה צורב כסידירום בלבד?

Featured Replies

פורסם

צורב ה-!QUE שברשותי (IDE) מאד בעייתי עם הודעות עם MEDIUM SPEED ERROR וכדומה כמעט בכל נסיון צריבה (NERO).

אם למישהו יש עצה בנידון, יבורך, אבל מה שרציתי לשאול ואולי זה קשור איכשהו, זה איך ניתן לשכנע את מערכת ההפעלה

XP לזהות את הצורב, כצורב. הוא כרגע מזוהה כסידי רום בלבד וכמובן אין לי אפשרות ב-properties שלו לבדוק מה

קורה עם הצריבה המובנית של XP. אולי אם אוכל לנטרל אותה (אם היא מופעלת), המצב ישתפר? הסרתי את הדרייבר הגנרי של חלונות

אבל הוא פשוט הותקן מחדש ואין כנראה דרייבר אחר לצורב הזה. מישהו יודע איך לחנך את המערכת?

פורסם

לגבי תוכנות כמו נרו אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלהתקין את הגירסה החדישה ביותר שקיימת ולקות שהצורב יפעל כיאות.

ואם יש לך בעיה עם המהירות אז פשוט תנסה לצרוב במהירות יותר נמוכה.

לגבי חלונות ניתן לבטל את השימוש של XP במנגנון הצריבה המובנה ע"י ביטול service שנקרא IMAPI CD-Burning. אני א יודע יותר מידי על אפשרות עידכון לדריבר לצורב בXP (מעבר לעובדה שלא צריך דריבר בשביל כונן CD והמערכת אמורה לזהות אותו מעצמה כצורב ולהשתמש בפקודות תקניות שמוכרות בכל הצורבים כפקודות הצריבה). ובכלל אני לא חושב שXP הוא שיפתור לך תבעיה.

אני מציע שתפרט לגבי הבעיה הנרו "ותסביר באיזה מקרים אתה מקבל את ההודעה "MEDIUM SPEED ERROR", באיזה מהירות ניסית לצרוב, כמה סוגי מדיות ניסית ובאיזה שלב של הצריבה אתה מקבל את ההודעה.

פורסם
  • מחבר

לגבי תוכנות כמו נרו אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלהתקין את הגירסה החדישה ביותר שקיימת ולקות שהצורב יפעל כיאות.

ואם יש לך בעיה עם המהירות אז פשוט תנסה לצרוב במהירות יותר נמוכה.

לגבי חלונות ניתן לבטל את השימוש של XP במנגנון הצריבה המובנה ע"י ביטול service שנקרא IMAPI CD-Burning. אני א יודע יותר מידי על אפשרות עידכון לדריבר לצורב בXP (מעבר לעובדה שלא צריך דריבר בשביל כונן CD והמערכת אמורה לזהות אותו מעצמה כצורב ולהשתמש בפקודות תקניות שמוכרות בכל הצורבים כפקודות הצריבה). ובכלל אני לא חושב שXP הוא שיפתור לך תבעיה.

אני מציע שתפרט לגבי הבעיה הנרו "ותסביר באיזה מקרים אתה מקבל את ההודעה "MEDIUM SPEED ERROR", באיזה מהירות ניסית לצרוב, כמה סוגי מדיות ניסית ובאיזה שלב של הצריבה אתה מקבל את ההודעה.

ביטלתי את שרות הצריבה אבל כמו ששיערת זה לא פותר את הבעיה. בסה"כ כל מה שהמלצת כבר ניסיתי:

גירסה הכי חדשה של נרו, מהירות הקטנה האפשרית (x4) ומדיות שונות. שמתי לב שאם אני משתמש במדיה

של MAXELL, תקליטור CDRW, אז בד"כ אין בעיית צריבה אבל רוב המדיות האחרות של תקליטורי ה-CDR

לא נצרבות. יש אחת קצת יותר אמינה אבל עדיין באחוזים נמוכים. עוד שמתי לב שהצריבה מתקדמת כהלכה עד ל-6%,

ואז משהו משתבש, אולי זה רמז למקור הבעיה?

העליתי את כמות ה-ULTRABUFFER בהגדרות למכסימום של 80 מ"ב ואני מנסה כל מיני אופציות כמו צריבה עם ובלי

JUSTLINK וכדומה אבל לא נראה שזה משפר את המצב. הודעות הטעות מגוונות, הכי פופולרית היא "MEDIUM SPEED ERROR"

אבל מופיעות גם "INVALID WRITE STATE" ו-"SESSION FIXATION ERROR" מדי פעם.

ד"א, עדכנתי את ה-ASPI כך שזאת לא הבעיה, אני מניח. ומה עם זיהוי הצורב כצורב ולא כסידירום בלבד? העובדה שזה לא קורה לא

קשורה אולי לכל העסק?

פורסם

הודעות הטעות מגוונות, הכי פופולרית היא "MEDIUM SPEED ERROR"

ההודעות האלה מגבירות את החשש שמדובר בצורב שכנראה שבק חיים. חבל שלא ציינת באיזה צורב מדובר, ובאיזה דגם. כמו כן לדעת אם זה צורב חדש או ישן לא יזיק בכלל, כדי לעזור לך לגבי השערות למקור הבעיה.

ד"א, עדכנתי את ה-ASPI כך שזאת לא הבעיה, אני מניח.

צריבה בנרו למשל לא מתבססת על ממשק ASPI, כך שזה לא משנה בכלל איזה גירסה יש לך. אם גם בנרו הצריבה לא עובדת.

ומה עם זיהוי הצורב כצורב ולא כסידירום בלבד? העובדה שזה לא קורה לא

קשורה אולי לכל העסק?

אתה בטח מתכוון ל"ומה עם זיהוי הצורב כסידירום בלבד ולא בצורב?"

בכל מצב יתכן וזה קשור לבעיה, אבל מעניין אותי לדעת איך יתכן שהצורב מזוהה כסידי רגיל אם בנרו הצורב מזוהה כצורב, כשנרו משתמש בממשק של חלונות?

האם אתה מתכוון רק לעבודה שחלונות קורא לצורב CDROM?

פורסם
  • מחבר

הודעות הטעות מגוונות, הכי פופולרית היא "MEDIUM SPEED ERROR"

ההודעות האלה מגבירות את החשש שמדובר בצורב שכנראה שבק חיים. חבל שלא ציינת באיזה צורב מדובר, ובאיזה דגם. כמו כן לדעת אם זה צורב חדש או ישן לא יזיק בכלל, כדי לעזור לך לגבי השערות למקור הבעיה.

שכחתי גם את "CALIBRATION AREA FULL" :-( אבל אני מניח שזה קשור לעובדה שתקליטור CDR, בנסיון כושל לצרוב כמה פעמים, יוצא מכלל שימוש. הצורב הנו QUE! של QPS. מהירות 20X10X40, עם FIRMWARE אחרון. חדש יחסית (פחות משנה) ולא ממש עבד בפרך בתקופה הזו. הבעיה שהצורב הובא מחו"ל כך שאין לי הרבה אופציות תמיכה או החלפה.

אתה בטח מתכוון ל"ומה עם זיהוי הצורב כסידירום בלבד ולא בצורב?"

בכל מצב יתכן וזה קשור לבעיה, אבל מעניין אותי לדעת איך יתכן שהצורב מזוהה כסידי רגיל אם בנרו הצורב מזוהה כצורב, כשנרו משתמש בממשק של חלונות?

האם אתה מתכוון רק לעבודה שחלונות קורא לצורב CDROM?

אני בהחלט מתכוון למה שתיקנת, טעות שלי.

אני מניח שאם נרו יכול לעבוד עם הצורב, גם אם לעתים רחוקות, אז הזיהוי בחלונות הוא פחות קריטי, אבל אכן זאת כוונתי, שהצורב מופיע

כ-CDROM. במאפיינים רשום:

NAME : RW201040

DEVICE TYPE : DVD/CD-ROM drives

MANUFACTURER : Standard CD-ROM drives

פורסם

במאפיינים רשום:

NAME : RW201040

DEVICE TYPE : DVD/CD-ROM drives

MANUFACTURER : Standard CD-ROM drives

זה בסדר גם לי יש צורב וזה בדיוק מה שכתוב אצלי במאפינים שלו.

חלונות מזהה צורבים ככונני סידי רגילים. אבל אם תשים לב בXP צורבים נקראים "במחשב שלי" כונני CD-RW.

בכל אופן עושה רושם שכדאי שתשקול לקנות צורב חדש כי הצורב הזה שכבר נמצא אצלך שנה כנראה "התעייף" בנוסף לעובדה שהחברה שמייצרת אותו כנראה לא בדיוק החברה הכי טובה לייצור צורבים.

פורסם
  • מחבר

במאפיינים רשום:זה בסדר גם לי יש צורב וזה בדיוק מה שכתוב אצלי במאפינים שלו.

חלונות מזהה צורבים ככונני סידי רגילים. אבל אם תשים לב בXP צורבים נקראים "במחשב שלי" כונני CD-RW.

בכל אופן עושה רושם שכדאי שתשקול לקנות צורב חדש כי הצורב הזה שכבר נמצא אצלך שנה כנראה "התעייף" בנוסף לעובדה שהחברה שמייצרת אותו כנראה לא בדיוק החברה הכי טובה לייצור צורבים.

טוב, החלטתי לראות אם פירמוט והתקנה מחודשת של XP יעזור במשהו. אז יש לי עכשיו גישה ל-RECORDING של המערכת, מה שלא היה

קודם, אבל בעית הצריבה עצמה לא נפתרה. אני אעשה אולי עוד נסיון לבדוק עם מדיה שעוד לא השתמשתי בה רק להיות בטוח שהצורב

הנוכחי באמת גמר את הסוס. תודה על כל העזרה.

פורסם

הסיכוי שיש קשר בין מערכת ההפעלה לבין פעילות הצורב הינה אפסית.

לכן לדעתי זו פעולה מיותרת, אני מאוד מקווה שאתה לא מפרמט את נדיסק רק בשביל שזה יסדר לך את הבעיה בצורה כי אין סיכוי שיש קשר.

פורסם
  • מחבר

הסיכוי שיש קשר בין מערכת ההפעלה לבין פעילות הצורב הינה אפסית.

לכן לדעתי זו פעולה מיותרת, אני מאוד מקווה שאתה לא מפרמט את נדיסק רק בשביל שזה יסדר לך את הבעיה בצורה כי אין סיכוי שיש קשר.

לא, פשוט הרגשתי שהגיע הזמן להתקנה חדשה, מכל מיני סיבות אחרות.

פורסם
  • מחבר

שמתי לב לדבר נוסף שאולי קשור לכל העניין ואולי לא : כשאני מגדיר בנרו ב-preferences-ultrabuffer את מה שהוא מציע (39 מ"ב)

הצריבה נתקעת תמיד ב-3%. כשאני מעלה למכסימום של 80 מ"ב הוא ממשיך עד 6% ותמיד שם משחרר את ה-"medium speed error"

שלו. יכול להיות שענין הזכרון גורם לבעיה באיזשהו אופן? אולי נרו חושב שאין לו מספיק לעבוד איתו?

יש לי 256 מ"ב RAM ונרו הוא האפליקציה היחידה שעובדת בזמן צריבה.

כל זה אומר משהו למישהו?

פורסם

זה אומר בדיוק הפוך ממה שאמרת.

נרו משתמש בזיכרון הרגיל כזיכרון באפר לפני שהוא מתחיל לצרוב, לכן כשאתה מגדיל את כמות הזיכרון הזו לוקח לנרו קצת יותר זמן עד שהיא מתמלאת ואז מתחילה בפועל פעולת הצריבה (שלבסוף נכשלת בגלל תקלה בצורב).

תנסה לבטל לחלוטין את השימוש בזיכרון הזה (תגדיר אותו כאפסי) ואז תראה שפעולת הצריבה תכשל מיד כשנרו יתחיל לצרוב.

פורסם

צורב ה-!QUE שברשותי (IDE) מאד בעייתי עם הודעות עם MEDIUM SPEED ERROR וכדומה כמעט בכל נסיון צריבה (NERO).

אם למישהו יש עצה בנידון, יבורך, אבל מה שרציתי לשאול ואולי זה קשור איכשהו, זה איך ניתן לשכנע את מערכת ההפעלה

XP לזהות את הצורב, כצורב. הוא כרגע מזוהה כסידי רום בלבד וכמובן אין לי אפשרות ב-properties שלו לבדוק מה

קורה עם הצריבה המובנית של XP. אולי אם אוכל לנטרל אותה (אם היא מופעלת), המצב ישתפר? הסרתי את הדרייבר הגנרי של חלונות

אבל הוא פשוט הותקן מחדש ואין כנראה דרייבר אחר לצורב הזה. מישהו יודע איך לחנך את המערכת?

גם אצלי ה אקס פי לא מזהה את הצורב אלא כ- סידי רגיל אבל נותן לי לצרוב דרכו (דרך התוכנה המובנית)

וגם ב"מחשב שלי" כתוב לי סי די רום לא CDRW

פורסם
  • מחבר

בדקתי עוד כמה מדיות וכלום. בינתיים גם התחילו בעיות העתקה לדיסק מתקליטור צרוב שלא היו אתו בעיות אז כנראה

שהצורב הזה כבר בדרכו לעולם הבא. (מקווה שיש גיהינום מיוחד לרשעים כמוהו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים