עבור לתוכן

תמונות ראשונות מהK10D

Featured Replies

פורסם

יש לי רק 17-70 בנתיים ואני חיי רק בלילה (תאורה) אז הייתי דיי מוגבל באפשרויות שלי

מחר אני אקח אותה ת"א אולי משהו יתפוס לי את העין..

תודה לאורן שעזר לי בכל תהליך הקניה

ממש סטודיו חח

opposites_by_MuseBreaks.jpg

רמקול של קריאיטיב

creativecr6.jpg

ברקן בסוף הקיץ

imgp01544my7.jpg

שימו לב איך שהעורב מואר באדום מהזריחה, כדאי להעתיק את הלינק ולראות הכל

Raven_by_MuseBreaks.jpg

פורסם

תתחדש! :xyxthumbs:

תרגיש חופשי לספר יותר על הציוד ועל הרושם הראשוני שלך ממנו...

פורסם
  • מחבר

עוד מוקדם מדיי לתת דעה אבל זה שיפור עצום מהפוג'י (למרות שלדמוי יש יתרונות מסויימים)

גם אין לי נסיון עם SLR אחרות אז אין לי למה להשוות אותה, אחרי יומיים עם המצלמה אני יכול להגיד ש:

התיפעול שלה מאד נוח וממש פשוט התרגלתי מהר מאד

כל פעולה למשל הגדלה של תמונה X20 או פילטרים מתבצעת מיידית, מעבד חזק (אולי זה ככה בכל הSLR אבל ממש לא בפוג'י)

העדשה מתפקסת ממש מהר

800 ISO שמיש לחלוטין

בעיקר הפריע לי:

לא ניתן לצפות במסך הLCD כדי לצלם, אם אני לא טועה זה גם לא אפשרי בSLR

העדשה לא מתפסקת באור חלש למשל ברחוב מואר קשה לה להתפקס, או שעשיתי משהו לא בסדר זו הייתה הפעם הראשונה שהשתמשתי בה

אם אני כן רוצה לפקס את העדשה אני צריך לפתוח פלאש שיאיר ואז או שאני אסגור אותו ואצלם או שיבוא פלאש שני. אם אני אצלם אנשים מה שיקרה זה שהם יחשבו שצילמו אותם בהבזק הראשון. מה הבעיה לשים נורה בצבע?

גם כל התמונות דורשות AUTO LEVELS בפוטושופ במצב BRIGHT (בלי להעלות רוויה ניגודיות או חדות) זה בעיקר מה שמפריע לי

אחרי כמה חודשים אני אתן לתת ביקורת יותר רצינית

פורסם

לא ניתן לצפות במסך הLCD כדי לצלם, אם אני לא טועה זה גם לא אפשרי בSLR

עד לשבוע האחרון התכונה הזו הייתה ייחודית למצלמות ה-DSLR של אולימפוס ולדגם אחד של קנון שעולה $4500, אבל אז הוצגו ארבעה דגמים חדשים שכוללים אותה - שניים של ניקון ושניים של קנון. המחירים של הדגמים האלה נעים בין $1400 ל-$5000. סביר שבעתיד הנראה לעין התכונה הזו תשולב גם בדגמים זולים יותר, ומן הסתם גם בדגמים של פנטקס.

העדשה לא מתפסקת באור חלש למשל ברחוב מואר קשה לה להתפקס, או שעשיתי משהו לא בסדר זו הייתה הפעם הראשונה שהשתמשתי בה

תופעה ידועה עם מצלמות אוטופוקוס באור חלש. נסה לכוון את חיישן הפוקוס לנושא קונטרסטי (למשל עין ולא לחי). אם זה לא עוזר, תעבור לפוקוס ידני. כשאתה משתמש בפוקוס ידני, נסה לפקס במצב טלה ואז לשנות את הזום למצב הרחב שבו אתה רוצה לצלם. אם העדשה שלך תומכת בזה, אז יותר קל ויותר מדוייק לפקס ידנית בשיטה הזו.

אם אני כן רוצה לפקס את העדשה אני צריך לפתוח פלאש שיאיר ואז או שאני אסגור אותו ואצלם או שיבוא פלאש שני. אם אני אצלם אנשים מה שיקרה זה שהם יחשבו שצילמו אותם בהבזק הראשון.

אני לא חסיד של ה-AF assist באמצעות פלאש פנימי ובגלל זה אני לא משתמש בו כמעט אף פעם (גם ב-7D שלי יש את השטות הזו). עדיף להשתמש בפתרונות אחרים.

מה הבעיה לשים נורה בצבע?

אין בעיה, אבל רוב היצרנים (לא רק פנטקס) משום מה לא עושים זאת ומעדיפים לחסוך כמה סנטים. במצלמות של ניקון יש פנס AF assist שדומה לזה שיש לך בפוג'י. זה לא פתרון מוצלח כמו AF assist שמאיר את הנושא בטקסטורה של פסים אדומים, אבל זה הרבה יותר טוב מכלום. הפתרון הטוב ביותר במקרים כאלה הוא שימוש בפלאש חיצוני, רצוי בפלאש חיצוני של החברה שמייצרת את המצלמה. לפלאשים כאלה יש AF assist מהסוג השני, וברוחב שמכסה את כל חיישני הפוקוס.

גם כל התמונות דורשות AUTO LEVELS בפוטושופ במצב BRIGHT (בלי להעלות רוויה ניגודיות או חדות) זה בעיקר מה שמפריע לי

אתה יכול לשנות את ההגדרות של המצלמה, רק קח בחשבון שככל שהתמונה יותר מעובדת במצלמה יש יותר סיכוי לקבל שינויים הרסניים ובלתי הפיכים (קונטרסט גבוה למשל יכול לגרום לאיזורים בהירים שרופים).

פורסם
  • מחבר
עד לשבוע האחרון התכונה הזו הייתה ייחודית למצלמות ה-DSLR של אולימפוס ולדגם אחד של קנון שעולה $4500, אבל אז הוצגו ארבעה דגמים חדשים שכוללים אותה - שניים של ניקון ושניים של קנון. המחירים של הדגמים האלה נעים בין $1400 ל-$5000. סביר שבעתיד הנראה לעין התכונה הזו תשולב גם בדגמים זולים יותר, ומן הסתם גם בדגמים של פנטקס.

אני משער שבעוד כמה שנים זה כבר יהיה סטנדרטי במצלמות SLR

תופעה ידועה עם מצלמות אוטופוקוס באור חלש. נסה לכוון את חיישן הפוקוס לנושא קונטרסטי (למשל עין ולא לחי). אם זה לא עוזר, תעבור לפוקוס ידני. כשאתה משתמש בפוקוס ידני, נסה לפקס במצב טלה ואז לשנות את הזום למצב הרחב שבו אתה רוצה לצלם. אם העדשה שלך תומכת בזה, אז יותר קל ויותר מדוייק לפקס ידנית בשיטה הזו.

היא תומכת, אני רק מקווה שיעבור מספיק אור בשביל שאני אוכל לראות אם התמונה באמת חדה

אני לא חסיד של ה-AF assist באמצעות פלאש פנימי ובגלל זה אני לא משתמש בו כמעט אף פעם (גם ב-7D שלי יש את השטות הזו). עדיף להשתמש בפתרונות אחרים.

כמו?

אין בעיה, אבל רוב היצרנים (לא רק פנטקס) משום מה לא עושים זאת ומעדיפים לחסוך כמה סנטים. במצלמות של ניקון יש פנס AF assist שדומה לזה שיש לך בפוג'י. זה לא פתרון מוצלח כמו AF assist שמאיר את הנושא בטקסטורה של פסים אדומים, אבל זה הרבה יותר טוב מכלום. הפתרון הטוב ביותר במקרים כאלה הוא שימוש בפלאש חיצוני, רצוי בפלאש חיצוני של החברה שמייצרת את המצלמה. לפלאשים כאלה יש AF assist מהסוג השני, וברוחב שמכסה את כל חיישני הפוקוס.

ברור שעדיף פלאש של פנטקס. אבל קני מחפש קונה לsigma EF500DG super שלו ואני חולה עליו. יכול להיות שיהיו בעיות?? (אני מקווה שהוא לא שיחד פה אנשים :lol:)

אתה יכול לשנות את ההגדרות של המצלמה, רק קח בחשבון שככל שהתמונה יותר מעובדת במצלמה יש יותר סיכוי לקבל שינויים הרסניים ובלתי הפיכים (קונטרסט גבוה למשל יכול לגרום לאיזורים בהירים שרופים).

אני יודע לכן לא עשיתי את זה... אני מקווה שבחודשים הקרובים יהיה לי מחפש חדש ופעולה של פתיחת פוטושופ וAUTO LEVLS חידוד או כל דבר אחרי יהיו פעולות מיידיות

אחלה תשובות תודה (התחלתי לכתוב כמוך :o)

פורסם

אורן קיבל ממני קצת מזומנים מהצד ::)

רותם, אתה יודע לאיזה אתר אני מצלם, יש לי שם מעל 2000 תמונות עם הפלאש שלי ועם מצלמה פחות טובה משלך

מה עוד אתה צריך כדי לראות שהוא בסדר? :bash:

בכל מקרה , תמונות יפות. חסרה לי קצת חשיפה ארוכה יותר בפרחים.

קצת יותר תאורה לפרח עצמו (חשיפה ארוכה יותר \ אסא גבוה יותר) היה מדגיש את הפרטים הקטנים שבפרח שחסרים לי קצת.

אבל נסלח לך הפעם, תמונות ראשונות :]

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שיהיו בעיות פשוט אורן הזכיר את זה עכשיו

בתמונה עם הפרחים הפאשלה הייתה דוקא מדידת אור ממוצעת לכל התמונה ולא נקודתית לקוץ.

Shutter Speed: 1/45 second

F Number: F/5.6

Focal Length: 0 mm

ISO Speed: 400

ISO 800 היה נותן קצת רעש

F היה יכול לרדת ל4

מהירות צמצם הייתה עולה קצת

אבל בקטנה..

5 תמונות חדשות בDA:

http://musebreaks.deviantart.com/gallery/

פורסם

אני חושב שלפחות 640 היית צריך לשים שם. אפילו 800... הרעש היה מינורי והיה ניתן להעיף אותו עם כל תוכנה.

חשיפה היית יכול לרדת אפילו ל 30\1

היית מצלם בישיבה שאתה יציב לא היתה צריכה להיות בעיה.

(אני היתי מצלם על 15\1 במועדון שאני לא הכי שפוי ובעמידה והתמונות היו יוצאות חדות

פורסם
  • מחבר

איך אני בוחר ISO שהוא לא 100\200\400\800\1600?

עוד לא הגעתי לקטע הזה בספר :)

פורסם

היא תומכת, אני רק מקווה שיעבור מספיק אור בשביל שאני אוכל לראות אם התמונה באמת חדה

התכוונתי האם העדשה תומכת בשמירת נקודת הפוקוס כשמשנים את הזום מטלה לרחב. לא כל עדשות הזום תומכות בזה (אלה שלא הן למעשה עדשות variofocal)‏

כמו?

כמו הקפדה על נושא מספיק קונטרסטי שהמצלמה מסוגלת לפקס עליו, כמו שימש בפוקוס ידני, כמו שימוש ב-AF assist אמיתי של פלאש חיצוני.

ברור שעדיף פלאש של פנטקס. אבל קני מחפש קונה לsigma EF500DG super שלו ואני חולה עליו. יכול להיות שיהיו בעיות??

במיוחד בשביל שאלות כאלה כתבתי את המאמר הזה.

פורסם

עוד לא הבנתי. אתה חולה עליי או על הפלאש? :nixweiss:

והבטחתי שאני אתן לו את הפלאש לפחות לכמה שעות של בדיקות :פ

רותם, אתה כרגע על שינוי באסא בקצב של 2\1 , שזה אומר כמו שכתבת

200\400\800\1600

אתה צריך לנסות את זה ל 3\1 איפה שהו בהגדרות.. לא צריך ספר כדי למצוא את זה.

ואז יפתחו לך אופציות כמו :

520\640\1000\1250

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה וכתבתי חולה עליך שלא תחשוב שאני לא סומך עליך בקטע של הפלאש חח

וכמו תמיד תודה גם לאורן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים