עבור לתוכן

מעבד-רינדור-כרטיס מסך,והקשר בינהם

Featured Replies

פורסם

אני ממש לא בתחום,אבל קראתי כי זה מענין אותי.ואני לומד קצת על זה.

הייתי רוצה קצת לקבל הסבר על הקשר בין שלושת הדברים שבכותרת כי אני מבולבל.

"ערוץ 10 הפקות" ידידנו אומר בכמה מקומות שיש חשיבות לכרטיס המסך,שאם לא עבודת הרינדור מתארכת כי הרידור הוא בתוכנה ולא בחומרה מפאת חוסר בכרטיס מסך.(אני מתנצל מראש אם טעיתי,הטעתי,או לא הבנתי נכון).

בפורום אחר נאמר שאין שום קשר בין הכרטיס מסך לרינדור,למעט אם זה REAL TIME.מה ההבדל בניהם?

ואז,אם אפשר לסכם בכמה מילים את "שרשרת" ההיררכיה של עבודת הרינדור,כלומר ניח לומר ש:

לרינדור דרוש מעבד X כרטיס מסך ATI(את זה הבנתי מיד ממנו).

דרוש כונן Y.

ומה הקשר והחוליה החלשה בכל דבר ודבר,כי אני רואה המון ת'רדים ושאלות שחוזרות על עצמן עם הכרטיס מסך,וכן תשובות שונות.

פורסם

מצטרף לשאלה!

רק שאני עם 8800GTS

פורסם
  • מחבר

ממה שהבנתי וראיתי בדור הקודמים של הכרטיסים ATI טובה יותר ב-REAL TIME.

אבל מה שמעניין הוא שהכרטיסים המקצועיים QUADRO הם של NV.וזה לא מפתיע לכשעצמו,אבל מבלבל למה אז ATI ועכשיו NV?

פורסם

1. שאם לא עבודת הרינדור מתארכת כי הרידור הוא בתוכנה ולא בחומרה מפאת חוסר בכרטיס מסך.

2. בפורום אחר נאמר שאין שום קשר בין הכרטיס מסך לרינדור,למעט אם זה REAL TIME.מה ההבדל בניהם?

ככה:

1. חוסר בכרטיס מסך - לא תוכל לעבוד בכלל על המחשב.

תוכנה לא מקודדת פיזית אלא המעבד- כל התוכנות יעשו את אותה פעולה בזמן דומה.(ארוך)

מעבד חזק יותר יוכל לקצר תהליך זה באותם תוכנות שונות.

כשיש לך כרטיס עריכה ייעודי- יש בו יכולת קידוד בכרטיס עצמו (חומרה), כך שהעבודה נופלת על הכרטיס ולא על המעבד.

כמובן יכולת זו חוסכת המון זמן, עד כדי 1:1 -זמן (שעה סרט=שעה קידוד)

2. עבודה בריל טיים שונה ממה שרובכם מכירים- יכולת עבודה בריל טיים היא בעצם יכולת לראות בזמן אמת מה שאתה עושה.

כלומר- אם שמת 3 פיטרים על קטע A ו2 פילטרים על קטע B וביניהם יש מעבר אפקט - מן הסתם כולם יצטרכו לרנדר כדי לראות בסופו של דבר מה יצא מזה. (אלא אם כן תעבוד ב PREVIEW אז לא תראה טוב- הכל יהיה מפוקסל במקרה הטוב).

לעומת יכול בריל טיים- אני למשל יראה את זה תוך כדי לחיצה רגילה על PLAY ללא שום צורך ברנדור, ללא שום עיקוב של עשירית שניה.

יש כרטיסי עריכה שיודעים "לשאוב" שוח מכרטיסי מסך של ATI- מה שנותן יותר "כוח" בריל טיים- כלומר -

אם ניקח את הכרטיס עריכה שלי- עם יכולות רגילות וכרטיס GFORCE- יהיה לי ריל טיים אך "חלש" -כלומר לא 2-3 פילטרים ומעבר "חזק".במקרים מסויימים התוכנה תיעצר ותדרוש רנדור.

אותה מערכת עם כרטיס ATI - תעשה זאת עם 5 פילטרים ללא בעיה.

לקוודרו יש יכולות כאלה כי זה היעוד שלהם- למטרות עריכה וגרפיקה- לכן יש להם את אותה תכונה ביכולת גבוהה יותר מכרטיסים אחרים.

פורסם

יש גם הבדל בין תוכנות תלת לתוכנות עריכה בתהליך הרינדור.

בתוכנות עריכה כרטיסי המסך מרנדרים לך אפקטים ומעברים תוך כדי עבודה (בהתאם לתוכנה ולכרטיס המסך שברשותך)

וכך אתה יכל לראות תוצאה אמיתית תוך כדי עבודה.

בתלת הרינדור נכון להיום תלוי ברובו על המעבד שלך. ישנה מגמה כיום לעשות שימוש גם ביכולות העיבוד של כרטיס המסך לצורך רינדור תלת

(nvidia Gelato) אבל הוא לא ממש מניב תוצאות נכון להיום.

פורסם
  • מחבר

מעבד חזק יותר יוכל לקצר תהליך זה באותם תוכנות שונות.

כשיש לך כרטיס עריכה ייעודי- יש בו יכולת קידוד בכרטיס עצמו (חומרה), כך שהעבודה נופלת על הכרטיס ולא על המעבד.

כמובן יכולת זו חוסכת המון זמן, עד כדי 1:1 -זמן (שעה סרט=שעה קידוד)

אז מה עדיף/כדאי:לפי מה שאני מבין כרטיס מסך חזק מוריד מהעומס על המעבד,אבל מצד שני כתבת שצריך כרטיס חזק לעבודה.

האם יש שלבים בעבודה שבו צריכים כרטיס מסך חזק,ו/או מעבד חזק?

אם נניח אבחר במעבד הכי חזק של אינטל,הוא "יאלץ" אותי לקחת כ.מסך חלש יותר?

והאם יש חשיבות לזיכרון ה-RAM?אני מבין שצריך לפחות 2GB,זה נכון?

ודבר נוסף:יש מקום שניתן לקרוא בצורה מסודרת מההתחלה על הנושא?כי יש לי מאמרים,אבל אני מעדיף משהו התחלתי ממש מאפס ואז להתקדם.

פורסם

תכלס הכל עניין של כסף.

ברור שכמה שיותר חזק יותר טוב, אבל תלוי עד כמה אתה רוצה להשקיע.

מה אתה מתכוון לערוך? חתונות/תוכניות טלווזיה/ סרטי ימי הולדת של השכן?

לא תמיד יש הצדקה להשקיע, אלא אם בא לך בשביל הכיף שלך.

אני למשל עורך אירועים,קליפים וסרטי תדמית.

לאירועים למשל חייב ריל טיים אחרת אין הצדקה לשעות עבודה ולכסף שמקבלים.

- כרטיס מסך חזק לא יוריד מהעומס, אלא ייתן לך יתרון קטן לצפייה במעבר ללא רנדור (ריל טיים)

- מעבד חזק לא ישנה משוואה לכרטיס מסך חלש/חזק, לא ממש יש קשר.

- זיכרון מינימום 2G. מומלץ 4 למי שעובד על בסיס קבוע בתוכנות חזקות, ועוד תוכנות ברקע.

- לא מכיר מקום מרוכז, חפש ברשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים