עבור לתוכן

Photoshop - רגע מושלם.

Featured Replies

פורסם
Dreamy_Day_by_Vidati.jpg
פורסם

איפה הזוג המאוהב איפה האוירה המדהימה איפה הצבעים החיים.

ערכת את התמונה כאילו זה נגזר מהעיתון.

ומה הקשר עיתון ומשקפיים לאוירה רומנטית.

תמונה כזאת צריך לתת לה עידון ולא להרוס את התמונה.

וגם שחכת מסגרת זה חשוב מאוד בתמונות מהסוג הזה.

תראה ותלמד מה זה רגע מושלם. ערכתי את התמונה לפני ואחרי..

לפני:

81231025ll8.jpg

אחרי:

56wd6.jpg

:-* איזה רגע מושלםם.. פשוט מניפיק(בצרפתית).

פורסם
  • מחבר

חחחח... איזה קטילות אני מקבל פה... :lol:

סך הכול סתם פרסמתי משהו שלפי דעתי יצא יפה... וגם לא הזכרתי שזה רגע רומנטי. זה אמור להיות רגע כזה שיש שקיעה והכול מושלם ואווירה טובה.

ומרטין.. לא כל אחד שמפרסם פה עבודות הוא "אומן" ברמה בן לאומית כמוך ::) אז אל תיהייה כבד ותגיד מה לשפר ואיך.

פורסם

פשוט תדגיש את הקטע של השקיעה יותר (אבל לא יותר מדי)

הטשטוש של האובייקטים בתמונה הוא מאוד מיוחד לפי דעתי זה נותן הרגשה של ציור מפעם כזה ;)

פורסם

איפה הזוג המאוהב איפה האוירה המדהימה איפה הצבעים החיים.

ערכת את התמונה כאילו זה נגזר מהעיתון.

ומה הקשר עיתון ומשקפיים לאוירה רומנטית.

תמונה כזאת צריך לתת לה עידון ולא להרוס את התמונה.

וגם שחכת מסגרת זה חשוב מאוד בתמונות מהסוג הזה.

תראה ותלמד מה זה רגע מושלם. ערכתי את התמונה לפני ואחרי..

לפני:

81231025ll8.jpg

אחרי:

56wd6.jpg

:-* איזה רגע מושלםם.. פשוט מניפיק(בצרפתית).

עבודה יפה מאוד.

אני מאוד אהבתי. יש כאלה שלא יודעים לקבל ביקורת\לפרגן או סתם לסתום את הפה כשצריך.

מה גם שבכלל לא פנית אליהם. לא מבין את זה.

בכל אופן, אני אוהב לראות מקצוענים בפעולה. יש לך אולי עוד דוגמא של "לפני" ו"אחרי" , בבקשה?

פורסם

Vidati - סליחה על אי הנוחות הזאת פשוט יש פה ילדים שלא מבינים בדברים האלו.

בסך הכל יצאה לך עבודה טובה אני יודע שנתת לתמונה קצת אווירה אומנותית וזה בסדר.

רק היית צריך לתת קצת רמונט מה שנקרא.

צריך להרגיש את האווירה הנינוחה, יותר להדגיש את השקיעה כמו זה שמעלי אמר ולתת הברקה כלומר לזכוכית(ליין לכוס ולכל מה שיש לו אפשרות להברקה) אבל כאמור בעיצוב אומנותי זה לא כל כך מסתדר.

היית צריך רק להדגיש על אומנות ומיד הייתי מבין מהתחלה. פשוט חשבתי שנתת שואו מהסרטים, אז רציתי להראות לך שאפשר לעשות יותר טוב מזה בכמה פעולות פשוטות. אבל שטויות הכל בסדר ואני שוב מצטער על הערה הכבדה כביכול.

בהצלחה ואשמח אם תוסיף עוד תמונות בסגנון שנראה עוד קצת מהטעם המיוחד הזה שלך.

ורציתי להגיד שמאוד אהבתי את הסגנון של השקיעה רואים שאתה בחור כזה גם אני אוהב מאוד שקיעות ים אווירה אתה יודע יין אוכל משובח זה מדהים. :P

שיהיה לך בהצלחה בסגנון הזה שלך. ;)

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

אין בעיה מרטין, אתה אחלה בחור אתה.. :lol:

ותודה על ההערות הבונות אני אולי יפרסם תיקון לתמונה בהמשך.

פורסם

Vidati - סליחה על אי הנוחות הזאת פשוט יש פה ילדים שלא מבינים בדברים האלו.

בסך הכל יצאה לך עבודה טובה אני יודע שנתת לתמונה קצת אווירה אומנותית וזה בסדר.

רק היית צריך לתת קצת רמונט מה שנקרא.

צריך להרגיש את האווירה הנינוחה, יותר להדגיש את השקיעה כמו זה שמעלי אמר ולתת הברקה כלומר לזכוכית(ליין לכוס ולכל מה שיש לו אפשרות להברקה) אבל כאמור בעיצוב אומנותי זה לא כל כך מסתדר.

היית צריך רק להדגיש על אומנות ומיד הייתי מבין מהתחלה. פשוט חשבתי שנתת שואו מהסרטים, אז רציתי להראות לך שאפשר לעשות יותר טוב מזה בכמה פעולות פשוטות. אבל שטויות הכל בסדר ואני שוב מצטער על הערה הכבדה כביכול.

בהצלחה ואשמח אם תוסיף עוד תמונות בסגנון שנראה עוד קצת מהטעם המיוחד הזה שלך.

ורציתי להגיד שמאוד אהבתי את הסגנון של השקיעה רואים שאתה בחור כזה גם אני אוהב מאוד שקיעות ים אווירה אתה יודע יין אוכל משובח זה מדהים. :P

שיהיה לך בהצלחה בסגנון הזה שלך. ;)

Now thats more like it :xyxthumbs:..

לא יותר סבבה לדבר בצורה כזאת ולא להסתכל על כולם מלמעלה ;) כל הכבוד מרטין! :yelclap:

פורסם
  • מחבר

דרך אגב מרטין בתמונה שהראת... בענפים מה עשית? איזה אפקט, שזה ניהייה יותר מלא הענפים? שרפת קצת את התמונה?

פורסם

נערך.

פורסם

קודם כל מרטין, גם אם אתה מקצוען ברמה בינלאומית העובדה שבמקום לתת ביקורת עניינית ומקצועית אתה רק קוטל את היוצר ונדחף רק כדי להראות את העריכות שלך (שרחוקות מלהרשים כאן מישהו) גורמת לך להיראות ילדותי חסר מקצועיות בעליל. בהמשך אתייחס לכמה דוגמאות אצלך שמביישות את כל אומנות עריכת התמונה.

Vidati, אני אנסה לתת לך כיוונים כלליים לשיפור, כי בגדול לא כ"כ השגת את המטרה שלך. העריכה אמנם מעניינת לכשעצמה, אבל היא לא תואמת את המסר שניסית להעביר. אז הבעיות:

1) הבעיה הראשונה בעריכה שלך (והיא ממש "זועקת" לצופה) היא חוסר האיזון בצבעים, דבר שיוצר דרמטיות ודינאמיות - בדיוק ההיפך מאווירה של רגע מושלם. אמנים מפרים את האיזון בכוונה כדי להשיג תוצאות דרמטיות, ואני מאמין שכאן הכוונה שלך היא להשרות שלמות, מה שמושג ע"י איזון (תיכף ארחיב בנושא).

1.1) חוסר האיזון הוא כמובן לצבעים החמים. יצירה רוויה בצבעים חמים כמו שלך מעבירה פסיכולוגיה דרמאטית של דינאמיות, תנועה, אי - שקט. אני דיי בטוח שזה לא מה שניסית להשיג. דרך אגב, לידע כללי, תמונה שרוויה בצבעים קרים יוצרת סצינה דרמטית סטאטית וקודרת.

2) הרקע שרוף מדי, ולא מבינים אם מדובר בכלל בשקיעה, אור יום, או משהו אחר (אולי בכלל לא בכדור הארץ?). אבל לרקע אמורה להיות משמעות מסוימת בתמונה. אצלך, בגלל שהרקע בצבע הכי חם, אתה מבטל למעשה את תחושת הנפח והמרחק שלו (כי אובייקטים "חמים" קופצים קדימה לעין) וכך למעשה ביטלת את כל העומק של התמונה. שוב, לדעתי זה רחוק ממה שניסית להשיג.

3) יש אוביקטים מסויימים שניסית לחדד ולהבליט, מה שנותן תחושה של נקודת מבט מיוחדת, כאילו המתבונן שרוי במצב מיוחד (אולי חולם?) שגורם לו לראות את המציאות בצורה חדה ובהירה. שוב, זה כיוון מעניין, אבל קצת דרמטי מדי לטעמי.

אז איך משפרים?

1) אתה צריך איזון בצבעים. שים לב למשל לעריכה הראשונה שמרטין הביא. למרות כל המגרעות שבה ובאחרות, יש שם נקודה אחת טובה - קיים גוון כחול - סגלגל עדין ברקע של הים, מה שנותן את האיזון לצבעים החמים של הכתום והצהוב. כך התמונה נראית נעימה ומאוזנת לעין, ומשרה אווירה נינוחה.

כמובן שהשגיאה המבישה של מרטין ה"מקצוען" היא שהוא נתן לשמיים גוון חם כמעט אחיד שמבטל את העומק שלהם והם נראים כמו פלטה שטוחה, במקום לתת רמיזות עדינות לגוונים קרים יותר קרוב לקו המים. מה שמוכיח שמרטין שלנו רחוק שנות אור מלהיות מקצועי. ולא התייחסתי עדיין לשאר ה"יצירות" שלו.

הדרך הכי קלה להשיג איזון בצבעים היא ע"י העקרון של "צבעים משלימים". יש כלל אחד פשוט ממנו מתפתחים להמון וריאציות, הבסיס הוא - מה שבולט קדימה בצבעים חמים, מה שנמצא ברקע מאחור בצבעים קרים (יחסית) בגוונים המשלימים. מה הם גוונים משלימים? הבט בתמונה המצורפת למטה. בעיקרון, לכל גוון בגלגל, הצבע שבדיוק מולו הוא הגוון המשלים אותו לשחור (למשל צהוב וסגול). בנוסף, בגדול הצבעים החמים הם מה שבחלק הימני (במיוחד הימני העליון) של הגלגל.

כמובן שאתה לא חייב לצבוע הכל בצבע המשלים, אלא כמו בתמונה הראשונה של מרטין, לעיתים מספיק רק לתת "רמיזות" עדינות לגוונים הקרים ברקע (המים), ו/או רמיזות עדינות לגוונים החמים שמקדימה (למשל אם תצייר קוביית קרח על רקע של שמיים, תרצה לתת לקוביית הקרח רמיזה עדינה של גוון צהבהב או ירקרק כדי להדגיש אותו כאובייקט הקדמי)

האיזון הזה קודם כל יבטל את ה"דרמטיות" היתרה בסצינה שלך לכיוון יותר נינוח. בנוסף, הוא יעניק נפח ועומק לתמונה שבהחלט ראויה לנפח ועומק. וכמובן שהוא משרה שלמות.

2) בניגוד למשחקי הקונטראסט המגוכחים של מרטין ה"מקצוען", תימנע ממשחקי קונטראסט מיותרים! מה שצריך להנחות אותך הוא:

- שקונטראסט צריך להעשיר ולהחיות את הצבעים (וזה קורה לעיתים נדירות מאוד! רוב הפעמים אנשים נתונים לאשלייה שהצבעים חיים יותר אבל זה בעצם בדיוק ההיפך)

- להדגיש פרטים שצריכים להיות בפוקוס

- אם לשרוף ולאבד פרטים, אז רק כדי להשיג תוצאה דרמאטית, ולא לשום מטרה אחרת

בניגוד מוחלט למה שמרטין עשה בכל התמונות שלו. אני קורא למשחקי הניגודיות שלו "פשעי קונטראסט של משתמשי פוטושופ מתחילים". מה שהוא עשה בעצם זה להפוך סצינה רומנטית לסצינה דרמאטית בגלל יותר מדי ניגודיות (מדובר בזוג שמתחתן, לא בסצינה מ kill bill!), ולאבד פרטים אסתטיים (כמו גלים בים בתמונות המאוחרות) בגלל שהם "נשרפו". והכי גרוע - במקום שיפור כלשהו בצבעים, הניגודיות שלו גרעה מהם (האשלייה שדיברתי עליה קודם). השיפור היחיד בצבע הוא בגוון העור של הבחורה בתמונה השנייה.

ונחזור לתמונה עצמה - אתה שרפת את הרקע, והפכת אותו ל"פלטה" צהובה וחבל. הרקע צריך להשלים את האובייקטים שבפוקוס, והוא צריך להכיל פרטים כדי שיבינו במה מדובר. הפרטים בו צריכים להיות בקונטראסט נמוך, דבר שנותן לו תחושה של מרחק ועומק. תזכור עוד כלל - מה שקרוב אליך מפורט עם ניגודיות גבוהה. מה שמרוחק ממך פחות מפורט ובניגודיות נמוכה.

3) לגבי הפוקוס עצמו - האובייקטים בתחתית התמונה - רצוי שתדגיש את הפרטים האסתטיים שהיו במקור. אם מדובר בהשתקפויות, או גוונים מעניינים (אם התמונה אמורה להיות בגוון אחיד אחר אז תן רמיזות לאותם הגוונים המקוריים) וכו'.

אני רוצה לציין לחיוב את הכיוון הכללי של ההרגשה שהתמונה מציגה נקודת מבט חולמנית משהו. בהחלט מעניין.

עריכה (דברי סיכום): אני מקווה שלא ביאסתי אותך עם כל הפרטים שהלאיתי אותך בהם לגבי הצבעים, הניגודיות והפרטים הקטנים, ניסיתי לתת לך את הבסיס ליצירה ויזואלית אסתטית. אני דוגל ביותר מסתם לפתח מיומנות בתוכנה כמו פוטושופ - אני דוגל בדגש על פיתוח ביכולת אומנותית, כאשר פוטושופ הוא רק אמצעי ולא המטרה.

ומרטין, עוד הערה קטנה - התמונות שלך נחמדות לחובבן, כדי להראות לחבר'ה שיתלהבו, אבל לא יותר מזה (רק בראשונה השגת תוצאה טובה). אם תתגאה בהן בפניו של אמן רציני, הוא יצחק לך בפנים. אז תמשיך לעבוד, ותנסה אם אתה מסוגל לשים לב להערות שלי בעבודות הבאות שלך, כדי שלא תביך את עצמך שוב בפורומים אחרים.

לילה טוב.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

SerpentMage

אני לא חושב שאי פעם קבלתי כזאות ביקורת בונה ;)

תודה לך אני אשב על התמונה קצת ויפרסם את המקור וגם את הרימייק בקרוב :xyxthumbs:

שוב פעם, תודה לכולם.

פורסם

כל ההודעות הלא רלווטניות נמחקו או נערכו.

לבא שיש מה להגיד למרטין שיעשה את זה בפרטי או שיעוף מהאתר.

מרטין/BMW5 או איך שתרצה, כנ"ל אתה. תגובות ענייניות בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים