עבור לתוכן

נסיון אוברקלוקינג לא מוצלח

Featured Replies

פורסם

טוב. אני אתחיל עם סיפור רקע ארוך ובסוף אגיע לפואנטה.

יש לפי פנטיום 4 2GHZ, לוח אם GIGABYTE 8IEX (מהתומכים לא רשמית ב333) וזכרון ג'נרי של 333 אשר עובדד בברירת מחדל כ266.

היום כשהשתעממתי החלטתי שאני אתחיל בנסיון אוברקלוקינג כדי לראות עד כמה אני יכול במצב בסיסי ללא קירור נוסף. בעבר כבר עשיתי נסיונות של להעלות ל2.2 שהצליחו סתם כדי לעבור את ה10,000 ב3DMARK.

קודם כל כיביתי את המחשב אחרי חודשיים רצופים של פעילות ( פחות איזה 3 ימים של מנוחה) והחלטתי לעשות נקיון אבק. המאוורר בדלת היה לבן מרוב האבק בתוכו, תחתית המארז נראה כמו טירת רפאים עם אבק בצורות קורי עכביש. בקיצור הוצאתי את כל הכרטיסים, ניקיתי אותם קצת, הוצאתי גם את ההיטסינק כדי לנקות גם אותו וראיתי שיש מין משהו מרוח בינו לבין המעבד, אבל לא משהו שהדביק אותו אליו והקשה עלי להוציאו (בפעם השניה, היתה גם פעם שהתעקשתי לראות את המעבד שלי). החלפתי את מיקומו של הכרטיס קול לחריץ הPCI התחתון על מנת לתת מרווח אוויר לכרטיס המסך. אחרי שפתחתי את המחשב כדי לראות שהכל טוב הטמפ' בביוס היתה 23 והייתי מרוצה.

חזרתי לביוס ואמרתי לעצמי "עוד לא היה מישהו שלא הצליח להגיע עם מחשב כזה ל2400, בוא נקפיץ את הבאס מ100 ישר ל120". רעיון זה גרם לפוסט להכתב בג'יבריש ולא להמשיך לווינדואז. לאחר מכן ניסיתי להשאר על 110 אשר ידעתי שהגעתי עליו פעם. אחרי כמה פעמים שהמחשב נתקע בדרך לווינדואז המחשב עלה אבל קולות ציקצוק הצטרפו לצלילים, קולות מוכרים מן העבר .... נזכרתי איך חודש אחרי שקניתי את המחשב הקולות האלו גם היו והחזרנו את הכרטיס וקיבלנו חדש. עכשיו התחלתי לפחד שהנסיון של האוברקלוקינג דפק עוד כרטיס והתחלתי לחזור לבאס המקורי ולמחוק ולהתקין מחדש את הדרייברים של הכרטיס.

אחרי שגם זה לא עזר עלה במוחי רעיון: "פעם קודמת גם העברתי את הכרטיס לPCI התחתון, אולי הבעיה בחריץ ולא בכרטיס ?" לאחר העברת הכרטיס חריץ בחזרה הפסיקו הציקצוקים המוזרים (ובזאת סליחה מאיסטרוניקס שכנראה החליפו כרטיס תקין בתקין בגלל שהחריץ היה לא טוב :P ).

אחרי כל זה החלטתי לחזור לנסיון אוברקלוקינג אבל שוב המחשב הגיע לווינדואז בבאס 105 רק לאחר מס' פעמים לא מוצלחות וב110 בכלל אין מה לדבר. דבר זה מוזר כי כמו שאמרתי בנסיון אקראי מלפני מס' חודשים העלתי את הבאס ל110 ובקלות הכל הצליח, בלי לשנות את המתח למעבד או לזכרון. יכול להיות שמתישהו העברתי את הCAS מ2.5 ל2 ואני אנסה לבדוק את זה עכשיו.

למישהו יש עוד רעיונות לסיבות לנסיון הלא מוצלח או איך לסדר אותו? :'(

פורסם

אולי הזכרונות שלך ממש ממש גרועים?

פורסם

אולי הוצאת את הדבק תרמי ;D

פורסם
  • מחבר

דבק ממש לא היה. מהיום הראשון שיש לי את המחשב שיחקתי עם הקליפס העליון שמחזיק את צלעות הקירור והיה אפשר להרים ולהוריד את ההיטסינק, אבל אין בעית חום.

עד כמה שהזכרונות גרועים או לא הם 333MHZ ככה שהם אמורים לעבוד רגיל במצב כזה, אז איך 293 לא מספיק ?

כרגע סתם ממשחק שמתי אותם במכפלה של 2 והם עובדים כרגע ב220 והמחשב עלה ב2.2GHZ, אבל למרות שבביוס האפשרות

Fixed PCI\AGP frequancy 33\66

זה מה שמראה לי הסנדרה

sandra.gif

פורסם

סנדרה לא קוראת נכון את מהרות הPCI\AGP, ככה שירדה דאגה אחת..

פורסם

אמת.

בנוסף

"וראיתי שיש מין משהו מרוח בינו לבין המעבד, אבל לא משהו שהדביק אותו אליו והקשה עלי להוציאו"

זו משחה טרמית שמטרתה לקרר מעט את הליבה של המעבד שלך אל תיגע בא בלי סיבה ועם הוצאת את ההיטסינק מומלץ מאוד שתוריד אותה עם אלכוהול וצמר גפן ותמרח מחדש. המריחה מאוד חשובה ויש עליה מדריך פה באתר

פורסם
  • מחבר

אני יודע מה זה משחה טרמית ... פשוט חלק נראה כמו נוזל קשה, חלק נראה כמו משטח.

ובקשר לזה שהסדנרה לא יודעת למצוא נכון את המהירות - אולי, אבל אחרי שהחזרתי למקורי הסטייה מ33\66 היתה רק ב1 ובשינוי שאמור לא להתבטות היה סטייה של 7 מהמקור. יש תוכנה שאני יכול לוודות זאת ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים