עבור לתוכן

גיוס לחיל המודיעין

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

הגיע לי מכתב מהצבא ובו כתוב שהינני מוזמן ל"מבחני התאמה לקראת גיוס ליח המודיעין".

כמה שאלות:

1. מה זה החיל הזה? השירות שם מעניין? מי מה מו?

2. זה אומר משהו על הקב"א שלי?

פורסם

1. מודיעין - מפיקים מודיעין עבור יחידות צה"ל השונות... יש שם הרבה סוגי תפקידים - תפקידים טכנולוגיים (פיתוח ו\או תחזוקה של תוכנה\חומרה), תפקידים מודיעיניים (ניתוח ידיעות מודיעיניות) וכד'. בגדול השירות מעניין, אבל זה כמובן תלוי בך ובמסלול שאתה מיועד אליו. תדע עוד כשתלך למיונים...

2. זה אומר שכנראה יש לך קב"א גבוה.

פורסם
  • מחבר

לפי מה הם קובעים קב"א ?

פורסם

לפי הצו הראשון שלך (מבחנים שעברת + ראיון אישי).

אם עדיין לא עברת צו ראשון, אז אין לך עדיין קב"א, כלומר מודיעין הגיעו אליך בדרך אחרת (כנראה דרך ביה"ס).

ספציפית, מודיעין שולחים מיונים לאנשים לא רק לפי קב"א, אלא גם לפי כל מיני רשימות, כגון תלמידים של 5 יח"ל מתמטיקה\פיסיקה\מחשבים\ערבית.

פורסם
  • מחבר

לפי הצו הראשון שלך (מבחנים שעברת + ראיון אישי).

אם עדיין לא עברת צו ראשון, אז אין לך עדיין קב"א, כלומר מודיעין הגיעו אליך בדרך אחרת (כנראה דרך ביה"ס).

ספציפית, מודיעין שולחים מיונים לאנשים לא רק לפי קב"א, אלא גם לפי כל מיני רשימות, כגון תלמידים של 5 יח"ל מתמטיקה\פיסיקה\מחשבים\ערבית.

צו ראשון הייתי, 5 יח"ל יש לי רק באנגלית, וגם - עזבתי את ביה"ס לפני שהוצאתי בזה בגרות...

אז זה אומר שזה פשוט קב"א גבוה, או שמא ישנם עוד קריטריונים? (סליחה על החפירה, פשוט מסקרן אותי...)

פורסם

אז זה כנראה קב"א גבוה, אלא אם השם שלך הגיע אליהם ממקום אחר.

כל אחד יכול להגיע למיונים למודיעין (אפשר פשוט לפנות אליהם ולבקש הזמנה), אבל הם פונים גם עצמאית לאנשים מכל מיני רשימות, כמו שציינתי.

פורסם

שטויות, אין קשר לקב"א גבוה.

מי אמר שלא זימנו אותך למיונים לשטיפת כלים במטבח?

חיל מודיעין זה חיל גדול מאוד ויש בו הרבה יחידות.

פורסם

כי במקרה כזה, לא היו טורחים לזמן אותו למיונים. פשוט ביום הגיוס היו לוקחים אותו למודיעין.

פורסם

"מבחני התאמה" אלה מבחנים למסלול ממיין (כדוגמת גאמא, שחקים/חבצלות, אופק וכו'). אתה מוזמן לקרוא באתר של חייל המודיעין (שאגב אני רואה שעבר שדרוג נחמד) על המסלולים השונים בחייל:

http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp?fld_id=40010

לכל מסלול המבחנים שלו והדרישות שלו (כמו קב"א למשל) ואני מאמין שביום המבחנים יסבירו לך על המסלול שאליו אתה מתמיין.

פורסם
  • מחבר

כתוב לי:

" התמיינת למסלולים הבאים: מופ"ת "

מה זה? זה נחשב? מידע כללי על זה?

מה צריך, אלו נתונים, הכשרות וכו'?

פורסם

מפענח תצ"א אם אני לא טועה

פורסם
  • מחבר

מפענח תצ"א אם אני לא טועה

שזה?

פורסם

תצ"א=תצלום אוירי (תמונה שמצולמת ממטוס).

מפענח תצ"א זה אדם שתפקידו להוציא מידע מתצ"אות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים