פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים קראתי איזה מאמר :http://www.takala.co.il/takala_guide.htmוכתוב שם ככה :ג.שימוש נכון של הזיכרון הוירטואלי על קצה המזלג...כשנגמר המקום בזיכרון הRAM המהיר נעשה שימוש בעוד זיכרון שנמצא על הכונן הקשיח.(זיכרון איטי). לחצן ימני על "המחשב שלי" -- > מאפיינים -- > לשונית "מתקדם" -- > "הגדרות" -- > לשונית "מתקדם" -- "שנה". 1.גודל זיכרון הוירטואלי צריך להיות פי 1.5 מזכרון הRAM. ( כלומר אם יש לכם 512mb בRAM אז הזיכרון הוירטואלי צריך להיות 768mb). 2.להקצות גודל קבוע - כלומר שה initial Size יהיה שווה ל Maximum Size.3.מומלץ לשים את כל הזכרון הוירטואלי על כונן קשיח פיסי אחר. אם אין אז על מחיצה לוגית אחרת ששונה ממערכת ההפעלה.אז המחשב של אחותי איטי ....ויש לה 2 כוננים (אחד שמחולק ל2 מחיצות ועוד אחד רגיל של 40 GB ) אז השאלה שלי היא - אם אני יוכל לשים זיכרון וירטואלי גם מהכונן של ה40 GB ?ועוד משהו שלא הבנתי - הוא אומר "להקצות גודל קבוע - כלומר שה initial Size יהיה שווה ל Maximum Size." אז אם יש לי initial Size 768 - וMaximum Size 1536 אז לשים את שנהם 768 נכון ? (אני שואל רק כדי להיות בטוח )תודה לכול מי שיעזור לי .
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים בזמנו ניסיתי את השיטה הזאת, לשים כל הזיכרון הוירטואלי למחיצה נפרדת, האמת שלא ממש נתן שיפורים שהצלחתי להבחין בהםזה פשוט קובע כמה זיכרון הוינדוס יקח, תוכל לראות שזה בעצם הPAGE FILEכמה זיכרון יש לך? כי קצת מדי זיכרון וירטואלי יכול לגרום למחשב לעבוד נורא לאט ובחוסר יציבותכמו שמשפט אחד אומר: "אם זה לא שבור, אל תתקן את זה ;)"
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים זמן התגובה של הדיסק הקשיח יותר איטי מה RAM בערך פי חצי מיליון ומהירות ההעברה מדיסק קשיח יותר איטית בערך פי 32 לפחות. אם יש בעית איטיות רצוי לתחוב את היד בכיס ולקנות עוד RAM . אם אתה לא מעוניין לקנות RAM כדי שתפנה מקום בכונן שאתה משתמש לזיכרון וירטואלי ותריץ תוכניות שאוכלות הרבה זיכרון מכונן אחר. וחוץ מזה רצוי לעשות defrag . מה שאתה רוצה שיקרה הוא שהזיכרון הוירטואלי יהיה כמה שיותר מרוכז וגם רצוי מעוד כמה שיותר קרוב פיזית לציר של הדיסק הקשיח. אם הזיכרון הוירטואלי יושב על החלק הפנימי של הדיסק הקשיח המהירות גישה אליו יותר מהירה בגלל שכדי להגיע למידע האקטואלי צריך לחכות פחות זמן על המסלולים (track ) הפנימיים . אני חושב שאפשר לעשות את זה על ידי partition אבל אני לא בטוח אם זה נכון או לא בתאוריה זה נשמע נכון.בגלל שהדיסק הקשיח הוא דבר איטי מטבעו השיפור בביצועים של הדיסק עצמו לא יורגש כלכך. הוספת זיכרון היא הדרך הכי טובה לפתור בעיות איטיות אבל עד הגבלה מסוימת כי הוספת זיכרון לא תעזור לך בבעית איטיות של טעינה ושם defragment של הדיסק הקשיח יעזור בהרבה.
פורסם 2007 באוגוסט 2118 שנים מחבר לא משנה אחי .אני יקנה עוד 256 , אני חושב שזה יספיק למחשב הזה .תודה רבה לכל מי שעזר !!!
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.