עבור לתוכן

להחליף לוח בלי להחליף את השאר (Epox 8rda3)

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.

אני בעליו הגאה של לוח Epox 8rda3+ שכנראה נפטר שלשום בלילה. הדיאגנוזה עוד לא סופית. במידה וזה המצב יש לי בעיה: מבחינה כלכלית אני עוד לא יכול להרשות לעצמי שדרוג של כל המחשב ואני אאלץ למצוא לוח שיחליף אותו. שאר המפרט כרגע:

AMD Athlon XP1600

1280MB DDR

כרטיס מסך ATI Radeon 9600Pro (על AGP)

HD מחוברים ב-IDE.

לוח אם כזה מוצלח מת. זה מבאס. אני צריך המלצה ל"לוח מעבר". אני מתאר לעצמי שאין סיכוי גדול למצוא את אותו לוח או אחד דומה לו בגלל שהם די ישנים. מצד שני, אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות אחד היסטרי. האם כדאי לנסות יד שניה? יש לכם עצות ללוחות אחרים?

אשמח לכל עזרה. תודה מראש!

פורסם

יש לך באמת לוח מעולה, nForce2 Ultra 400. היה מצויין בזמנו.

אני עדיין עובד עם אחד כזה ;)

תחפש לוח חדש Socket A, לא מאמין שתמצא לוח איכותי,

לכן האפשרות היחידה שלך הולכת לכיון יד 2 או פשוט להשקיע קצת יותר ולקנות שילוש מחודש (לוח אדם+מעבד+זיכרון).

לא צריך לעלות לך יותר מידי כסף.

(אם תחליט כך פנה אלי בה"פ)

פורסם

מה הדיאגנוז לפטירתו? ;D יכול להיות שנוכל לעעזור פה לפתור את הבעיה

ביד 2 אפשרי להשיג לוחות, כגון הNF7 v2.0 לגירסאותיו, שנחשב ללוח די מוצלח(חשבתי למכור את שלי אבל בסוף מעביר אותו לאבא כי חבל לי למכור אותו, לוח פ33ה)

פורסם
  • מחבר

מה הדיאגנוז לפטירתו? ;D יכול להיות שנוכל לעעזור פה לפתור את הבעיה

ביד 2 אפשרי להשיג לוחות, כגון הNF7 v2.0 לגירסאותיו, שנחשב ללוח די מוצלח(חשבתי למכור את שלי אבל בסוף מעביר אותו לאבא כי חבל לי למכור אותו, לוח פ33ה)

קודם כל תודה על העצות. עוד לא ידוע מה הסיבה למותו של המחשב שלי, אבל רוב הסימנים מצביעים על הלואח ולכן אני מעדיף לשאול עכשיו כדי להיות חכם יותר אם זו אכן הבעיה. בכל מקרה, המחשב נתקע על ה-boot sequence, המסך לא נדלק בהפעלה של המחשב בכלל ורק הרעש אומר שהרכיבים בפנים עובדים.

שאלתי גם בפורום תמיכה טכנית.

אני באמת אנסה להשיג את ה-NF7 אם אני אאלץ, כי לקנות עכשיו שילוש אני לא יכול.

פורסם

נסה לחזק חיבורים, נתק הכל, ותשאיר רק את הזיכרונות והכרטיס מסך, עושה בוט? תחבר כוננים מחדש, ככה תעבור חלק חלק עד שתוכל להנעל על הרכיב הבעייתי

וטיפ קטן תוודא שללוח אין קבלים נפוחים/מפוצצים בלוח שלך

צירפתי תמונה

ibm_mobo_capacitors.jpg

מומלץ גם לבדוק זאת בלוח הבא במידה ואתה קונה יד2

פורסם
  • מחבר

נסה לחזק חיבורים, נתק הכל, ותשאיר רק את הזיכרונות והכרטיס מסך, עושה בוט? תחבר כוננים מחדש, ככה תעבור חלק חלק עד שתוכל להנעל על הרכיב הבעייתי

וטיפ קטן תוודא שללוח אין קבלים נפוחים/מפוצצים בלוח שלך

צירפתי תמונה

מומלץ גם לבדוק זאת בלוח הבא במידה ואתה קונה יד2

בדקתי את הלוח פיזית - לא מצאתי בו פגמים כמו שהזכרת. ניתקתי הכל חוץ מכרטיס וזכרונות - אין בוט. נאמר לי שלוח תקין אמור לצפצף כשאין עליו זכרונות - הוצאתי הכל, הדלקתי, שמעתי ביפ. ניסיתי לעשות זאת שוב ובכל ההדלקות שאחרי לא שמעתי. ובכל מצב, תמיד הלוח מראה בקוד שגיאה שלו (יש לו תצוגת 7 סגמניטים) עם אותו פרוש - Boot sequence.

בכל מקרה המחשב נמצא עכשיו אצל האיש שלי למקרים מיוחדים במיוחד (במקרה הספציפי הזה - חוסר זמן טוטאלי - נאלצתי להשאיר את המחשב אצלו).

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים