עבור לתוכן

אני בקרוב מקבל מסך 2007FP אך יש לי כמה דברים שלא מסתדרים

Featured Replies

פורסם

שלום...

(הודעה ראשונה שלי גם :P)

בקרוב אני מקבל את המסך 20 אינטץ' של ה2007FP.

אך יש לי כמה חששות.

1.הכרטיס מסך שלי הוא 420MX ואני חושש שהוא לא יוכל להגיע ל1600X1200

2. הכרטיס מסך שלי לא תומך בDVI אלה בVGA אז האיכות של המסך תרד?

3. יש לי מעבד 1.6G אז אני פוחד שהמחשב שלי יקרוס בגלל המסך החדש...

אני מקווה שתענו לי.

פורסם

1. שטויות, הכרטיס מסך שלך יגיע לרזולוציה הזאתי ואפילו יותר, אבל איך הוא יתפקד שם, זאת שאלה אחרת...

2. אוקיי, תפסת אותי, אם אני לא טועה הכבל האנולוגי פחות טוב מהכבל הדיגיטלי...

השאלה האמיתית היא האם זה: http://www.lineshop.co.il/Product.asp?Pid=98876787&Cat2Cat1ID=26&Cat2ID=33&aff=Zap〈=he

זה הופך את הVGA לDVI, אבל האם זה מעלה את האיכות?

3. אתה מתכוון שהוא לא יעמוד באיכות? אם כך תוכל לשדרג את המעבד שלך, אך המעבד שלך לא אמור להדאיג אותך ;)

פורסם

יפה שקודם קנית, ואז חשבת. :xyxthumbs:

אבל, כמו שאור אמר, אין לך מה לדאוג. מסך הוא רכיב "טיפש" שכל מה שהוא עושה זה להציג את מה שאומרים לו. אין לו שום דרך להעמיס את המעבד או כרטיס המסך, כי מבחינתו הם לא קיימים אפילו. :)

כל כרטיס מסך יודע להציג רזולוציות עד ל-2048X1536. וגם מעבד ישן הרבה יותר משלך יעמוד בהצגת תמונות ב-2D ברזולוציה הזו.

יש לך 420MX, אז אני מבין שמשחקי מחשב ממך והלאה, כך שלא אמורים לעניין אותך ביצועי המחשב ב-3D ברזולוציה הטבעית של ה-2007FP.

לגבי VGA לעומת DVI - זה עשוי טיפה להוריד את איכות הצפייה, ושום מתאם לא יפתור לך את זה. חישוב פשוט - הכרטיס מוציא פלט דיגיטלי, ה-VGA הופך אותו לאנלוגי, ובמסך הוא שוב נהפך לדיגיטלי. את ההמרה הכפולה הזו אי אפשר לחסוך, וכלל לא משנה אם היא תתבצע ע"י המסך או ע"י רכיב חיצוני, כמו זה שאור ציין. אותה המרה כפולה היא הגורם לירידת האיכות הפוטנציאלי. האם תרגיש אותה או לא - תלוי בהמון גורמים, כמו איכות הממיר הספציפי שמותקן במסך, איכות הכבל שבא עם המסך וכו', אבל, לדעתי, אין לך סיבה לדאגה.

פורסם
  • מחבר

יפה שקודם קנית, ואז חשבת. :xyxthumbs:

אבל, כמו שאור אמר, אין לך מה לדאוג. מסך הוא רכיב "טיפש" שכל מה שהוא עושה זה להציג את מה שאומרים לו. אין לו שום דרך להעמיס את המעבד או כרטיס המסך, כי מבחינתו הם לא קיימים אפילו. :)

כל כרטיס מסך יודע להציג רזולוציות עד ל-2048X1536. וגם מעבד ישן הרבה יותר משלך יעמוד בהצגת תמונות ב-2D ברזולוציה הזו.

יש לך 420MX, אז אני מבין שמשחקי מחשב ממך והלאה, כך שלא אמורים לעניין אותך ביצועי המחשב ב-3D ברזולוציה הטבעית של ה-2007FP.

לגבי VGA לעומת DVI - זה עשוי טיפה להוריד את איכות הצפייה, ושום מתאם לא יפתור לך את זה. חישוב פשוט - הכרטיס מוציא פלט דיגיטלי, ה-VGA הופך אותו לאנלוגי, ובמסך הוא שוב נהפך לדיגיטלי. את ההמרה הכפולה הזו אי אפשר לחסוך, וכלל לא משנה אם היא תתבצע ע"י המסך או ע"י רכיב חיצוני, כמו זה שאור ציין. אותה המרה כפולה היא הגורם לירידת האיכות הפוטנציאלי. האם תרגיש אותה או לא - תלוי בהמון גורמים, כמו איכות הממיר הספציפי שמותקן במסך, איכות הכבל שבא עם המסך וכו', אבל, לדעתי, אין לך סיבה לדאגה.

WTF אני חובב משחקים אתה לא קולט שמחשב שלי לפני איזה 5 שנים ואח שלי (אור כהן) מקבל מחשב ב7000 שקל ואני ישאר עם המחשב במעפן שלי

פורסם

קצת להרגיע אותך:

יש לי מחשב נייד בן 5, מעבד P3 1.13 GHZ, זיכרון 512 מ"ב, כרטיס מסך אינטגראלי בלוח אם

הוא מחובר בחיבור VGA ל-DELL 2007FP

רואים מצויין

;D

פורסם

או שאני לא הבנתי או שאתה לא הבנת :jump:

יש לו כרטיס מסך בחיבור VGA =אין DVI= אז מצאתי ממיר שהופך את הכבל האנולוגי (הVGA) לכבל דיגיטלי (DVI) ישר אל המסך.

כך שהמסך מתחבר בDVI ולא בVGA.

האם דבר זה יעלה את איכות התמונה או יוריד אותה?

פורסם

או שאני לא הבנתי או שאתה לא הבנת :jump:

יש לו כרטיס מסך בחיבור VGA =אין DVI= אז מצאתי ממיר שהופך את הכבל האנולוגי (הVGA) לכבל דיגיטלי (DVI) ישר אל המסך.

כך שהמסך מתחבר בDVI ולא בVGA.

האם דבר זה יעלה את איכות התמונה או יוריד אותה?

הוא הבין אותך טוב מאוד, הקושי הוא אצלך.

הרי מחיבור VGA יוצא אות אנלוגי, מה זה משנה אם תחבר לו מתאם DVI? אז יוצא אות אנלוגי (שעבר המרה מדיגיטלי כבר), והוא עושה המרה לאות דיגטלי שוב.

בכל מקרה יש לך פה המרה והיא גורמת לירידת האיכות.

פורסם

הוא הבין אותך טוב מאוד, הקושי הוא אצלך.

הרי מחיבור VGA יוצא אות אנלוגי, מה זה משנה אם תחבר לו מתאם DVI? אז יוצא אות אנלוגי (שעבר המרה מדיגיטלי כבר), והוא עושה המרה לאות דיגטלי שוב.

בכל מקרה יש לך פה המרה והיא גורמת לירידת האיכות.

אז עדיף להשקיע עוד 167 ש"ח על כרטיס מסך עם חיבור DVI וא שאני לא ארגיש הבדל ביניהם?

פורסם

הבדלי איכות/חדות יש, אתה אמור להרגיש אותם אבל אני לא יכול להבטיח לך שתרגיש אותם.

אם אין לך בעיה תקציבית, אז למה לא, תקנה. ואיזה כ.מסך מצאת ב167 שקלים ? fx5200?

פורסם
  • מחבר

לא משנה כבר שכנים שלי זרקו את המחשב שלהם (כי הם קנו חדש).

אבל מצאתי שמה שיש שמה כרטיס מסך RADEON 9250 PRO שנחשב אז לבין הטובים בדור ה5..(וקוםד היה לי 420MX אז יש הבדל 0_ם)

הוא תומך בDVI אז כבר אין לי בעיה.

פורסם

לא משנה כבר שכנים שלי זרקו את המחשב שלהם (כי הם קנו חדש).

אבל מצאתי שמה שיש שמה כרטיס מסך RADEON 9250 PRO שנחשב אז לבין הטובים בדור ה5..(וקוםד היה לי 420MX אז יש הבדל 0_ם)

הוא תומך בDVI אז כבר אין לי בעיה.

אחלה מזל יש לך, זה אומר שאתה חי בשכונה שהשכנים יותר מדיי עשירים והם זורקים סתם ככה מחשבים למי שרוצה, או שהשכנים יותר מדיי נדיבים או שניהם.

בכל מקרה תתחדש, בכל זאת קיבלת מחשב חדש.

פורסם

LOL!!!

אור כהן זה אח שלך והוא מגיב לך בפורום במקום לדבר אליך בבית :lol: :lol: :lol:

פורסם

LOL!!!

אור כהן זה אח שלך והוא מגיב לך בפורום במקום לדבר אליך בבית :lol: :lol: :lol:

הוא יודע שאני בפורום..

הוא רצה רק חוות דעת שנייה.

אבל זה כבר לא משנה כי הוא כבר מצא כרטיס מסך שתומך בDVI :yelclap:.

פורסם

WTF אני חובב משחקים אתה לא קולט שמחשב שלי לפני איזה 5 שנים ואח שלי (אור כהן) מקבל מחשב ב7000 שקל ואני ישאר עם המחשב במעפן שלי

למה אחד מכם מקבל מחשב חדש והשני לא?..וד"א, מי משניכם יותר מבוגר או במקרה שלכם אולי עדיף לשאול יותר צעיר...? :lol:

פורסם
  • מחבר

למה אחד מכם מקבל מחשב חדש והשני לא?..וד"א, מי משניכם יותר מבוגר או במקרה שלכם אולי עדיף לשאול יותר צעיר...? :lol:

אח שלי (אור כהן) צעיר ממני ב5 דקות :hi:

אבל אל תדאג שנינו נקבל מחשבים טובים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים