עבור לתוכן

איך לשפר את הסירקולציה? (כולל תמונות)

Featured Replies

פורסם

בקיצור תדאג שהמאוורר האחורי יוציא אוויר החוצה

ותסדר שם את כל הכבלים

• תגובות 34
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך לאזעזל הגעת למצב כזה?

אצלי יש גם Triton, אבל מאוורר אחד מקדימה דוחף אוויר, ומאוורר אחד מאחורה מוציא...איך אצלך שניהם מכניסים? :screwy:

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שטעיתי, כי כל מה שרשמתי הוא על סמך התחושה.

פשוט בקושי מרגישים אוויר זורם החוצה מהמאוורר האחורי...

Xeydo כשאתה שם יד מאחורי המארז שלך, אתה ממש מרגיש רוח יוצאת מהמאוורר?

פורסם

כן. עכשיו פתחתי את המארז, שמתי יד על יד המאוורר שמוציא, והוא שואב אוויר מהמארז, לא יודע איך הגעת למצב כבה. :nixweiss:

פורסם

יש כאן יותר אנשים שיש להם טריטון משחשבתי ^^ גם אני בקבוצה הזאת בלע...

ד"א מה החשיבות של המאורר צד? הוא משפק את הסירקלציה מאוד, כשיש מאורר מעבד שפונה לכיוון האחורי של המארז?

פורסם

לספק יש שני מאוורים, לא? אם כן אז זה שלמטה מכניס אויר לספק- כלומר, שואב אויר חם מהמארז ומוציא אותו החוצה דרך המאוורר האחורי.

סידור נכון של מאוורים הוא שכל המאוורים מקדימה יכניסו אויר (קר) למארז וכל המאוורים האחוריים יוציאו אויר (חם) מהמארז- בגל זה המאוורר האחורי של הספק מוציא אוויר ולא מכניס.

אויר חם עולה למעלה לכן רצוי שלא לחסום את האויר ובגלל זה אתהצריך לסדר אתה הכבלים כדי שלא יפריעו לאויר מלנוע (בעיקר למעלה)

פורסם

כן אבל הכי חשוב זה הקירור של המעבד שלך ,אם הוא מוציא אוויר אז זה ברור למה הכל מתחמם.

המאוורר של הקירור אמור להכניס אוויר קר למעבד. והמאוורר שנמצה במארז מאחור אמור להוציא את האוויר מחוץ למארז.

ואיך תדע מה מכניס,ומה מוציא אוויר,על כל מאורר יש בדרך כלל חצים שמראים לאיזה כיוון הוא מוציא ,ולאזה צד הוא מסתובב...

והספקים שבאים עם המאוורר לתוך המארז,הוא שואב אוויר מתוך המארז (על מנת לקרר את הרכיבים של הספק) וזורק מהחורים לבחוץ.

כך לדעתי היה יותר טוב אם הוא (הספק)היה שואב מבחוץ אוויר,וזורק לבחוץ, ולא דרך המארז,כמו שרשמת אם היה לך אפשרות לעשות חור בגג המארז

היתה הופך אותו,וכמו שרשמו לפני לסדר את הכבלים...

פורסם

א. ב8800GTS (אני צודק?) לא יוצא אוויר, זה שאריות של אוויר שלא נכנס.

האוויר עובר את כל הגוף קירור הזה שיש בתוכו מוליכי חום ויוצא החוצה מאחורה (יש חריצים כאלו שתופסים סלוט PCI)

ב. קודם כל את המאוור האחורי תהפוך ככה שיוציא אוויר, זה כבר ישפר, בסלוט הפנוי הייתי שם אחד שיכניס, יש לך מקום מקדימה?

אם לא תפתור בצורה קלה אז זה או לעבור את הקיץ בסבל.. או לעשות פרויקט שלם אולי בסלוטים לכוננים לדחוף מאוורים אני לא יודע...

עריכה:

עכשיו ראיתי את המרפט שלך ויחסית לתנור שאתה מתאר המחשב שלך בכלל לא חם בצורה חריגה...

פורסם
  • מחבר

טוב חברים מסתבר שטעיתי.

המאוורר האחורי ב-Triton מוציא אוויר החוצה, כמו שהוא אמור לעשות.

סידרתי את הכבלים כפי שהמלצתם כאן, הנה תמונות:

-לפני-

7148774.jpg

-אחרי-

7151501.jpg

בנוסף, התקנתי מאוורר 12 ס"מ על דלת המארז, כאשר הוא מכניס אוויר לחלק התחתון. הנה התוצאות:

(הטמפרטורות לאחר הסידור+הוספת מאוורר בכחול)

במנוחה:

CPU: 36/36

Core #1: 56/57

Core #2: 57/59

Core #3: 54/57

Core #4: 57/59

GPU Diode: 62/64

MotherBoard: 50/52

Hard Disk: 38/41

במאמץ:

CPU: 61/58

Core #1: 82/67

Core #2: 82/67

Core #3: 71/66

Core #4: 70/67

GPU Diode: 75/76

MotherBoard: 53/58

Hard Disk: 38/42

עושה רושם שהמרוויח היחיד מכל הסיפור הוא המעבד שירד ב-5 מעלות בכ"א מהליבות.

אני קיוויתי שהכרטיס מסך יתקרר יותר, אך המצב אצלו לא השתנה.

פורסם

טוב חברים מסתבר שטעיתי.

המאוורר האחורי ב-Triton מוציא אוויר החוצה, כמו שהוא אמור לעשות.

סידרתי את הכבלים כפי שהמלצתם כאן, הנה תמונות:

-לפני-

7148774.jpg

-אחרי-

7151501.jpg

בנוסף, התקנתי מאוורר 12 ס"מ על דלת המארז, כאשר הוא מכניס אוויר לחלק התחתון. הנה התוצאות:

(הטמפרטורות לאחר הסידור+הוספת מאוורר בכחול)

עושה רושם שהמרוויח היחיד מכל הסיפור הוא המעבד שירד ב-5 מעלות בכ"א מהליבות.

אני קיוויתי שהכרטיס מסך יתקרר יותר, אך המצב אצלו לא השתנה.

אני רואה שיש לך ידיים מעולות לפי סידור החוטים.

אני הGTS שלי היה ב70 מעלות מנוחה.

אז עשיתי משהו שדומה לזה:

http://skypc.co.il/pl_product~0761345-75060-8~18~0.htm

זה נכנס בסלוט PCI וזורק אוויר על הכרטיס מלמטה.

אז אני הוצאתי את הברזל של הPCI ועם אזיקונים שמתי מאוור אחד על הברזלים במחשב

ולמאוור הזה חיברתי עוד מאוור עם אזיקונים שממוקם בדיוק בחור של המאוור שבא עם הכרטיס.

אבל שמע אתה לא צריך את כל החרא הזה לי יש מארז trinity שקניתי בגלל שלא ההיה מלאי.

יש לך חריץ למאוור 120 שזורק בדיוק לאזור הבעיתי אוויר קר מבחוץ, עם הבעיה היא הכרטיס מסך,

יש לך פתרון מיידי בלי התעסקות ובלי שטויות.

בקשר למאוור כל מאוור טוב.. או שתמצא איזה משהו ממחשב ישן או משהו לא בשימוש.. אם לא:

לי יש את זה ואני מרוצה http://skypc.co.il/pl_product~EZPF-8025~18~0.htm

וזה יכול להגיע עד ל http://skypc.co.il/pl_product~761345-75018-9~18~0.htm

אאפילו הראשון יספיק, אצלי הוא על 100 אחוז 1000 סל"ד והוא זורק מספיק אוויר.

כבר הכרטיס שלך ירגיש הרבה יותר טוב.. אני משער ירידה של 15+ מעלות.

פורסם

על מנת להגיד טמפ' יותר נמוכות עם הHD, שים אותו באמצע של כלוב שהוא נמצא בו עכשיו ותסובב אותו 90 כי הדופן של הכלוב חוסם את זרימת האויר.

זה יוריד לך לפחות 5 מעלות.

ועוד משהו, ניתקת את המאוורר של הביג טייפון? אם כן אז תחזיר אותו כי זה לא יעיל שהוא מכובה....

פורסם
  • מחבר

אני רואה שיש לך ידיים מעולות לפי סידור החוטים.

אני הGTS שלי היה ב70 מעלות מנוחה.

אז עשיתי משהו שדומה לזה:

http://skypc.co.il/pl_product~0761345-75060-8~18~0.htm

אבל שמע אתה לא צריך את כל החרא הזה לי יש מארז trinity שקניתי בגלל שלא ההיה מלאי.

יש לך חריץ למאוור 120 שזורק בדיוק לאזור הבעיתי אוויר קר מבחוץ, עם הבעיה היא הכרטיס מסך,

יש לך פתרון מיידי בלי התעסקות ובלי שטויות.

תודה רבה על המחמאה :)

כמה שיפור הראה האלתור שבנית בעצמך עם המאווררים?

היית תחילה ב-70 מעלות ועל כמה אתה עומד היום במצב מנוחה?

ולמה אתה מתכוון כשאתה אומר שיש לי חריץ מוכן למאוורר 120? לחריצים שנמצאים למטה בדלת המארז?

אם כן, ציינתי שהוספתי לשם מאוורר 12 ס"מ והוא שיפר את הטמפ' הכללית של המעבד בלבד ולא של כרטיס המסך.

אם התכוונת אחרת, תקן אותי.

על מנת להגיד טמפ' יותר נמוכות עם הHD, שים אותו באמצע של כלוב שהוא נמצא בו עכשיו ותסובב אותו 90 כי הדופן של הכלוב חוסם את זרימת האויר.

זה יוריד לך לפחות 5 מעלות.

הכונן הקשיח לא כ"כ מדאיג אותי ובכל מקרה- הכבל של החשמל שעובר בינו לבין כונן ה-DVD-RW מגביל אותי.

בגלל זה העליתי אותו למעלה ואת הכונן האופטי הורדתי לעמדה השנייה.

ולסובב 90 מעלות אני לא יכול, הכלוב של הכוננים הקשיחים בנוי בצורה כזאת שאני מכניס אותו אך ורק לכיוון שאתה רואה בתמונה.

ועוד משהו, ניתקת את המאוורר של הביג טייפון? אם כן אז תחזיר אותו כי זה לא יעיל שהוא מכובה....

לא ניתקתי אותו, התמונה צולמה כשהמחשב היה מכובה ;D

פורסם

יש כאן יותר אנשים שיש להם טריטון משחשבתי ^^ גם אני בקבוצה הזאת בלע...

ד"א מה החשיבות של המאורר צד? הוא משפק את הסירקלציה מאוד, כשיש מאורר מעבד שפונה לכיוון האחורי של המארז?

פירקת את הגליל הזה בחור ליד המעבד? למה? הוא מעולה לדעתי, עיצוב חכם מאוד.

החלק שמפריע לי שהכניסת אוזניות לא עובדת לי ואין לי כוח לפרק את הכל מהמחשב כדיי לשלוח את זה ל-SKYPC שיתקנו לי (אני גר בבאר שבע).

פורסם
  • מחבר

גם אני פירקתי את הגליל פלסטיק שמנתב את האוויר החוצה.

במקרה שלי ה-Big Typhoon מגיע כמעט עד דלת המארז ולא ניתן להרכיב אותו כשהגליל נמצא שם.

פורסם

חבר'ה זה מוזר שהכרטיס מסך שלי עולה ב5 מעלות במנוחה כשהדלת פתוחה?

מארז טריטון גם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים