עבור לתוכן

הוצאת שם רע

Featured Replies

פורסם

שלום....

יש משהו במשטים שנקרא הוצאת שם רע .. אני רוצה לדעת איך זה מסתדר מבחינה משפטית מה צריך הבן האדם " הנפגע" לעשות ומה התהליכים אם מישהו יודע ..

תודהה

פורסם

יש חוק כזה , אם יש לך הוכחות המשטרה תתיחס אליך , אם לא , אז תשכח מזה .

פורסם
  • מחבר

יש הוכחות יש הכל ... השאלה שלי איך עושים את זה .. מה הדבר הראשון עורך דין אוו משטרה

פורסם

תלוי גם בחומרה של הדברים

אם יש לך הוכחות על נזק ממשי אז יש לך קייס

אם זה פורסם בכלי התקשורת אז מספיק פגיעה בשמך הטוב כדי שיהיה לך קייס (כמובן בתנאי שמדובר בשקר ועלילה )

פורסם
  • מחבר

בהנחה שזה פורסם באינטרנט אז מה צריך הנפגע לעשות קודם .. ללכת לעורך דין או ללכת למשטרה

פורסם

אל תלך למשטרה עדיף להתייעץ עם עורך דין , ותגיד לו שאתה מעדיף פיצויים כספיים על כל עונש אחר

פורסם
  • מחבר

זה מה שחשבתי גם ללכת לעורך דיןן קודם לפני המשטרה ואז הוא יפנה למשטרה ... תודהה על העזרהה

פורסם

אתה צוחק? נראה לך שזה המקום לקבלת עצה משפטית?

קוראים לזה "הוצאת דיבה". למיטב ידיעתי (המוגבלת), לעיתים רחוקות מאוד הוצאת דיבה יכולה להיחשב לעבירה פלילית; לרוב זו עוולה אזרחית. כלומר תשכח מהמשטרה, אתה צריך לגשת לבית המשפט בעצמך. בבית המשפט תצטרך להוכיח שהנתבע השמיץ אותך בפומבי, שהדברים שאמר הם שקריים או שאין בהם עניין לציבור ושהוא ידע (או היה אמור לדעת) שהם שקריים. רק אם תצליח יפסקו לטובתך.

רוצה לקבל תשובה מקצועית? תוציא את פנקס הצ'קים וגש לעו"ד שמתמחה בזה.

פורסם

כל עוד אתה לא אדם נחשב [סלבריטי וכדומה] 1. הכסף שתקבל במשפט אזרחי כנראה שלא יספיק בכלל בשביל לממן עורך דין [בלי קשר עכשיו שייתן ויפסקו שעל הנתבע לשלם את כל ההוצאות אבל אני האמת בספק אם זה ייקרה בכלל]

2. יהיה מאוד קשה לבנות קייס נורמאלי שאתה בכלל תוכל לגשת איתו לבית משפט שלא נדבר על להוכיח הכול

3. אין לך מה לערב משטרה.. משטרה צריך רק למשפט פלילי ולא נראה לי שפה זה רלוונטי :-\

בן כמה אתה בכלל? לא תוכל לתבוע על הוצאת דיבה אם מישהו קרא לך הומו בבית ספר ועכשיו כולם חושבים שאתה אוכל בתחת ומפליץ קוטג' :-\ :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים