עבור לתוכן

מעבד אחד או שניים ? מה עדיף?

Featured Replies

פורסם

:xyxthumbs:

תן לעשות שיעורי בית

נבדוק

עד מחר תהיה תשובה (שזה היום כבר 12:24) :yelclap:

• תגובות 37
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

"אח שלי, גיבור"- תפסיק לבזבז כסף....

עריכה?

נו, אז כרטיס עריכה כלשהו!!!!!

בלי לבזבז את הכסף על מעבד הכי טוב, כי הכרטיס -יהיה יותר טוב ....................................................

אני לא מאמין שהיה פה תרד' כזה ארוך מבלי להזכיר כ.עריכה מקצועי

(ברור שהעניין הוא לא כסף כי הוא מתכנן על "XEON")

פורסם

GoldenAxe4000 @ אתה פולט לא מעט שטויות, אז לפני שאתה מטעה אנשים תעשה קצת שיעורי בית.

sirexrv @ זה פורום "מעבדים, לוחות-אם וזכרונות", וזה נושא בשם "מעבד אחד או שניים ? מה עדיף?".

פורסם

לא דובר כאן כלל עלאפשרות של יבוא של החלקים מחו"ל, עצמאית........

מה דעתכם על הלוח + מעבד הזה:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16816101074

לוח, תומך שני קסאונים וDDR2 :

SUPERMICRO 6025B-3VB 2U Rackmount Barebone Server Intel 5000P Dual Sockets 771 Dual Intel Xeon 1333/1066/667 MHz FSB

מעבד:

Intel Xeon E5345 Clovertown 2.33GHz Socket 771 2U Passive Processor Model BX80563E5345P - Retail

שניהם נמכרים שם במחיר של $1,674.98....

(אני לא מבין כמעט בשרתים... אבל היגיון בריא אומר לי שזה ^^ נשמע סביר... )

עריכה, בשביל 8 ליבות צריך להוסיף עוד מעבד קסאון כזה - שזה עוד 505 $.... אבל בכללי זה יוצא פחות מ2200 $ (לא כולל מיסים) ללוח ושני מעבדי קואד.

פורסם

sirexrv @ זה פורום "מעבדים' date=' לוחות-אם וזכרונות", וזה נושא בשם "מעבד אחד או שניים ? מה עדיף?".

[/quote']

יפה, ועדיין אנחנו פה לעזור לו....

וכ.עריכה יהיה פתרון יותר טוב ממה שהצעתם לו.....

או לפחות שיקול ראוי..

פורסם

:kopfpatsch:

א. אני לא פולט שטויות - ומי שאומר כך שיגיד למה ולא יז... את המח

ב. כנראה שזה שמז... את המח בחיים לא ראה XEON או מערכת מרובת מעבדים (מה דעתך על 32 מעבדי XEON עם 64 גיגה RAM ??)

ג. נחזור לענינו:

האם אלו הם המערכות ?

http://www.avid.com/products/media-composer/mcfamily.asp

אם כן אז צודקים אלו שאמרו ... לך על מעבד עם ליבה כפולה\או יותר ותוותר על ה XEON

כן לך על מערכת עם 64 ביט וכן SSE3 SSE4 !!!! זה הכי חשוב (למרות שהם ממליצים על XP רגיל)

קנה לוח עם FIREWARE או FIREWARE 2 !!!!

RAID חשוב לאחסון חומר זמני (הלכידה וכולי ) הייתי הולך על RAID5 עם 4 דיסקים SATA2

כמו כן שים לב למסמך הבא :

http://www.avid.com/products/media-composer/qualified_pc_workstations.pdf

והם יותר ממצליצים על DUAL CORE ולכן אני הייתי הולך על QUAD עם הרבה זכרון

חכה ל AMD QUAD CORE לדעתי תקבל ביצועים יותר גבוהים מה XEON .

פורסם

1. אני לא "מז... את המח" (כמו שאתה מכנה זאת).

2. בכיף אני אומר לך למה.

א. אתה לא מפסיק לדבר על סט פקודות, למרות שהתמיכה המעשית היא בStreaming SIMD Extensions 3.

ב. כל הרעיון מאחורי יעול ה"ליבות" (עוד מעט תבינו למה השתמשתי ב"") של Avid הוא למעשה סנכרון Threadים, מה שגם אומר שהיתרון של מספר ליבות על CPU אחד כבר לא קיים.

לעומת זאת, מעבד אחד כן יסבול ממעמס, וגם חנק תעבורה (מבין למה תמיד ריבוי מעבדים זה טוב?).

3. אני עובד לא מעט בעריכה גראפית, ולמעשה יש לידי תחנת עבודה מרובת מעבדים (ולא, אי אפשר למקמם 32 מעבדי Xeon בלי לנצל עיבוד מקבילי... אז חלאס לפלוט שטויות).

4. במידה ויש בחירה בין מעבד אחד לזוג מעבדים (או יותר), כמובן שמומלצים הזוג (או יותר), אך חשוב לוודא שהם לא נחותים מבחינה טכנולוגית.

5. אומרים FireWire*, ואין "FireWire 2".

ההתקנים למעשה מתויגים לפי רוחב פס (בMbitים), והשמות הם: FireWire 400 (ההתקן המקורי), FireWire 200 (ההתקן המקורי לאחר סירוס קל) וFireWire 800 (משמש לרוב ההתקנים המקצועיים החיצוניים).

וד"א, איזה מן לוח מספק לך חיבורים נורמליים? אלו לוחות שיועדו לשימושים מקצועיים, והם אוטומטית משערים שהלקוח (אם בזבז כל כך הרבה כסף) ירכוש תוספות חיצוניות שיעשו את העבודה טיפה טוב יותר.

ובקשר להערה מקודם על כרטיס עריכה... הוא לא שווה כלום אם הוא מוגבל ברוחב פס (בכל מקרה צריך מעבד/ים מתקדם/ים).

לאחר שהכל נאמר, מערכת 64Bit (מומלץ Vista) תנצל את החומרה המתקדמת טוב יותר.

פורסם

לא לשכוח ש XEON דורש גם FBDIMM שעולים הרבה יותר וזה למה למשל המק פרו יקר כל כך.

פורסם

לא לשכוח ש XEON דורש גם FBDIMM שעולים הרבה יותר וזה למה למשל המק פרו יקר כל כך.

Mac בתגובה שלך? אני בשוק! :P

הMac Pro יקר בלי סיבה ממשית, כיום ערכה של 4GB (זוג סטיקים של 2GB) עולה $250-$300 (ואני מדבר על FB-DIMM PC2-5300). ;)

פורסם

א. מבחינת מערכת הפעלה אין שוני בין סינכרון THREAD לבין סנכרון CORE - - על אחריות המתכנת לבצע את זה

הרעיון הסופי הוא שבמקום לפנות למערכת ההפעלה לבקש ביצוע THREAD וזו בתורה תתן לתוכנה - תתבצע ישירות כתיבה ל CORE הבא

ככל שיש יותר ליבות יש יותר אפשרות לטפל ב THREAD .

בתוכנה קורים לזה סינכרון מלא (וגם כדי שלא יתבצע DEADLOCK) .

ב.ריבוי מעבדים תמיד יהיה טוב במערכת NT כי המערכת מעצמה עובדת אסינכרונית ולכן ככל שיש יותר CORE\CPU יהיה יותר THREAD פעילים בזמן נתון

ג.FIREWARE - מהירות 200 400 800 ועוד מעט 1600 נקראים בהתאמה 1 2 3 4 ....

ד. MAC כן המק היום ברמות הגבוהות הוא DUAL XEON !!!

ה. דווקא ה XP64 או ה WIN2003 SERVER 64 יעבדו יותר טוב מ VISTA !!! ולא משנה באיזו גרסא

ו ... כרטיסים אלו מאד יקרים ולכן מן הסתם יהיה שימוש בחיבורים חיצוניים - אבל עדיין לוח טוב (לדוגמא TYAN) יכיל את כל האופציות הללו - לראייה HP משתמשת בלוחות תכנות של TYAN לשרתים שלהם

ז. בהצלחה ... אשמח לקבל את עלויות הקניה של המפלצת הזו !

פורסם

Mac בתגובה שלך? אני בשוק! :P

הMac Pro יקר בלי סיבה ממשית, כיום ערכה של 4GB (זוג סטיקים של 2GB) עולה $250-$300 (ואני מדבר על FB-DIMM PC2-5300). ;)

מודה ומתוודה, הרבה זמן לא בדקתי מחירים של FBDIMM.

כשהמק פרו רק יצא הוא דווקא נחשב התחנת עבודה מבוססת XEON ההכי זולה שיש, פשוט אפל לא עדכנו את המחיר שלו כבר המון זמן...

פורסם
  • מחבר

חברים יקרים, קודם כל תודה על העזרה.

המסקנה שלי מהימים האחרונים ומהת'רד הזה וזה הדומה לו שפתחתי בפורום מפרטים היא כזו:

הפיתרון הוא אחד משלושה:

1. לוח אם אינטל, עם שני מעבדים שתי ליבות - ואוברקלוקינג ל3.25 לערך...

2. לוח אם אינטל שתומך בשני קסיאונים, עם שני דואל קסיאון.

3. היקר מבין השלושה, לוח אם של טיאן עם שני אינטל קואד קור.

האחרון לא כ"כ פרקטי כי נכון להרגע הAVID לא תומך בארבע ליבות, ולכן עדיפים שני מעבדים של שתי ליבות כ"א.

בנוגע לדיון על כרטיס המסך התשובה די ברורה.

AVID ממליצה(יש שאומרים מחייבת) על שימוש בכרטיס מסך NVIDIA QUADRO FX כלשהו (הסדרה ארוכה).

כמות הזיכרון עליו לא בהחלט משנה, אבל אין לו תחליף נורמלי בעבודה עם AVID חוץ מ MATROX.

בכל מקרה, המחיר לא זול אבל לא נורא אם מתפשרים על קואדרוFX1500 ולא משתוללים עם FX3500.

:silly:

[br]פורסם בתאריך: 19.08.2007 בשעה 19:40:46

ד"א.

מה אתם אומרים על ה3070 ?

http://www.intel.com/products/processor/xeon3000/specifications.htm

פורסם

אתה מודע לזה שאי אפשר לשים שני מעבדי אינטל שהם לא XEON על אותו לוח?

פורסם
  • מחבר

עכשיו כן :s05:

ביקשתי מאחת החנויות שתבדוק לי עלות של דבר כזה...

(שני דואל קסיאונים על לוח אחד...)

נראה מה יהיה וכמה זה הולך לכאוב...

פורסם

כל הרעיון המקורי של הזיאון היה גניבת כסף שאינטל עשו, פעם יכולת לקחת מעבד פנטיום רגיל ולשים כמה כאלה על לוח מיוחד, אינטל החליטו שהם לא רוצים לאפשר את זה ובפנטיום 2 הם הורידו את היכולת הזאת ובמקום זה הוציאו את ה XEON.

מאז גם הגדילו משמעותית את הכמות CACHE ואפילו הוציאו גרסאות של XEON שלא תומכות בריבוי מעבדים אבל מאז הפנטיום 2 לא היה מעבד ביתי של אינטל שתומך בריבוי מעבדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים