עבור לתוכן

קיים אפוד מגן נגד דקירות?

Featured Replies

פורסם

תשכחו מזה הכל בולשיט, אין דרך להימנע מדקירה.

הערסים נעמדים צמוד עליך כשהם עצבניים, מנסים להפחיד או משהו. כל אומנויות הלחימה מניחות שמרחק התוקף ממך הוא לפחות 2 מטר ושאתה יודע מראש שיש לו סכין, כאשר במציאות הוא יעמוד פחות מחצי מטר ממך ואתה תרגיש את הסכין לפני שבכלל תראה אותה.

בדיוק, לכן הדרך הכי טובה היא לתפוס מרחק סביר, ולברוח כול עוד זה אפשרי, הדבר האחרון שאתה רוצה זה לנסות את התרגילים שלמדתה, שיש מולך סכין אמיתית ולא פלסטיק.

• תגובות 78
  • צפיות 10.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עם כל הכבוד להכניס בעיטה לבטן של מישהו שאנן בעל בטחון יתר שרץ אלך לא ממש מלמדת על אפקטיביות השיטה שהוא מטיף לה.

איזה "טכניקה" מהוללת בדיוק הצילה אותו מהתקיפה הזאת? כל אומנות לחימה שכוללת החלפת חבטות בעמידה מלמדת אותך לבעוט במישהו שבא אליך חשוף.

אם אתה נפגש בתוקף, עם סכין ברחוב - כנראה שזה לא הפעם הראשונה שהוא השתמש בה - וכנראה שהוא לא שענן - בניגוד למקרה הנדון.

אני מדבר מנסיון של אנשים שלמדו אומנויות לחימה רבות, בין השאר לחימה עם סכין.

בין האנשים שאני מתאמן איתם יש שבעברם יוצאי יחידות מיוחדות, סכינאים, אנשים שלמדו לחימה עם נשקים כהים אחרים, ג'ודו, ג'וגיטסו, וינג-צאן, קראטה, אגרוף, אגרוף תאילנדי. חלקם מהטובים בתחומם בארץ. אני לא חושב שמכל אלא יש אדם אחד שלא חושב שהתמודדות הטובה ביותר (אם זה אפשרי) - היא לברוח.

בכל מקרה אני רוצה לתקן את עצמי ולהגיד שקרב מגע אכן נותן לך התמודדות בכל הטווחים, הוא אפילו די דומה ל MMA מבחינת האלמנטים שהיא משלבת.

אך בכל מקרה - כל האמור - תופס לשניהם. אומנות לחימה שמתיימרת לתת מענה שלם לתקיפה של סכינאי - פשוט מתיימרת.

הבעיה ברוב השיטות שמלמדות התמודדות עם סכין שהם מניחות מראש מיומנות אפסית של התוקף.

היה עדיף לחטוף סכין מעץ לכתף במקום להגן? מה אתה רוצה שיגיד לו? "עצור בבקשה אני לא רוצה להכאיב לך?", אם הוא היה כזה בטוח בעצמו ובאמת בא לדקור זה יפה שהוא חזר לכדור הארץ והבין שלא כדי ממש לנסות לגבור עליו. * ובקשר לשאלה "איזו טכניקה מהוללת הצילה אותו?" אתה רוצה שיתחיל לעשות תנועות מגונות וירקוד את ריקוד הגשם? ( מה שעושים בחלק באומנויות לחימה). הבנאדם ראה סכין הגיב אינסטנקטיבית. הוא עשה החלפת רגליים לצד שמאל ונתן בעיטה ישרה לבטן. אם הוא היה בלי סכין הוא פשוט היה שולח בעיטה*

מה שכן אני ממש לא ממעיט בכול אומנות לחימה שהיא אם זה ג'וג'גיטסו, קראטה ג'ודו או מה שזה לא יהיה.

וזה נכון שיוצאים מנקודת הנחה שרמת הידע של הבנאדם להשתמש בסכין היא אפסית או ברמה נמוכה מאד.. לך תתמודד עם סכינאי.

אני מניח שגם שמי שיודע להשתמש בסכין לא יחפש בכול מקום לדקור אנשים, הוא ידע מתי ואיפה להשתמש בידע שלו.

אתה צודק. אם יש לבנאדם סכין - תברח. ואם הוא עומד בעמידת מוצא שהברכיים מכופפות והוא עומד על הצד, תברח יותר מהר.

אבל אם אתה מגיע למצב של איום סכין? אתה חייב את הידע להתמודד עם מצב של סכין מקרוב. (ואפשר להתמודד עם זה).

בדיוק, לכן הדרך הכי טובה היא לתפוס מרחק סביר, ולברוח כול עוד זה אפשרי, הדבר האחרון שאתה רוצה זה לנסות את התרגילים שלמדתה, שיש מולך סכין אמיתית ולא פלסטיק.

אע?! אני יכול להגיד לך שאחנו יוצאים מנקודת הנחה שיש לו סכין- כי די קשה להחביא סכין, הבנאדם יעמוד בפוזיציה מחשידה ואז תדע שיש לו סכין ותדע לתפוס מרחק. זה לא בלתי אפשרי להימנע מדקירה. מי שאומר את זה חי בסרט. סרט שמנמן. אני יכול להגיד לך שאנחנו מתרגלים לא רק הגנות מרחוק אלא איומים בצוואר/בטן/גב/גרון/גרון על הצד/ חניקה עם סכין/ הגנה עם מקל נגד סכין והגנות ידיים נגד סכין.

ברור שבסיטואציה אמיתית זה יהיה הרבה יותר מלחיץ ותעדיף לברוח (אלא אם כן אתה משוגע). אני למשל לא אוכל להתמודד בסיטואציה של הגנה נגד סכין, אבל כשאני אתאמן על זה כמה שנים ( זה לא בא ברגל) אני מניח שאני אוכל להתמודד עם זה כמו שצריך.

לא מזמן היה לנו סדנת סכין ובסוף הסדנה המאמן הזמין כול פעם שני אנשים אחד דקר ואחד התגונן. הבנאדם שדקר שם את הסכין מאחורי הגב שלו ותקף איך שהוא רוצה. ראיתי כמה שהתגוננו עם זה מצויין.

פורסם

אתה לא יכול לדעת אם יש או אין לו סכין, לי אישית יש ספידריקו עם מנגון wave שנפתח יותר מהר מסויץ בלייד, הסכין מקופלת יושבת בכיס מחכה, אתה מכניס יד ופשוט מושך אותה החוצה והיא נפתחת מוכנה לפעולה, זה לוקח כמה מאיות השניה, לאחר כמה ניסיונות אני כבר שולף אותה כאילו היא הייתה תמיד פתוחה בכיס, איך תתמודד עם כזה מצב? פחות משישית השנייה והסכין כבר מופנת אליך, בנוגע לבחור שסיפר שבעט בתוקף, שוב, תלוי בגודל,מהירות,נחישות,נסיון, של התוקף, היה בתוקפו מחקר שעשו בארה''ב שמראה לא משנה מה, תוקף נחוש, עם סכין בטווח של פחות מ7 מטר, כמעט שאי אפשר לנטרל ולהשתלט עליו, אין מה לעשות סכין, זה כלי נשק טקטי, קל מהיר, שגורם לפגיעות קשות גם בלי להיות מימון.

איך להתוממד עם זה? כול בן אדם יגיד לך להמנע מעימותים, ולא להכנס למצבים שאתה לא יודע הם תצא מהם.

שלפו עליך? רוץ על חייך, ד''א כסכינאי אני מאמין במשפט, שאקדח על תמיד יורה, ולכן אל תסתובבו עם סכינים, כי אם ישלפו עליכם, רוב הסיכוים שתקחו החלטה שגויה, שתסכן את חייכם, במקום לרוץ תחושו צאק נוריס ותוציאו גם.

פורסם

התוקף היה רוסי מטר 90 שרץ לכיוון המורה שלי. המורה שלי נמוך ממנו ב20 ס"מ אבל מיומן בהרבה כמעט לקח אותו לבית חולים. (הבעיטה האמיתית מופנת לביצים ומשם לא בטוח שהוא היה יכול לעשות ילדים).

ואני לא ברמה של להתגונן מפני סכין. אני יודע את ההגנה אבל צריכים לפתח זריזות ומימנות ולשמור על קור רוח במצב הזה ( מה שאני בטח אלחץ). כול הידע והשליטה בהגנות האלה לא בא ברגל. הגנות נגד סכין ואקדח הם ההגנות הכי קשות ויקח כמה שנים עד שאני אשלוט בהם.

אני מרגיש כאילו אנחנו טוחנים מים.

הדבר הכי טוב לעשות במצב של סכין זה לברוח נפשך ורק אם אתה חייב ואין לך ברירה תתגונן.

אבל צאו מהסרט. זה לא בלתי אפשרי!

פורסם

היה עדיף לחטוף סכין מעץ לכתף במקום להגן? מה אתה רוצה שיגיד לו? "עצור בבקשה אני לא רוצה להכאיב לך?", אם הוא היה כזה בטוח בעצמו ובאמת בא לדקור זה יפה שהוא חזר לכדור הארץ והבין שלא כדי ממש לנסות לגבור עליו. * ובקשר לשאלה "איזו טכניקה מהוללת הצילה אותו?" אתה רוצה שיתחיל לעשות תנועות מגונות וירקוד את ריקוד הגשם? ( מה שעושים בחלק באומנויות לחימה). הבנאדם ראה סכין הגיב אינסטנקטיבית. הוא עשה החלפת רגליים לצד שמאל ונתן בעיטה ישרה לבטן. אם הוא היה בלי סכין הוא פשוט היה שולח בעיטה*

פיפסת את הנקודה - מדובר במהלך פשוט לתקיפה שהיא מטומטמת לחלוטין. אף אחד שיודע להתשמש בסכין לא ירוץ אליך איתה כשהוא מנסה לעשות תנועה רחבה מלמעלה (זה אני מאמין מה שהוא עשה). זה הטעות של כל האומניות שמתימרות להגן עליך מסכין - אף אחד שיש לו מושג לא יתקוף ככה. ומי שיש לו מושג גם אם יתקוף ככה ידע מספיק טוב להתמודד עם ההגנה שלך - משום מה אומנויות הלחימה חושבות שאם אתה שולח יד לעצור את הזרוע עם הסכין הוא לא יכול למשל להחליק אותה הצידה ולחתוך לך את הצוואר לפני שתיגע בו - נחש מה - ברוך הבא לחיים האמיתיים - זה שהגנת על המכה לא אוטמטית עושה "פריז" ליריב - יש לו עוד המון טווח תנועה להמון זוויות עם הזרוע שלו לא ישרה - יש לו את המרפק - יש לו את פרק כף היד - אלו מפרקים שמאפשרים לו לעשות עוד הרבה תנועה עם הסכין - יש לו הרבה דרכים לחתוך אותך מההגנה שלך.

לא מזמן היה לנו סדנת סכין ובסוף הסדנה המאמן הזמין כול פעם שני אנשים אחד דקר ואחד התגונן. הבנאדם שדקר שם את הסכין מאחורי הגב שלו ותקף איך שהוא רוצה. ראיתי כמה שהתגוננו עם זה מצויין.

בטח כולם תקפו ופתאום וכשהגנו על התקיפה הם פתאום עשו "פריז" ושכחו שיש להם עוד מלא זוויות להמשיך מההגנה שלו... התלמידים שתקפו לא מנוסים בכלל, בכלל עם סכין - תן להם רבע שעה (רבע שעה!) עם בחור שלמד סכינאות או כל לחימה עם נשק קר אחר ( משהו כמו progressive martial arts) והוא יחתוך גם את המדריך שלך. סורי - זה המציאות.

זה לא רק אני אומר היום דיברתי עם זה באימון - ובקבוצת אנשים שכללה מדריך לוט"ר לשעבר - לכאורה המטיפים הגדולים של קרב מגע - אבל בגלל שהוא בא מרקע קצת יותר רחב ועסק שנים ארוכות מאוד באומנויות לחימה גם לפני השירות - אומר דבר פשוט - האופציה הכי טובה שלך זה לברוח - אם אין את זה תנסה למצוא חפץ על הרצפה שתוכל להעזר בו - אפילו לזרוק עליו - ואם את שני אלה אתה לא יכול - תקווה שהבחור יעשה לך את החיים קלים - כי אם הוא יודע משהו מצבך רע.

פורסם

קיצר כולם לקנות אקדחים עם דאבל אקשן, כדור בקנה, ניצרה פתוחה, ויאללה מערב פרוע.

פורסם

דווקא אקדח פחות יעיל מסכין טווח מאוד קצר... עד שאתה יורה במישהו - לוקח יותר זמן מלדקור אותו.

פורסם

פיפסת את הנקודה - מדובר במהלך פשוט לתקיפה שהיא מטומטמת לחלוטין. אף אחד שיודע להתשמש בסכין לא ירוץ אליך איתה כשהוא מנסה לעשות תנועה רחבה מלמעלה (זה אני מאמין מה שהוא עשה). זה הטעות של כל האומניות שמתימרות להגן עליך מסכין - אף אחד שיש לו מושג לא יתקוף ככה. ומי שיש לו מושג גם אם יתקוף ככה ידע מספיק טוב להתמודד עם ההגנה שלך - משום מה אומנויות הלחימה חושבות שאם אתה שולח יד לעצור את הזרוע עם הסכין הוא לא יכול למשל להחליק אותה הצידה ולחתוך לך את הצוואר לפני שתיגע בו - נחש מה - ברוך הבא לחיים האמיתיים - זה שהגנת על המכה לא אוטמטית עושה "פריז" ליריב - יש לו עוד המון טווח תנועה להמון זוויות עם הזרוע שלו לא ישרה - יש לו את המרפק - יש לו את פרק כף היד - אלו מפרקים שמאפשרים לו לעשות עוד הרבה תנועה עם הסכין - יש לו הרבה דרכים לחתוך אותך מההגנה שלך.

בטח כולם תקפו ופתאום וכשהגנו על התקיפה הם פתאום עשו "פריז" ושכחו שיש להם עוד מלא זוויות להמשיך מההגנה שלו... התלמידים שתקפו לא מנוסים בכלל, בכלל עם סכין - תן להם רבע שעה (רבע שעה!) עם בחור שלמד סכינאות או כל לחימה עם נשק קר אחר ( משהו כמו progressive martial arts) והוא יחתוך גם את המדריך שלך. סורי - זה המציאות.

זה לא רק אני אומר היום דיברתי עם זה באימון - ובקבוצת אנשים שכללה מדריך לוט"ר לשעבר - לכאורה המטיפים הגדולים של קרב מגע - אבל בגלל שהוא בא מרקע קצת יותר רחב ועסק שנים ארוכות מאוד באומנויות לחימה גם לפני השירות - אומר דבר פשוט - האופציה הכי טובה שלך זה לברוח - אם אין את זה תנסה למצוא חפץ על הרצפה שתוכל להעזר בו - אפילו לזרוק עליו - ואם את שני אלה אתה לא יכול - תקווה שהבחור יעשה לך את החיים קלים - כי אם הוא יודע משהו מצבך רע.

אתה יכול לתת לי את כדור הבדולח שלך?

אתה לא מנסה להתמודד עם אחד שיודע לשלוט היטב בסכין... כי אין לך ממש סיכוי.

ונראה לך שאנחנו עושים פריז? רצף של התקפות וקוואלר (במקרים מסויימים) עד שהוא מגיע לרצפה.

אבל נחש מה - ברוך הבא לחיים האמיתיים - ברגע שבנאדם מקבל מכה לביצים (שפוגעת) בזמן שהוא מרוכז בלהתקיף אותך הבנאדם כמו שהוא, מתקפל במקום

תנסה להתווכח עם זה אבל לא תצליח.

ותתפלא כעשינו את ההתקפות בסוף הבנאדם שתקף לא עצר וניסה לדקור כול הזמן , היו חלק שהתמודדו עם זה מצויין וחלק לא.

פורסם

אתה יכול לתת לי את כדור הבדולח שלך?

אתה לא מנסה להתמודד עם אחד שיודע לשלוט היטב בסכין... כי אין לך ממש סיכוי.

אתה לא יודע אם מי אתה מתמודד בחיים האמיתיים... אין כדור בדולח. תרוץ.

ונראה לך שאנחנו עושים פריז? רצף של התקפות וקוואלר (במקרים מסויימים) עד שהוא מגיע לרצפה.

ותתפלא כעשינו את ההתקפות בסוף הבנאדם שתקף לא עצר וניסה לדקור כול הזמן , היו חלק שהתמודדו עם זה מצויין וחלק לא.

תן לי לנחש הוא נתן מכה ונסג ונתן עוד מכה ונסג זה רצף של התקפות.

מה לעשות החיים עם סכין הם כאלה שאתה לא צריך כוחניות - ההתקפה לא צריכה "להיכנס" - גם עם תחליק את הזרוע על ההגנה של היריב ותביא את הסכין שלך לצוואר שלו - זה יחתוך כמו בחמאה... אפילו עם היריב לא עד כדי כך מנוסה (לא שזה דורש יותר מצפיה ביוטיוב במשך שעה בימנו) על כל הגנה הוא יכול לחתוך לך לפחות את היד. אנשים ש"הגנו רצף של התקפות" כבר התעלפו מזמן מאיבוד דם.

פורסם

דווקא אקדח פחות יעיל מסכין טווח מאוד קצר... עד שאתה יורה במישהו - לוקח יותר זמן מלדקור אותו.

לא אם זה אקדח פעולה כפולה ואתה מסתובב איתו נצור עם כדור בקנה. כל מה שצריך זה לשלוף ותוך כדי להוריד את הנצרה עם האגודל ולשחרר ירייה. הבעיה היא שאם אתה לא מחזיק אותו ישר יש סיכוי לא רע שתפצע מהמחלק, לא בעיה עם אקדחי תופי (Revolver) מין הסתם.

פורסם

לא אם זה אקדח פעולה כפולה ואתה מסתובב איתו נצור עם כדור בקנה. כל מה שצריך זה לשלוף ותוך כדי להוריד את הנצרה עם האגודל ולשחרר ירייה. הבעיה היא שאם אתה לא מחזיק אותו ישר יש סיכוי לא רע שתפצע מהמחלק, לא בעיה עם אקדחי תופי (Revolver) מין הסתם.

זה עדיין יותר ארוך מלדקור מישהו אם הוא במרחק נגיעה התנועה של הכיוון והגעת למצב ירי נראית לי ארוכה יותר מלשלוח ידי עם סכין אל מישהו. מה גם שהסיכויים שתחטיא הם לא כאלה נמוכים אם המותקף יעשה צעדים פזיזים - ולירות שוב יקח לך עוד זמן.

פורסם

אקדח זה חצי אוטומטי, אם יש לך גלוק יש לך עוד 15 כדורים של 9 מילמטר לגמור על הבן אדם.

בכול מקרה, למה להסתבך עם אקדחים וכדורים שאפשר לסחוב עליך תחמוד הזה

ואני יודע יותר טריקים מהבחור בסרט :D

פורסם

אם יש לך גלוק ואם יש AK47 ... די לפנטז.

וiib אם הבנאדם "נדקר" אז עצרנו את ההתקפה וניסינו שוב.

לא הבנתי ממש על מה אתה לא מנסה להתווכח כ"כ. אני באמת שלא מבין אותך. אתה חושב שכול אחד הוא סופר חזק,סופר מהיר וסופר מן ולא יוכלו אף פעם בשום מצב ובאף שעה להגן מפני סכין על פני כדור הארץ?

ככה זה נשמע.

פורסם

אפשר לשלב את האפוד עם גז מדמיע. וזה גם חוקי (נדמה לי).

פורסם

אם יש לך גלוק ואם יש AK47 ... די לפנטז.

וiib אם הבנאדם "נדקר" אז עצרנו את ההתקפה וניסינו שוב.

לא הבנתי ממש על מה אתה לא מנסה להתווכח כ"כ. אני באמת שלא מבין אותך. אתה חושב שכול אחד הוא סופר חזק,סופר מהיר וסופר מן ולא יוכלו אף פעם בשום מצב ובאף שעה להגן מפני סכין על פני כדור הארץ?

ככה זה נשמע.

לא , הוא אומר שגם אם למדת 10 שנים, ביפן , קונג פו , אל תלך בגאווה שאף אחד לא יכול לדקור אותך , כי יש מצבים

שגם לך עדיף פשוט לרוץ ולברוח......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים