עבור לתוכן

רוצה לשים 256MB ראמ על Ati radeon xpress 200m

Featured Replies

פורסם

שאלוום..

יש לי 2 שאלות.

נתחיל?

דבר ראשון, יש איזה אפשורת לשים 256MB על הכרטיס מסך שלי? (ati radeon xpress 200m). יש לי 1280MB ראמ על המחשב (256MB + 1GB).

דרך הביוס הוא לא נותן יותר מ-128MB. יש דרך "לעקוף" את זה? בכלל, יתן לי משהו אם אני אשים על הכריס מסך 256MB?

שאלה שניה, לפי מה שהבנתי (ואולי אני טועה...) הכרטיס מסך שלי הוא רק לניידים (יש לי נייד). וגם כשאני בודק אם הכרטיס שלי מספיק טוב בשביל משחקים מסוימים באתר system requirements labs אז זה מסמן X על הכרטיס מסך אבל בפירוט (מאיץ 3D, pixel shader וכו' וכו'.. יש על הכל V).

אז, רציתי לשאול אם הכרטיס שלי כביכול מקביל לכרטיס מסך אחר לדסקטופים? ואם כן, אז לאיזה?

תודה רבה, מקווה שתוכלו לעזור לי =]

עוד שאלה קטנה, לפי system requirements labs אני יכול להריץ את המשחק סטוקר.

השאלה היא אם אני באמת אוכל?

זה המפרט:

מעבד: amd 2GHZ (לפי מה שכתוב, שווה ערך ל-3.3GHZ של אינטל או משהו כזה..:/ ).

ראמ: 1280MB 333MHZ.

כרטיס מסך: ...

וזהו.

תודה רבה לכל מי שיוכל לעזור לי.

מצטער מראש אם השאלות שלי נאביות P:

פורסם

זיכרון של כרטיס מסך זה קבוע,אי אפשר להוסיף לו כמו למחשב עצמו זיכרון,הכרטיס הזה הוא מאוד חלש ספק שהוא יצליח להתמודד עם המשחק הזה,יש לו פשוט תמיכה כניראה ב דברים שציינת אבל הוא חלש.

פורסם
  • מחבר

לא התכוונתי להוסיף - להוסיף עוד כרטיס של ראמ.

אלא להוריד ממה שמוקצא למחשב ולהעלות למה שמוקצא לכרטיס מסך.

אי אפשר? :/

פורסם

אהה הבנתי אותך,תיראה כרטיס מובנה לוקח זיכרון מהחשב,לכן אתה יכול להוסיף זיכרון כדי לשפר את המצב,אבל זה יעזור בכמה אחוזים,שווה לך להוסיף אם המחשב עצמו עולה קצת לאט ,קשה לו עם ריבוי חלונות,אבל זה כרטיס שלא מתאים למשחקים.

פורסם
  • מחבר

אה. אוקי. הבנתי אותך.

לפי מה שכתבתי הבנתי שאני יכול להוסיף עוד לכרטיס מסך (זאת אומרת, להקצות לו יותר), נכון?

אם כן, איך אני עושה את זה?

פורסם

חפש בביוס משהו כמו video memory size או משהו בסגנון..

פורסם

לא יודע אם זה ככה גם אצלך, אבל אצלי (לוח via PT880 Neo, מבוסס על ערכת שבבים 865) ב-BIOS אפשר להקצות חלק מזיכרון ה-RAM ולהוסיף אותו לזיכרון של הכרטיס מסך. וזה עובד טוב - יש לי 6600GT עם 128MB זכרון, ואני לא יכול לשחק ב-Lost Planet. אם אני שם את זה על 128, כאילו יש לו 256 ואז אני יכול לשחק.

קוראים לזה אצלי AGP apartment size, לא יודע איך זה אצלך.

נ.ב: אם זה כרטיס שמשתמש ב-AGP במצב 8X אפשר לשים עד ג'יגה, אבל אם זה כרטיס ישן יותר שמשתמש באפיק 4X אפשר עד 128 או 256, לא זוכר בדיוק, יכול להיות שזה מה שיש אצלך.

פורסם

אם זה כרטיס מסך לא מובנה איך אתה יכול להוסיף לו זיכרון? ועוד עד גיגה???? :silly:

פורסם
  • מחבר

yurasup, אתה לא הבנת. וגם בלבלת אותי :/

בכל מקרה, איך אני בודק אם הכרטיס שלי תומך ב-4X או 8X? יש איזה דרך? זה כתוב איפה שהוא..?

עריכה:

מצאתי. זה 8X.

"ATI Radeon Xpress 200M is built on a .13-micron process with 350MHz graphics core speed, and 128-bit system memory interface ensuring best-in-class graphics performance with mobile applications. The built-in graphics deliver double the bandwidth of AGP 8X."

אבל נכנסתי לbios, ובכל זאת הוא לא נותן לי להעאלות יותר מ-128MB. אני יכול לבחור בין 32, 64 ו-128MB.. זה מתאים לתיאור של 4X אבל כתוב שזה 8X.. :/

אולי יש דרך אחרת להעלאות את זה?

או שאולי (סתם מעלה השארה...) זה קשור לאיך שהכרטיסים (ראמ) שלי מסודרים במחשב? יכול להיות שיש אחד שהוא "ראשי" והוא הכרטיס של ה-256 וה"משני" הוא של ה-1GB אז משום מה הוא לא נותן להעלאות את הראמ (שמוקצה לכרטיס מסך) ליותר מ-128...? יכול להיות משהו כזה בכלל?

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה. אבל פשוט אף אחד לא עונה לי. בבקשה תעזרו לי :/

פורסם

זה כרטיס משולב בלוח האם של המחשב הנייד.

הוא חלש משמעותית מכרטיס מסך נורמלי ולא יעזור לך אם הוא יקח עוד 128 מגה מהזיכרון של המחשב.

לצערי הוא לא מספיק טוב לרוב המשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים